بیش از ۱۰۰ استاندارد ملی بر روی محصولات نانویی کشور قرار گرفت

تهران - ایرنا - دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در سومین همایش نانوپزشکی گفت، با تلاش محققان کشورمان توانستیم بیش از ۱۰۰ استاندارد ملی بر روی محصولات نانویی خودمان قرار دهیم.

دکتر سعید سرکار روز شنبه در مراسم افتتاحیه سومین همایش نانو پزشکی و نانو ایمنی در سالن همایش دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به اینکه ما از ابتدای شروع کار نانو در ایران عضو استاندارد جهانی شدیم، افزود: ما پنج استاندارد جهانی را پیشنهاد دادیم. این استانداردها تدوین و منتشر شده است. در این مقوله هم رتبه چهارم و پنجم جهانی را داریم.
وی به محصولات نانویی در کشور اشاره کرد و گفت: امروز در کشور ما حدود ۶۵۰ محصول نانویی مورد تایید در بازار وجود دارد که حدود ۸۵ محصول در حوزه سلامت است.
سرکار ادامه داد: توجه داشتن به خواص و کارایی و نداشتن اثرات جانبی  از پارامترهای  محصولات حوزه نانو است.
وی افزود: از ابتدای شروع کار نانو در ایران حدود ۷۰ هزار مقاله در ISI چاپ شده است. مقالات سال ۲۰۱۹ در حوزه نانو از مرز ۱۱ هزار مقاله در سال عبور خواهیم کرد که افتخاری بزرگ برای کشور است.

ایران برای سومین سال رتبه چهارم خود را حفظ کرد
سرکار ادامه داد: برای سومین سال رتبه چهارم را در دنیا تثبت کردیم.

وی با اشاره به اینکه مقاله، بنیه علمی کشورها را نشان می‌دهد، گفت: ما نمی توانیم در توسعه فناوری موفق باشیم مگر اینکه بنیه علمی داشته باشیم. اگر در مرز دانش حرکت نکنیم تبدیل به یک کپی کار می‌شویم.
دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ادامه داد: براساس بررسی انجام شده به ازای هر هزار مقاله در ایران،  ۱.۵ شرکت نانویی داریم که آمار نسبتا خوبی است اما نباید در این حد بمانیم و باید تلاش کنیم تا شرکت‌ها بیشتر شود.
وی با اشاره به اینکه به ازای هر هزار مقاله ۴ محصول در بازار داریم، افزود: تابحال حدود ۲۰ هزار پایان نامه داشتیم و به ازای هر ۱۰۰ پایانه نامه ۱.۵ محصول جدید نانویی در دانشگاه ها داشتیم.
سرکار ادامه داد: حدود ۳۰۰ محصول نتیجه کار تحقیقاتی دانشگاه ها بوده و این باید به عنوان الگو محسوب شود.

در ادامه این مراسم، دکتر سیدمهدی رضایت رییس سومین همایش نانو پزشکی و نانو ایمنی گفت: در سال میلادی گذشته بیش از ۱۰ هزار و ۴۰۰ مقاله در نشریه معتبر ISI منتشر شده است و از لحاظ رتبه‌بندی مقالات، ما جایگاه چهارم دنیا را تثبیت کردیم.
وی افزود:‌ بیش از ۶۶۰ محصول شناسنامه‌دار در حوزه‌های مختلفی مانند نساجی و دارو تولید شده است، که بیش از 85 محصول مربوط به حوزه سلامت است که از جمله آن به نانو داروها می توان اشاره کرد.
دکتر حسین قنبری دبیر کمیته علمی سومین همایش نانو پزشکی و نانو ایمنی هم در مراسم افتتاحیه این همایش به استقبال خوب از این رویداد علمی اشاره کرد و گفت: بیش از ۲۰۰ خلاصه مقاله به دبیرخانه این همایش ارسال شده که از این تعداد، ۱۸۱ مقاله پذیرفته شده است.
قنبری ادامه داد: هفت نشست تخصصی در سومین همایش نانو پزشکی و نانو ایمنی برگزار می شود که ۲ نشست آن در مورد تجاری سازی و تبادل فناوری است، در این ۲ پنل تخصصی استادان دانشگاه ها که تجربه فعالیت در این زمینه دارند و صنعت گران حضور خواهند داشت.
سومین همایش نانو پزشکی و نانو ایمنی روزهای ۵ و ۶ بهمن ماه با حضور جمعی از استادان دانشگاه‌ها، صاحب نظران و اندیشمندان این حوزه در سالن همایش دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار خواهد شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha