به گزارش خبرگزاری واس عربستان، "ترکی الشبانه" وزیر اطلاعرسانی سعودی در این جلسه که در کاخ "الیمامه" برگزار شد، اعلام کرد که هیات وزیران سعودی آخرین تحولات منطقهای و بینالمللی را بررسی کردند.
الشبانه افزود: عربستان بار دیگر بر حاکمیت قبرس بر سرزمین خود تأکید دارد و ریاض از تمام طرفها میخواهد که به قطعنامههای شورای امنیت که در راستای برقراری صلح و ثبات در منطقه است، متعهد باشند.
حمایت سعودی از قبرس را میتوان اقدام اعتراضی در برابر امضای قرارداد جدید ترکیه و دولت وفاق ملی لیبی دانست.
ترکیه و لیبی ششم آذرماه ۹۸ و در جریان سفر رییس دولت وفاق ملی لیبی به آنکارا و دیدار با اردوغان دو قرارداد مهم امضا کردند.
توافق نخست در مورد حریم دریایی ترکیه و لیبی در دریای مدیترانه و قرارداد دیگری در مورد توسعه همکاریهای امنیتی و نظامی میان دو طرف امضا شد.
پس از آن بود که پارلمان ترکیه ۱۲ دی ماه با مجوز اعزام نیروی نظامی برای حمایت از دولت وفاق لیبی موافقت کرد.
عربستان در شهریورماه ۹۸ نیز تلاش کرد که ترکیه را از فهرست مقاصد گردشگری شهروندانش حذف و یک خط مستقیم پروازی با قبرس جنوبی را راهاندازی کند.
روابط عربستان و ترکیه به دنبال حمایت همه جانبه آنکارا از قطر در موضوع تحریم دوحه از سوی ریاض و متحدانش در ژوئن ۲۰۱۷ (خرداد ۹۶)، حمایت مالی دولت ریاض از نیروهای دمکراتیک در شمال سوریه در مرز با ترکیه و کشته شدن جمال خاشقچی روزنامه نگار منتقد عربستانی در استانبول رو به سردی گذاشته است.
قبرس در سال ۱۹۷۴ میلادی پس از ورود ارتش ترکیه به بخش شمالی آن، عملاً به دو بخش یونانی نشین و ترک نشین تقسیم شد و از آن زمان تاکنون تمام تلاشهای سازمان ملل متحد برای حل این مساله و وحدت مجدد دو بخش جزیره قبرس با شکست مواجه شده است.
قبرس جنوبی از طرف سازمان ملل متحد به عنوان یک کشور مستقل به رسمیت شناخته می شود و عضو اتحادیه اروپا و واحد پولی این اتحادیه (یورو) است، اما بخش شمالی آن تنها توسط ترکیه به عنوان یک کشور مستقل به رسمیت شناخته می شود.
نظر شما