مهدی کاظمیان اظهار داشت: این کارگروه در راستای تحقق اهداف، چشم انداز و مأموریت های سازمان و به منظور برنامه ریزی، سازماندهی، ارائه راهکارها، اخذ ایده های متخصصان، شناسایی فرصت های اقتصادی و پیگیری موارد مرتبط با تسهیل، توسعه و تسریع مبادلات تجاری از کریدور شمال جنوب، رشد همکاری های اقتصادی با کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا، حوزه خزر و کشورهای در مسیر کریدورهای بین المللی عبوری از منطقه آزاد انزلی از سوی مدیرعامل سازمان تشکیل شده است.
وی افزود: این کارگروه با حکم دکتر محمد ولی روزبهان، رییس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان، به ریاست مدیرعامل و دبیری معاون امور بندری و حوزه خزر سازمان تشکیل شده که در این کارگروه معاون اقتصادی و سرمایه گذاری و مدیر توسعه تجارت، مدیران معاونت بندری و حوزه خزر، مدیرکل حوزه ریاست، مدیر روابط عمومی و امور بین الملل، مدیر طرح و برنامه به همراه مشاور مدیرعامل در حوزه خزر حضور دارند.
به گفته وی نهادهای دولتی مرتبط با این حوزه و بخش خصوصی فعال در سطح منطقه به جهت بهره گیری حداکثری از توانمندی های موجود و هم افزایی بیشتر در کارگروه تخصصی مزبور حضور دارند.
وی اضافه کرد: علاوه بر اعضای سازمانی این منطقه،مسئول دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه در گیلان، مدیر گمرک منطقه آزاد انزلی و رییس انجمن سرمایه گذاران و کارآفرینان منطقه به عضویت کارگروه توسعه مبادلات تجاری کریدور شمال جنوب و اوراسیا منصوب شده اند.
سخنگوی سازمان منطقه آزاد انزلی با بیان اینکه این سازمان ظرف سالهای اخیر اقدامات متعددی را در زمینه توسعه همکاری ها با کشورهای همسایه و عضو کریدورهای بین المللی در دستور کار قرار داده، افزود: باعنایت به جایگاه استراتژیک منطقه آزاد انزلی به عنوان تنها منطقه آزاد کشورمان در دریای خزر، و نقش محوری آن در دو کریدور شمال جنوب و چین-قزاقستان-ایران؛ تشکیل کارگروه فوق گام مهمی در مسیر تخصصی کردن مباحث مرتبط با توسعه همکاری های صادراتی و ترانزیتی در ارتباط با کشورهای فوق ارزیابی می شود که در راستای تحقق راهبردهای بلند مدت سازمان به منظور تبدیل شدن به مرکز مبادله کالاهایی کشورهای منطقه و کانون ترانزیتی اروپا و آسیا از سوی این سازمان اعمال شده است.
سخنگوی سازمان منطقه آزاد انزلی اضافه کرد: پیش از این سازمان منطقه آزاد انزلی به عنوان مرکز همکاری های کشورمان با اتحادیه اقتصادی اوراسیا، علاوه بر ایجاد کریدور چین،قزاقستان،ایران،اقدام به فعال سازی مسیر ترانزیتی شمال-جنوب نموده، و توافقنامه های متعددی را با مناطق ویژه اقتصادی لوتوس آستراخان و اکتائو قزاقستان منعقد کرده و در چارچوب کمیسیون های مشترک اقتصادی با کشورهای منطقه، افق های جدیدی از همکاری را ترسیم نموده است.
منطقه آزاد انزلی تنها منطقه آزاد ایران در حاشیه دریای خزر است . کشورهای حاشیه دریای خزر، ترکیه و کشورهای حاشیه خلیج فارس و آسیای جنوب شرقی عمده بازارهای صادرات و واردات محصولات از طریق منطقه آزاد انزلی هستند.
قرار گرفتن در مسیر کریدور بین المللی شمال - جنوب، دارابودن موقعیت ویژه در زمینه ارتباط با کشورهای حاشیه دریای خزر، همجواری با بنادر آستراخان و لاگان در روسیه، راسنودسک در ترکمنستان، اکتائو در قزاقستان و باکو در آذربایجان، دسترسی از طریق راه های مناسب، به بازارهای مصرف کشورهای CIS، نزدیکی به فرودگاه بین المللی رشت از جمله مزایای منطقه آزاد انزلی است.
نظر شما