آذربایجانشرقی با برخورداری از قابلیت های مختلف صنعتی، معدنی، کشاورزی، گردشگری و ارتباطات ریلی، هوایی و زمینی از قطب های مهم کشور برای سرمایه گذاری در این حوزه ها محسوب می شود و در سال های اخیر با وجود تحریم ها و مشکلات اقتصادی سرمایه گذاری به ویژه سرمایه گذاری خارجی در این استان همچنان رونق داشته است.
بر اساس اعلام مسوولان، بیش از ۵ هزار واحد صنعتی فعال در این استان وجود دارد که عمده آن ها شامل صنایع غذایی، دارویی و بهداشتی، صنایع نساجی و چرم، صنایع شیمیایی و سلولزی، صنایع کانی غیرفلزی، صنایع سنگین تولیدکننده ماشینآلات و تجهیزات و قطعهسازی، صنایع خودرو، نیرو محرکه و ریختهگری و صنایع بالادست نفت، فولاد و پتروشیمی است.
منطقه آزاد تجاری، صنعتی ارس به وسعت ۵۱ هزار هکتار، مناطق ویژه اقتصادی، ۵۶ شهرک و ناحیه صنعتی و شهرک اختصاصی سرمایه گذاری خارجی در نقاط مختلف آذربایجان شرقی، نشان از شکوفایی اقتصادی استان و وجود زمینه های لازم برای جذب سرمایه گذاران داخلی و خارجی است.
جذب ۲۴۷ میلیارد تومان سرمایه خارجی در سال جاری
استاندار آذربایجانشرقی با تاکید بر ارایه مشوق های منطقه ای برای جذب سرمای گذاران داخلی و خارجی، می گوید: امسال این استان با جذب ۲۴۷ میلیارد تومان سرمایه خارجی رتبه دوم جذب سرمایهگذاری خارجی و رتبه ششم میزان سرمایهگذاری خارجی مصوب استان در کشور را کسب کرده است.
محمدرضا پورمحمدی، می افزاید: در این مدت میزان سرمایهگذاری و حجم سرمایهگذاری خارجی در این استان تقریبا ۲ برابر شده و با وجود تنگناهای موجود کسب رتبه دوم کشوری حاکی از رونق سرمایه گذاری در این منطقه است.
وی با اشاره به آمادگی سرمایهگذاران ترکیهای برای احداث شهرک صنعتی مشترک با استان اظهار می کند: کاهش بروکراسی اداری در این زمینه مهم است و باید از سرمایه گذاران حمایت شود.
پورمحمدی، با تاکید بر اینکه مسئولان ذیربط باید زیرساختهای لازم را برای جذب سرمایه گذاری خارجی در شهرکهای صنعتی ایجاد کنند، ادامه می دهد: با توجه به شرایط فعلی کشور و منابع موجود، شهرکهای صنعتی استان عملکرد بسیار خوبی داشته هرچند با حد مطلوب و مورد انتظار فاصله وجود دارد و باید با اهتمام بیشتری در این مسیر حرکت کرد.
واگذاری زمینه سرمایه گذاران خارجی محدودیت ندارد
مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی آذربایجان شرقی نیز با بیان اینکه متولی اصلی جذب سرمایه گذاری در استان مرکز خدمات سرمایه گذاری است، می گوید: این شرکت هیچ محدودیتی برای واگذاری زمین در شهرک های صنعتی برای سرمایه گذاران داخلی و خارجی ندارد.
مرتضی نیرومند، با اشاره به قابلیت های بالای این استان در حوزه های مختلف برای سرمایه گذاری داخلی و خارجی، می افزاید: آذربایجان شرقی دارای ۵۳ شهرک و نواحی صنعتی دارای زمین و ۴۴ شهرک و نواحی صنعتی دارای سند ثبتی است.
وی اظهار می کند: مساحت زمین های در اختیار شهرک ها و نواحی صنعتی استان ۹ هزار و ۵۶۱ هکتار، مساحت زمین های دارای سند ثبتی را ۵ هزار و ۳۴۸ هکتار، مساحت زمین های دارای سند تفکیکی را ۴ هزار و ۱۶۸ هکتار، مساحت زمین های مرحله عملیاتی را ۴ هزار و ۲۶۴ هکتار و مساحت زمین های صنعتی ۲ هزار و ۸۵۳ هکتار است.
مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی آذربایجان شرقی می گوید: شهرک سرمایه گذاری خارجی دارای ۱۶۲.۲۷ هکتار زمین صنعتی بوده و با توجه به دارا بودن زیرساخت های مختلف از جمله آب، برق، گاز، فاضلاب و آتش نشانی مورد استقبال سرمایه گذاران خارجی است.
نیرومند، با بیان اینکه این شهرک با سرمایه گذاری بیش از ۲۱ هزار و ۵۵۶ میلیارد ریالی ایجاد شده است، ادامه می دهد: در این شهرک ۱۲۱ واحد صنعتی فعال بوده که در آن ها برای ۴ هزار و ۸۶۱ نفر اشتغال ایجاد شده است.
وی یادآوری می کند: واحدهای موجود در این شهرک در حوزه های غذا و آشامیدنی، نساجی، سلولزی، شیمیایی، کانی غیرفلزی، فلزی و خدماتی فعالیت دارند.
سرمایه گذاری ۱۸ کشور خارجی در آذربایجان شرقی
مدیرکل دفتر جذب و حمایت از سرمایه گذاری استانداری آذربایجان شرقی نیز سرمایه خارجی جذب شده به استان در سال جاری را ۲ هزار و ۴۷۰ میلیارد ریال اعلام کرده و می گوید: در سال گذشته نیز ۲۸.۷ میلیون دلار سرمایه خارجی جذب و ۱۸ کشور در زمینه ۷۶ طرح در استان سرمایه گذاری کردهاند.
میرصمد ابراهیم پور، با اشاره به تحریمهای اعمال شده علیه کشورمان می افزاید: با همکاری رایزنان اقتصادی کشورمان در سفارتخانهها و انجام تبلیغات از طریق برگزاری نمایشگاهها میزان جذب سرمایه خارجی به استان افزایش می یابد.
وی اظهار می کند: برنامه ریزی و هماهنگیهای لازم برای برگزاری نشستهای منطقهای استان با استانهای همجوار و کشورهای همسایه با رویکردهای اقتصادی، بازرگانی و توسعه منطقهای انجام شده است و باید با شناسایی تنگناهای موجود در فرآیند سرمایه گذاری و جذب سرمایه گذاران نسبت به رفع موانع اقدام کرد.
مدیرکل دفتر جذب و حمایت از سرمایه گذاری استانداری آذربایجان شرقی با بیان اینکه با بهبود فضای کسب و کار تلاش شده تا در استان از بروکراسی های زاید اداری جلوگیری شود، می گوید: تبلیغات و بازاریابی از طریق رایزنی های اقتصادی و سفرای ما در کشورهای دیگر از راهکاری استان در جذب سرمایه گذاری خارجی است.
ابراهیم پور، ادامه می دهد: برگزاری همایش های اقتصادی در امور سرمایهگذاری، اشتغال، تولید و بهره وری از طریق دستگاه های اجرایی از دیگر فرصت های جذب سرمایه گذاری در استان است.
وی با تاکید بر ضرورت هدایت، هماهنگی و پیگیری مسائل و مشکلات مربوط به سرمایهگذاران، یادآوری می کند: باید با شناسایی تنگناهای موجود در فرآیند سرمایه گذاری و جذب سرمایه گذاران به خصوص در مناطق محروم با همکاری دستگاههای اجرایی این امر تسهیل یابد.
نظر شما