«عبدالحسین محمدی» روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: انواع گونههای بومی منطقه از جمله آتریپلکس کانسنس و قره داغ برای مقابله با ریزگردها و حرکت شنهای روان در این اراضی کشت شده است.
وی ادامه داد: منابع مالی مورد نیاز اجرای این طرح، از محل اعتبارات اسناد خزانه که سال گذشته برای مقابله با بیابانزدایی به اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی اختصاص یافت، تامین شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی از ابلاغ ۵۰ میلیارد ریال منابع مالی از محل اعتبارات ملی برای مقابله با گرد و غبار در اراضی بیابانی این استان خبر داد و گفت: این اعتبارات برای اجرای طرحهای بیابان زدایی و مقابله با حرکت شنها، گرد و غبار در اراضی بیابانی ۶ شهرستان استان شامل زرندیه، ساوه، دلیجان، محلات، کمیجان و اراک ابلاغ شدهاست.
محمدی گفت: بیشترین اراضی بیابانی استان مرکزی با ۴۷۰ هزار هکتار وسعت در شهرستان زرندیه و کمترین با ۱۲ هزار هکتار وسعت در شهرستان کمیجان قرار دارد.
وی ادامه داد: اکنون با اقدامات بیابان زدایی و کشت گونههای سازگار با منطقه برخی از اراضی بیابانی استان مرکزی به مراتع درجه سه تبدیل شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی، مشارکت مردم در اجرای طرحهای مدیریت جامع حوزه آبخیز و مرتع داری را از جمله برنامههای اولویت دار این اداره کل در سالجاری عنوان کرد و افزود: طرحهای آبخیزداری و مرتعداری با مشارکت و حضور مردم و بر اساس نیاز جوامع محلی انجام شده است.
استان مرکزی با ۲۹ هزار و ۵۳۰ کیلومتر مربع وسعت، حدود یک و ۸۲ صدم درصد از مساحت کشور را به خود اختصاص داده که ۷۰ درصد آن را عرصه های منابع طبیعی تشکیل می دهند.
تالاب کویری میقان اراک در ۱۵ کیلومتری شمال شرق اراک واقع شده و به عنوان یکی از زیستگاههای مهم ۱۴۰ گونه پرنده است.
دریاچه فصلی آن علاوه بر نقش محوری در حوزه تنوع زیستی، اثرات مستقیم در مهار کانونهای تولید شن، نمک و آلایندگی هوای اراک دارد.
نظر شما