فرزین رضاعی روز سهشنبه در دومین مجمع سلامت استان کردستان اظهار داشت: بحث اجتماعی شدن سلامت و اینکه آیا دانشگاه علوم پزشکی و سایر ارگانهای مربوطه به تنهایی عهدهدار مشکلات سلامت هستند سالها مطرح بوده است.
وی افزود: تحقیقات نشان داده که دستگاههای مربوطه و وزارت بهداشت فقط 25 درصد در سلامت نقش دارند و درصد بالایی از این مهم به مولفههای غیرزیستی برمیگردد و اگر همکاری و همراهی مسوولان و مردم نباشد نمیتوان در زمینه ارتقای سلامت گامهای چشمگیری برداشت.
رییس دانشگاه علوم پزشکی کردستان یادآور شد: در سالهای پس از انقلاب تجربههای زیادی در زمینه رفع بیعدالتی در حوزه سلامت با تاسیس شبکههای بهداشت و درمان و غیره داشتهایم و تاکنون قدمهای خوبی در این زمینه برداشته شده است.
وی گفت: با تمام این تلاشها هنوز عدالت کامل در حوزه سلامت محقق نشده است و در زمینه مشارکت اجتماعی و سلامت اجتماع محور در ابتدای راه قرار داریم و میطلبد در این حوزه تلاشهای بیشتری انجام شود.
رضاعی افزود: مولفههای زیادی همانند بیکاری، سبک زندگی، آموزش، آگاهی، مسکن، تحصیلات، محیط زیست و حاشیهنشینی بر سلامت تاثیر دارند و اگر دستگاهها و ارگانهای مختلف با همافزایی و براساس یک برنامه منسجم در این زمینه پیش نروند دانشگاه نمیتواند به تنهایی در زمینه سلامت به موفقیت برسد.
وی اظهار داشت: در بسیاری از کشورها موفقیت در زمینههای مختلف منجر به رشد شاخصهای سلامت شده است و هم اکنون مجمع سلامت در استان و کشور موجب شده دستگاههای مختلف اجرایی فعالیتها و اقداماتی در حوزه سلامت داشته باشند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی کردستان افزود: در این مجمع اعضا با مسائل اولویت دار استان در حوزه سلامت آشنا شده و دانشگاه علوم پزشکی را در اجرای برنامههای این حوزه یاری میدهند.
ایجاد کانون سلامت محله
رییس دبیرخانه هیات امنای دانشگاه علوم پزشکی کردستان نیز در این جلسه اظهار داشت: قرار است در تمام محلات شهری و روستایی کانون سلامت محله متشکل از خود مردم همان محله تشکیل میشود.
بهرام کندایی با بیان اینکه اعضای این کانون جلساتی را برگزار و مشکلات سلامت محله را روی کاغذ میآورند، گفت: این کانونها در شهرستانها نیز به عنوان مجمع سلامت مطرح است و اقدامات زیادی در این حوزه انجام میدهند.
وی با اشاره به راهاندازی خانه مشارکت مردم و همچنین کارگروه سلامت و امنیت غذایی در استان افزود: در خانه مشارکت نیز حمایت مردم از برنامههای سلامت جذب شده و آسیبهایی که سلامت مردم را تهدید میکند شناسایی میشود.
در ادامه این آیین از تعدادی از خیرین سلامت استان تجلیل شد.
مجمع خیرین سلامت در نیمه دوم سال ۸۸ در استان کردستان فعالیت خود را آغاز کرد و تاکنون ۳۷۰ میلیارد ریال از سوی خیرین به بخشهای مختلف دانشگاه علوم پزشکی برای اجرای طرحهای عمرانی، درمانی، خدماتی، زمین، تجهیزات پزشکی و مصالح ساختمانی کمک شده است.
مردم نیک اندیش و خیر استان کردستان می توانند کمکهای نقدی خود را به شماره حساب ۵۰۹۸۲۳۳ بانک رفاه کارگران نزد شعبه آبیدر کد ۷۷۵ یا شماره کارت ۵۸۹۴۶۳۱۸۹۰۸۲۳۲۳۰ و شماره حساب ۰۱۰۹۶۵۰۶۳۳۰۰۲ و همچنین شماره کارت ۶۰۳۷۶۹۱۹۹۰۱۴۳۱۰۹ نزد بانک صادرات شعبه میدان آزادی کد شعبه ۱۳۸۴ واریز کنند.
نظر شما