محسن حاجی میرزایی روز دوشنبه همچنین کلنگ مدرسه رادو دج با ۹ کلاس درس و مدرسه بلنگی شهرستان چابهار با ۹ کلاس درس را به زمین زد.
این پروژه آموزشی در زمینی به مساحت ۲ هزار متر و زیربنای ۸۵۰ مترمربع ساخته میشود.
معاون استاندار سیستان وبلوچستان و فرماندار شهرستان چابهار نیز با قدردانی از حضور وزیر آموزش و پرورش در مناطق سیلزده این شهرستان اظهار داشت: مدرسه ۹ کلاسه روستای بلنگی با سه میلیارد تومان از محل مشارکت اتاق بازرگانی ایران ساخته میشود.
رحمدل بامری افزود: همچنین کلنگ ساخت مدرسه شهید فضل الله نوری با ۹ کلاس درس در روستای رادودج به زمین زده شد و این مدرسه با مشارکت خیرین و سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس ساخته میشود.
وی بیان کرد: با ساخت این مدرسه بیشاز ۱۴۶ دانشآموز دختر و پسر این روستا در مقطع ابتدایی از فضای آموزشی استاندارد بهرهمند میشوند.
فرماندار چابهار گفت: این شهرستان برای رسیدن به سرانه استاندارد کشور یعنی هشت مترمربع به ازای هر دانشآموز نیازمند ساخت بیشاز ۲ هزار کلاس درس جدید است.
چابهار- ایرنا-محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش به منظور بازدید از مناطق سیلزده و بررسی تخریب مدارس و آسیبهای سیل امروز/دوشنبه/ وارد فرودگاه کنارک شد.
محسن حاجی مییرزایی در بدو ورود به فرودگاه کنارک مورد استقبال استاندار سیستان و بلوچستان، مدیرکل آموزش و پرورش و شماری از مسوولان این استان قرار گرفت.
وزیر آموزش و پرورش در این سفر ضمن بازدید از مناطق سیلزده جنوب سیستان و بلوچستان از مدارسی که بر اثر سیلاب تخریب شدهاند نیز بازدیدخواهد کرد.
بازدید از مدارس و مجتمع های آموزشی مناطق سیل زده سیستان و بلوچستان و افتتاح ۲ مدرسه در چابهار و دشتیاری و کلنگ زنی مدرسه در دشتیاری از مهمترین برنامه های سفر حاجی میرزایی در سفر به این استان است
همچنین تا کنون حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی رییس جمهوری، رییس مجلس شورای اسلامی، رییس دفتر رییس جمهوری و وزرای کشور، راه و شهرسازی، بهداشت درمان و آموزش پزشکی، نیرو، ارتباطات و فناوری اطلاعات و سرپرست وزارت جهاد کشاورزی،فرمانده کل سپاه پاسدران، فرمانده نیروی زمینی سپاه، دبیرکل جمعیت هلال احمر، رییس ستاد پیشگیری و بحران کشور، رییس سازمان بسیج مستضعفان، مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و رییس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) به منظور بازددی از مناطق سیلزده به جنوب سیستان و بلوچستان سفر کردند.
بارش باران سیلآسا که از شامگاه ۱۹ دی ماه در جنوب و جنوب شرق ایران آغاز شد، سه استان سیستان و بلوچستان، هرمزگان و کرمان را تحت تاثیر قرار داد اما در سیستان بلوچستان نه تنها سبب جاری شدن سیل و تخریب زیرساختهای استان شد بلکه به دلیل پراکندگی جمعیت، ساکنان ۱۴ شهرستان و ۸۵۰ روستا را تحت تاثیر قرار دارد و راه ارتباطی اغلب روستاها را قطع کرد.
با فروکش کردن آب از اواسط هفته گذشته (۲۳ دی) کار امدادرسانی به سیلزدگان قوت گرفت و به تدریج راه های روستایی در حال بازگشایی هست اما هنوز راه دسترسی ۳۳ روستا قطع است.
بر اساس برآوردهای اولیه ۲۰ هزار واحد مسکونی تحت تاثیر سیل بوده و خسارت وارده به زیرساخت های استان بیشا از سه هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان برآورد شده که به جاده ها، تاسیسات آب و برق، بخش کشاورزی و منازل مسکونی آسیب زده است؛ افزون بر هفت هزار راس دام در مناطق سیل زده تلف شدهاند.
مشکل اصلی اینجاست که معبر این روستاها اغلب بستر رودخانه های فصلی است و به همین دلیل تا وقتی که آب فروکش نکرده امکان امدادرسانی به صورت زمینی وجود ندارد. روستاهای باقیمانده اغلب در شهرستان های چابهار، کنارک، قصرقند، نیکشهر، فنوج و سرباز بویژه مناطق عورکی، تلنگ، کاجو، توتان، محمدان، پیرسهراب، گرگان و سفیدکوه قرار دارند.
هماینک در استان سیستان و بلوچستان هفت سد مخزنی و ۲۳ سد تغذیهای درحال بهرهبرداری است که سدهای پیشین، زیردان، خیرآباد، شیکلک، ماشکید و چاه نیمهها از مهمترین آنهاست. میتوان در مجموع ۲ میلیارد متر مکعب آب را در هفت سد مخزنی و ۲۳ سد تغذیه ای این استان ذخیره سازی کرد؛ در بارش اخیر اکنون حدود یک و نیم میلیارد مترمکعب آب در این استان ذخیره سازی شده که هم برای کشاورزی و هم برای شرب و صنعت استفاده خواهد شد.
نظر شما