زاینده‌رود به درخواست دوستداران محیط زیست جاری شد

اصفهان- ایرنا- معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای اصفهان با اشاره به جاری شدن دوباره زاینده‌رود در چند روز گذشته گفت: این امر بنا به درخواست دوست‌داران محیط زیست انجام گرفته است.

حسن ساسانی روز چهارشنبه در همایش طرح داناب در سالن شرکت آب منطقه‌ای اصفهان افزود: بر این اساس نزدیک به ۲۰ میلیون مترمکعب در ماه‌های بهمن و اسفند برای تامین بخشی از حقابه زیست محیطی از محل سد زاینده‌رود رهاسازی می‌شود.

وی بیان کرد: با توجه به شرایط موجود و پیش‌بینی‌های بارش کمتر از نرمال در ماه جاری و اسفند، به طور حتم باید صرفه جویی در بخش‌های مختلف لحاظ شود.

مدیر روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای اصفهان نیز یادآور شد: طرح داناب (طرح ملی دانش‌آموزی نجات آب) با هدف آموزش و ارتقای آگاهی عمومی دانش‌آموزان دوره اول متوسطه در زمینه مسایل و چالش‌های آب کشور پایه‌گذاری شده است که با همکاری ادارت‌کل آموزش و پرورش اجرا می‌شود.

محمد شفائی، مهم‌ترین هدف از اجرای طرح را انتقال مسایل و چالش‌های مرتبط با آب به خانواده‌ها از سوی فرزندان عنوان کرد.

وی اضافه کرد: سال تحصیلی ۹۸-۹۷ بیش از هفت‌هزار و ۶۰۰ اثر از دانش‌آموزان در مقوله آب داوری و ۵۳۷ نفر در این زمینه برگزیده شدند.

مدیر روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای بیان کرد: تهیه فیلم آموزشی، بارگذاری کتاب داناب بر روی سایت، برگزاری نشست‌های توجیهی در نواحی مختلف استان، پاک‌سازی حاشیه زاینده‌رود در شهرستان چادگان با مشارکت دانش‌آموزان و اجرای نمایش‌نامه از دیگر برنامه‌های مرتبط با این طرح است.

لزوم توجه به مقوله آب در مدارس

 سخنگوی شورای هماهنگی سازمان‌های مردم نهاد زیستی محیطی استان اصفهان نیز گفت: فرهنگ‌سازی صرفه‌جویی در مصرف آب برای تاثیر بیشتر باید از سنین پایه و از مدرسه‌ها آغاز شود.

حشمت‌الله انتخابی تصریح کرد: بی‌شک تاثیر آموزش مباحث مربوط به استفاده بهینه از انرژی، به ویژه آب بین کودکان و نوجوانان بیشتر است و باید این موضوع را سال‌ها پیش در دستور کار قرار می‌دادیم.

وی افزود: با تاسف نگاه کنونی مردم به آب به عنوان ماده‌ای فراوان و بی‌پایان است و از این رو مصرف بی‌رویه و بدون حساب و کتاب را شاهد هستیم که ضرر آن در نهایت به خود مردم بازمی‌گردد.

این فعال محیط زیست تاکید کرد: آب تنها مربوط به مصرف انسان‌ها نیست و سایر موجودات و گیاهان نیز حق استفاده از آن را دارند و عملکرد نامناسب ما نباید حیات و بقا را از آنان سلب کند.

به گفته وی، آب در آیین، تاریخ و سرگذشت ایرانیان همواره ماده‌ای با ارزش و متبرک بوده است و در دوره‌های گوناگون تاریخ برای آن احترام قایل بودند که دیدگاه کنونی ما نیز باید همین باشد.

انتخابی یادآور شد: مادی‌ها و نهرها در اصفهان قدمتی هزاران ساله دارند و در قسمتی از هر ناحیه، سازه‌ای مقدس با محوریت آب بنا می‌کردند که امروزه آنها را به شکلی دیگر و با نام سقاخانه می‌شناسیم.

وی افزود: آب جز استفاده عمومی هم‌چون آتش، آفتاب و خاک، پاک است؛ بنابر این باید بیش از گذشته قدر چنین نعمت الهی را بدانیم.

خروجی سد زاینده‌رود برای تامین بخشی از حقابه محیط زیست و نجات جان پرندگان مهاجر این منطقه از بامداد روز چهارشنبه گذشته افزایش یافت و پس از افزون بر ۴۸ ساعت، به پارک جنگلی ناژوان در غرب اصفهان رسید و در نهایت در کل این کلان‌شهر جریان پیدا کرد.

زاینده‌رود به طول بیش از ۴۰۰ کیلومتر، بزرگترین رودخانه منطقه مرکزی ایران است که از کوه‌های زاگرس مرکزی به ویژه زردکوه بختیاری سرچشمه می‌گیرد و در کویر مرکزی ایران به سمت شرق پیش می‌رود و در نهایت به تالاب گاوخونی در شرق اصفهان می‌ریزد.

این رودخانه که در کنار جاذبه‌های تفریحی و فرهنگی، همواره نقشی موثری در کشاورزی و اقتصاد منطقه مرکزی کشور و هستی تالاب گاوخونی داشته است، در دهه‌های اخیر به علت کمبود بارش‌ها، خشکسالی‌های متوالی، تراکم جمعیت و افزایش برداشت به یک رودخانه فصلی تبدیل و در پایین‌دست در فصول گرم به ویژه تابستان، با خشکی مواجه شده است.

کاهش چشمگیر منابع‌ آبی و خشکی زاینده‌رود اکنون در صدر چالش‌های فراروی استان پنج میلیون نفری اصفهان، شامل آلودگی هوا، ترافیک، فرونشست زمین، بیابان‌زایی و سایر مسایل زیست محیطی است که به تاکید کارشناسان و مسوولان امر، باید برای برون‌رفت این معضل اساسی فراگیر برنامه‌ریزی علمی و عملی پایدار با اجرای طرح‌های تامین آب صورت گیرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha