سردار قاسم رضایی روز چهارشنبه در حاشیه مراسم دانشآموختگی فراگیران درجهداری مرزبانی مرکز آموزش علمی تخصصی ثامنالائمه (ع) در مشهد در جمع خبرنگاران افزود: به عنوان یک مرزبان در جایگاه حقوقی از سازمان ملل مطالبه ای جدی داریم و آن این که سازمان ملل باید پاسخگو باشد که کشورهای بیگانه و فرامنطقه ای در منطقه امن خلیج فارس چه می کنند؟ مردم و ملل ساکن در جنوب و شمال خلیج فارس از حضور نامشروع ناوگان جنگی کشورهای فرامنطقه ای ناخرسند هستند.
وی اضافه کرد: چرا این ناوگان با حضور نامشروع خود آرامش مردم را به هم میزند؟ در حالی که رابطه ای دیرینه و تاریخی بین ملتهای شمال و جنوب خلیج فارس بوده و هست و آنها از حضور این ناوهای جنگی نگرانند.
فرمانده مرزبانی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران گفت: بازرگانان، تجار و مرزنشینان ناخرسند از حضور نامشروع کشورهای سلطه گر در منطقه هستند تا کی می خواهند امپراطوری استکبار را دنبال کنند؟
به عنوان مرزبان از جایگاه حقوقی از تمام نهادهای مرتبط و دستگاه دیپلماسی خود میخواهیم پیام مرزبانان را به مراجع ذیربط منتقل کنند که ناوگان جنگی کشورهای فرامنطقه ای باید از منطقه خارج شوند.
سازمان ملل در مبارزه با مواد مخدر به وظیفه خود عمل کند
فرمانده مرزبانی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران گفت: مراقبت از مرزها در ارتفاعات سر به فلک کشیده شمال غرب، جنوب و جنوب شرق کشور با چشم بیدار و اشراف بالا صورت میگیرد و در مرزهای شرقی برخی کشورهای همسایه دچار فتنه مواد مخدر شدهاند.
سردار رضایی افزود: سازمان ملل اعلام کرده است که ۲۰ سال پیش حداکثر تولید مواد مخدر در افغانستان ۲۰۰ تن بوده است ولی امسال این میزان به بیش از ۹ هزار تن رسیده و ۵۰ برابر شده است.
وی اضافه کرد: این یک فتنه بزرگ است که استکبار تحمیل کرده و باید پاسخگو باشد و به عنوان مرزبانان کشور از ملتهای غربی می خواهیم از دولتهایشان بخواهند به وظایفشان در مقابله با مواد مخدر عمل کنند و از سازمان ملل متحد هم انتظار داریم به وظیفه خود عمل کند و فقط شعار حقوق بشر ندهند تا کی قرار است عوام فریبی داشته باشند؟ تا کی می خواهند ملتها را فریب دهند؟
فرمانده مرزبانی ایران افزود: ایران اسلامی امروز مدعی است که جبهه مقدم مقابله با مواد مخدر در جهان است و فقط طی ۱۰ ماه گذشته از ورود و ترانزیت بیش از ۷۷ تن مواد مخدر توسط مرزبانان جمهوری اسلامی جلوگیری شده است و در جای جای مرزهای شرقی مدام درگیر مواد مخدر توام با شرارتها هستیم.
سردار رضایی افزود: بخش اعظم مرزهای شرقی برای ترانزیت مواد مخدر به غرب مورد طمع است و جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با مواد مخدر به وظیفه خود عمل میکند اما چرا سازمان ملل به عنوان مرجع بینالمللی در امر مبارزه با مواد مخدر به وظیفه خود عمل نمیکند؟ به طور جد از سازمان ملل در این خصوص مطالبه داریم که با تشکیلات عریض و طویلی که تشکیل دادهاند تا چه زمانی می خواهند خود را در قایم باشک نگه دارند؟
وی تاکید کرد: امروز کشور ایران و مرزهای ما امن است و براساس آرمان اسلامی به وظیفه خود عمل میکنیم اما نهادهای بینالمللی هم باید به وظیفه خود عمل کنند.
جمهوری اسلامی ایران ۱۱ هزار و ۲۴۰ کیلومتر مرز دارد که ۶۳ درصد آن مرز زمینی و ۳۷ درصد آن مرز آبی است. ایران بیست و هفتمین کشور جهان از نظر طول مرزهای زمینی است و جزء کشورهای نخست از نظر طول مرزهای زمینی و دریایی محسوب می شود.
در این میان خراسان رضوی با دارابودن بیش از ۸۳۰ کیلومتر مرز مشترک با کشورهای ترکمنستان و افغانستان از موقعیتی راهبردی استراتژیکی است.
نظر شما