«خداداد غریب پور» روز سهشنبه در «همایش صنعت فولاد و معدن ایران با نگاهی به بازار» در مرکز همایش های صدا وسیما افزود: بخش معدن و صنایع معدنی کشور از سال گذشته تاکنون پنج نوبت با تحریم های ظالمانه آمریکا روبرو شده که هدفش متوقف ساختن صادرات کشورمان است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد: امسال پیش بینی شده حداقل ۱۰ میلیون تن صادرات فولاد محقق شود که ارزش آن بالغ بر چهار تا پنج میلیارد دلار است و این امر نشان می دهد که دشمن نقطه قوت ایران را هدف گرفته، زیرا چهار میلیون نفر مستقیم در ارتباط با این صنعت اشتغال دارند.
وی یادآور شد: براساس سند چشم انداز ۱۴۰۴ انتظار میرود امکان صادرات ۲۰ میلیون تن فولاد فراهم شود، ضمن اینکه ۲۵ میلیون تن در داخل به مصرف خواهد رسید.
رییس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) تصریح کرد: براساس اطلاعات موجود مشخص می شود راهی که در صنعت فولاد ترسیم شده، درست است و امسال هم ظرفیت تولید فولاد به ۳۷ تا ۳۹ میلیون تن می رسد و تولید هم افزون بر ۲۶ میلیون تن خواهد شد.
وی پیرامون شرکت هایی که در دایره تحریم های ظالمانه آمریکا قرار گرفته اند، توضیح داد: ارزش بورسی ۲۰ شرکت فعال در بخش معدن وصنایع معدنی که تحریم شده اند بالغ بر ۲۸۰ هزار میلیارد تومان است.
غریب پور گفت: امسال فولاد مبارکه و شرکت ملی صنایع مس ایران بیش از یک میلیارد دلار افزایش سرمایه دادند و این امر برای گل گهر و چادرملو در سال آینده اجرایی خواهد شد.
معاون وزیر صنعت توضیح داد: براساس سند چشم انداز ۱۴۰۴ و تحقق بخشیدن به ظرفیت ۵۵ میلیون تن فولاد نیازمند سرمایه گذاری ۱۰ میلیارد یورویی هستیم که این مهم با مشارکت بخش خصوصی میسر خواهد شد.
گسترش شبکه حمل ونقل در بحث توسعه صادرات بخش معدن وصنایع معدنی از فاکتورهای مهم محسوب می شود و امروز حمل و نقل ریلی با سهم ناچیز هفت درصدی، چندان در این عرصه نقش آفرین نیست.
غریب پور گفت: امروز بانک ها از سرمایه گذاری در پروژه هایی که یک هزار میلیارد تومان به بالا سرمایه گذاری نیاز داشته باشد، استقبال نمی کنند و به این ترتیب بنگاه ها باید خود سرمایه گذاری کنند.
براساس آمار وزارت صنعت، معدن وتجارت در ۹ ماهه امسال (منتهی به آذر) بالغ بر ۸.۵ میلیون تن فولاد صادر شد و پیش بینی شده تا پایان ۹۸ در مجموع ۱۰ میلیون تن صادرات این بخش تحقق یابد.
به گزارش ایرنا، جمهوری اسلامی در چارچوب سند چشم انداز ۱۴۰۴ کسب جایگاه هفتمین فولاد ساز جهان را با دستیابی به ظرفیت ۵۵ میلیون تن فولاد هدف گذاری کرده است.
نظر شما