سایت های خبری و مقام های مسیحی عراقی امروز شنبه نیز درباره ربوده شدن این سه فعال مسیحی تبعه فرانسه و همراه عراقی آنها تاکنون گزارش تازه ای منتشر نکرده اند.
برخی از رسانه های وابسته به مسیحیان امروز شنبه تصاویری از چهره فعالان مسیحی فرانسوی و عراقی را منتشر کردند بدون اینکه اطلاعات تازه ای از سرنوشت آنها ارایه کنند.
«جولیان دیتمار»، «الکساندر گودرزی» و «انطوان بروچون» به علاوه «طارق ماتوکا» سه فعال مسیحی فرانسوی و همراه عراقی شان هستند که از دوشنبه هفته گذشته (30 دی) از هتل محل اقامت خود خارج شده و از آن تاریخ تاکنون خبری از آنها در دسترس نیست.
این سه تبعه فرانسوی در یک سازمان غیر دولتی خیریه به نام «S.O.S کریتیان دوریان» فعالیت می کردند.
مدیرکل این سازمان خیریه مسیحی دیروز جمعه در اظهاراتی در فرانسه که رسانه های جهان منتشر کردند، خبر فقدان این چهار نفر را در بغداد اعلام کرد.
«بنیامین بلانشار» گفته بود که این چهار نفر از هتل محل اقامت خود با خودرو در حال رفتن به یک جلسه بودند که از دوشنبه گذشته تاکنون هیچ خبری از آنها نیست.
وی اضافه کرده است که تاکنون هیچ گروهی مسوولیت ربودن آنها را برعهده نگرفته و هنوز هیچ کسی بابت این ربوده شدن تقاضای پول و وجه نقدی نکرده است.
وی خاطر نشان ساخت که دستگاه های امنیتی عراق با همکاری فرانسه جست و جو را به دنبال کشف محل اختفای این چهار نفر آغاز کرده اند.
دستگاه های امنیتی عراق تاکنون در خصوص نتایج این جست و جوها گزارشی منتشر نکرده اند؛ خبرگزاری «فرانس پرس» نیز در گزارشی افزوده است که سفارتخانه فرانسه در بغداد و وزارت امور خارجه این کشور از هرگونه اظهار نظر در خصوص این حادثه خودداری کرده اند.
در رسانه های خبری مسیحی داخل عراق نیز تاکنون انگشت اتهام به سمت هیچ گروه یا شخصی نشانه نرفته و این رسانه ها تنها به انتشار اصل خبر اکتفا کرده اند.
بر اساس گزارش ها این نهاد خیریه مسیحی از سال 2014 همزمان با حمله داعش به برخی استان های عراق، به طور ویژه در اربیل در شمال عراق فعالیت می کرد اما اخیرا در صدد توسعه فعالیت های خود در بغداد بوده و قصد گشایش یک مدرسه مسیحی در پایتخت عراق داشته است.
گفته می شود که سازمان خیریه مزبور در زمینه کمک به مسیحیان در منطقه غرب آسیا فعالیت می کند و پیش از این نیز در لبنان، مصر و سوریه برای ماندن مسیحیان در سرزمین هایشان فعالیت کرده است.
برخی از کاربران از وجود این فعالان مسیحی در داخل خاک عراق به ویژه مناطق التهاب آوری چون بغداد در این شرایط بی ثبات ابراز تعجب کرده اند.
این کاربران در صفحات اجتماعی در واکنش به فقدان این فعالان مسیحی تبعه فرانسه نوشته اند که در این شرایط بی ثبات عراق وجود این گونه افراد خارجی، طبیعی است که با مخاطره همراه است.
برخی از کشورهای خارجی در طول ماه های گذشته از سفر اتباع خود به عراق مگر برای موارد خاص هشدار داده اند.
بغداد در طول یک هفته گذشته شاهد فعالیت گسترده برخی از گروه های خشن بوده که به نام «باندهای جوکر» شناخته می شوند.
این گروه های تندرو که به ارتباط با سفارتخانه آمریکا در بغداد متهم هستند در طول ماه های گذشته به دست داشتن در ربودن و قتل برخی از شهروندان و فعالان اجتماعی متهم شده اند.
برخی از سرکرده های این گروه های تخریبگر در ویدئو سلفی هایی که از خود منتشر کرده اند به دست داشتن در این قتل و کشتارها اعتراف کرده اند که فجیع ترین مورد این قتل، حادثه دلخراش قتل «سید هیثم علی اسماعیل» نوجوان17 ساله عراقی در مرکز بغداد است.
برخی نهادهای خیریه مسیحی با شنیدن آمار مهاجرت گسترده مسیحیان فعالیت های خود را برای ترغیب مسیحیان به ماندن در کشور خود و کشورهایی مانند سوریه، لبنان و مصر افزایش داده اند.
طبق پاره ای گزارش ها تعداد مسیحیان تا قبل از سال 2003 در عراق یک میلیون و 500 هزار نفر برآورد شده اما این آمارها در نیمه 2019 حاکی است که این رقم به 150 هزار نفر رسیده است.
بر همین اساس سازمان های خیریه ای مانند «S.O.S کریتیان دوریان» و دیگر نهادهای وابسته به نهاد کلیسا در اروپا برای ترغیب مسیحیان به ماندن در کشورشان تلاش می کنند.
با وجود این تلاش، جالب توجه اینکه فرانسه در بین کشورهای اروپایی به عنوان مهمترین کشوری شناخته می شود که به مسیحیان عراق اجازه مهاجرت به این کشور و تابعیت فرانسوی می دهد.
نظر شما