همایش مثلث توسعه اقتصادی خراسان رضوی آغاز شد

مشهد- ایرنا- همایش "الگوی مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی" با رویکرد دستاوردهای معینهای اقتصاد مقاومتی روز یکشنبه طی مراسمی با حضور رییس گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری، استاندار خراسان رضوی، امام جمعه مشهد، رییس‌کل دادگستری استان و ۱۶۳ معین اقتصادی در شهر شاندیز آغاز شد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی در این مراسم "بررسی آخرین وضعیت عملکرد مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی در مجموعه اقدامات بخش خصوصی، هم‌اندیشی برای عملکرد بهتر این مدل، ارائه الگوهای موفق مثلث توسعه اقتصادی در استان و کشور و استفاده مناسبتر از همه معینهای اقتصادی" را اهداف برپایی همایش برشمرد. 

علی رسولیان افزود: امروز ششم بهمن ماه سالگرد امضای نخستین تفاهمنامه با معین اقتصادی در قالب الگوی مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی خراسان رضوی است. این تفاهمنامه پارسال با شهرداری مشهد منعقد شده بود. 
وی ادامه داد: تاکنون ۱۶۳ معین اقتصادی شامل شرکت‌های بخش خصوصی و بنگاه‌های اقتصادی، مسوولیت توانمندسازی بخش‌های محروم و روستاهای استان را برعهده گرفته‌اند که امیدواریم این تعداد تا پایان امسال به ۲۰۰ معین اقتصادی برسد.
معاون استاندار خراسان رضوی گفت: مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی شامل دو بخش است که یک بخش آن مربوط به فعالیت معین‌ها در روستاها و دیگری امضای تفاهمنامه‌های سرمایه‌گذاری در استان است.
وی افزود: بخش نظارت بر عملکرد معین‌های اقتصادی در روستاها بر عهده نهاد مردمی اقتصاد مقاومتی زیر نظر اتاق بازرگانی خراسان رضوی است و در زمینه تفاهمنامه‌های سرمایه‌گذاری نیز تاکنون ۱۲۸ هزار میلیارد تومان تفاهمنامه با سرمایه‌گذاران به امضا رسیده است. 
رسولیان ادامه داد: تاکنون هزار و ۳۸ تفاهمنامه با مبلغ ۱۰۸ هزار میلیارد تومان اجرا شده و گزارش آنها در سامانه ثبت سرمایه‌گذاری به ثبت رسیده است که از این میزان ۳۰ هزار میلیارد تومان آورده سرمایه‌گذار و باقی آن زمین، املاک و تسهیلاتی است که قرار است به سرمایه‌گذاران پرداخت شود.
وی گفت: از ابتدای اجرای این طرح تاکنون پیشرفت پروژه‌های سرمایه‌گذاری الگوی مثلث توسعه اقتصادی و فرهنگی در استان ۳۵ درصد بوده و از کل طرح‌ها در این الگو ۲۷ درصد طرح نیمه تمام، ۴۷ درصد طرح ایجادی و ۲۵ درصد طرح توسعه‌ای است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی افزود: ۲۰۰ طرح بزرگ سرمایه‌گذاری به طور مشخص از بین طرح‌های سرمایه‌گذاری طرح توسعه مثلث اقتصادی فرهنگی انتخاب و در قالب کارگروه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان با حضور استاندار به صورت ویژه بررسی می‌شود تا به اجرای کامل برسد.
وی ادامه داد: همچنین قرار است فردا با وزیر امور اقتصادی و دارایی جلسه‌ای در تهران داشته باشیم تا برای تامین مالی این ۲۰۰ طرح مکاتبه شود.

علیرضا رزم‌حسینی پیش از حضور در سمت استاندار خراسان رضوی، در زمان تصدی استانداری کرمان طرحی موفق از توسعه را در قلعه گنج اجرا کرد که مورد توجه و تشویق رهبر معظم انقلاب اسلامی قرار گرفت. وی با الگوگیری از تجربه موفق قلعه گنج 'طرح مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی' را به عنوان برنامه عملیاتی خود در چارچوب تلاش برای تحقق اقتصاد مقاومتی در خراسان رضوی اعلام و در همین راستا از دی ماه ۱۳۹۷ با تقسیم استان به ۱۲ منطقه (بر مبنای شمار حوزه های انتخاباتی) اجرای آن را پیگیری کرده است. 
در این طرح نهادها و موسسات بخش خصوصی، غیردولتی یا نیمه‌دولتی به عنوان "معین اقتصادی" مناطق ۱۲ گانه خراسان رضوی انتخاب و وظایف و تعهداتشان در قالب یک  تفاهمنامه برای هر معین اقتصادی مشخص می‌شود. 

استاندار خراسان رضوی تاکنون در روند اجرای طرح مثلت توسعه اقتصادی فرهنگی شامل سه ضلع 'کارگزاران حکومتی، سرمایه گذران و کارآفرینان و نمایندگان مجلس شورای اسلامی' که ائمه جمعه نیز به عنوان ناظران عالی در درون آن جای دارند، به همه شهرستانهای این استان سفر و در این چارچوب صدها فقره تفاهمنامه اقتصادی را با مسئولان محلی و شرکتهای اقتصادی بخش خصوصی به عنوان 'معین' امضا کرده است.

همچنین در همین ارتباط نهادی با عنوان 'نهاد مردمی اقتصاد مقاومتی' نیز توسط استاندار خراسان رضوی تشکیل و فعال شده که با بهره‌گیری از مشاوره نخبگان و دانشگاهیان وظایف آن فراهم کردن زمینه انتقال تجارب معینهای اقتصادی، کنترل و نظارت بر پروژه ها و عملکرد معینها، پیگیری امور اداری و مشکلات معینهای اقتصادی با نظارت مستقیم فرمانداران است.

خراسان رضوی با وسعت ۱۱۸ هزار و ۸۵۱ کیلومتر مربع معادل هفت درصد مساحت کل کشور شامل ۲۸ شهرستان، ۷۰ بخش و ۲ هزار و ۵۴۰ روستاست.
این استان همچنین با ۸.۱ درصد جمعیت کشور ۶ میلیون و ۴۳۴ هزار و ۵۰۱ نفر جمعیت در قالب ۲ میلیون و ۴۵۰ هزار و ۹۱۶ خانوار دارد که یک میلیون و ۷۳۳ هزار نفر از این تعداد در روستاهای استان سکونت دارند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha