«قاسم تقی زاده خامسی» روز دوشنبه در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا افزود: روند بارشها در کشور بیانگر آن است که بارندگیهای رخ داده از ابتدای سال آبی جاری(مهرماه۹۸ تا انتهای شهریور۹۹) تا کنون بیشتر در مناطقی بوده که با کم آبی درگیر هستند و مناطق پرآب بارندگیهای کمی را تجربه کرده اند.
وی ادامه داد: بارندگیهای رخ داده در پنج استان به این گونه است که در استان سیستان و بلوچستان میزان بارشها نسبت به پارسال دارای رشد سه هزار و ۳۰۰درصدی است و در استان هرمزگان رشد بارشها ۵۲۰ درصد، در استان کرمان ۲۳۹ درصد، خراسان جنوبی ۱۳۵ درصد و در استانهای فارس و یزدهم به ترتیب ۱۰۰ و ۱۱درصد رشد بارش دارند و این درحالی است که این استانها بیشتر با کم آبی درگیر هستند.
معاون آب و آبفای وزیر نیرو خاطرنشان کرد: میزان بارندگیها در استانهایی که از وضعیت آبی به نسبت بهتری برخوردارند با رشد منفی روبرو شده است به گونهای که در استان خراسان شمالی ۵۷ درصد، گلستان ۵۴ درصد، چهارمحال و بختیاری ۵۴ درصد، آذربایجان شرقی ۴۱درصد، کهکلویه و بویراحمد ۴۶درصد، کرمانشاه ۵۱درصد، کردستان ۴۸ درصد، آذربایجان غربی ۴۵درصد و خوزستان ۵۱ درصد نسبت به سال گذشته کاهش بارندگی داشته اند.
به گفته تقی زاده خامسی وضعیت بارندگی در استان خوزستان به طور معمول در ماه های بعد بهتر خواهد بود البته باید منتظر ماند و دید در ماههای آینده وضعیت این استان چگونه خواهد شد.
کاهش بارش در حوضه آبریز دریاچه ارومیه
معاون آب و آبفای وزیر نیرو از کاهش بارش ها در حوزه آبریز دریاچه ارومیه خبر داد و آن را یکی از پیامدهای تغییر اقلیم دانست که در کشور به وجود آمده است.
وی در باره برنامه ها برای نگهداری سطح مناسب آب در این دریاچه گفت: وزارت نیرو برنامههای خود مبنی بر رها سازی آب از مخازن سد ها را همچنان در دستور کار دارد ضمن آنکه نمی توان قاطعانه گفت در فصل های بعد وضعیت بارندگی این حوضه چگونه خواهد بود.
دریاچه ارومیه هماکنون بیش از سه میلیارد و ۴۳۰ میلیون مترمکعب آب دارد، حجم آب دریاچه در مقایسه با سال گذشته یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون مترمکعب افزایش یافته است.
نظر شما