فاطمه ستایش روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه از سطح یکهزار و ۷۰۰ هکتار از کشتزارهای استان در سال جاری، ۷۵ هزار و ۳۴۴ تن چغندرقند تولید شد اظهار داشت: عملکرد تولید این محصول در واحد سطح ۴۵ تن در هر هکتار است.
وی میزان شکر مصرفی استان خراسان شمالی را با توجه به جمعیت۸۶۳ هزار نفری، ۲۳ هزار و ۳۰۳ تن دانست و اظهار داشت: ۱۲ هزار و ۳۰۳ تن شکر مورد نیاز استان نیز از سایر منابع از جمله فراوری شکر خام به دست می آید.
ستایش مهر اظهار داشت: میزان تولید شکر کشور در سال ۹۸، یک میلیون تن بوده است که این استان یک درصد شکر مصرفی کشور را تولید می کند.
وی گفت: از بین ۲۱ استان تولید کننده کشت بهاره چغندرقند، این استان به لحاظ سطح رتبه ۹ و به لحاظ تولید رتبه ۸ در کشور را کسب کرده است.
به گزارش ایرنا در سال زراعی ۹۷-۹۶، ۲ هزار و ۸۰۰ هکتار از کشتزارهای استان زیرکشت چغندرقند رفته بود که از این سطح ۹۰ هزار تن محصول برداشت شد و همچنین در سال زراعی ۹۶-۹۵ نیز سه هزار و ۸۰۰ هکتار چغندرقند کشت و افزون بر ۱۵۰ هزار تن محصول نیز تولید شده بود.
کارشناس مسوول چغندرقند سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی علت این کاهش را قیمت پایین چغندرقند، قیمت بالای محصولات رقیب از جمله گوجه فرنگی و همچنین کمبود منابع آبی عنوان کرد و گفت: در سال ۹۶-۹۵ در استان ۲۲ هزار و ۸۰۷ کیلوگرم شکر از چغندرقند تولید شده بود.
ستایش مهر علت کاهش تولید محصول چغندرقند را علاوه بر قیمت پایین و کمبود منابع آبی حوادث طبیعی از جمله سیل نیز عنوان کرد و گفت: حوادث طبیعی در کل کشور در این زمینه اثرگذار بوده است.
وی در بخش دیگری از سخنانش از افزایش قیمت تضمینی چغندرقند بهاره در سال زراعی جاری خبر داد و افزود: قیمت هرکیلوگرم چغندرقند تحویلی از چهار هزار و ۳۶۰ ریال به پنج هزار و ۵۲۰ هزار ریال افزایش یافته است.
ستایش مهر پیش بینی کرد که سطح زیر کشت چغندرقند در سال زراعی جاری با توجه به افزایش قیمت خرید تصمینی و همچنین کاهش قیمت گوجه فرنگی افزایش یابد.
وی سطح ابلاغی برای کشت چغندرقند در سال زراعی جاری را ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار عنوان کرد.
ستایش مهر اظهار داشت: علاوه بر تحویل چغندرکاران استان به کارخانه قند شیروان به سایر کارخانه های همجوار نیز از جمله خراسان رضوی حمل می شود.
کارخانه قند شیروان به عنوان قدیمی ترین کارخانه قند شمال شرق کشور محسوب می شود.
خراسان شمالی ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که در ۸۲ هزار بهره بردار در این بخش فعالیت دارند.
نظر شما