به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، خوان گوایدو رهبر مخالفان دولت ونزوئلا که چند روز پیش خاک این کشور را با هدف دیدار با مقامهای چند کشور ترک کرده بود، ابتدا در کلمبیا به دیدار مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا رفت و در مورد جدیدترین تحولات ونزوئلا مذاکره کردند.
گوایدو سپس به اجلاس داووس رفت تا به دنبال جلب حمایتهای بیشتر از سوی برخی کشورها باشد. رهبر مخالفان ونزوئلا همچنین پس از سفر به سوئیس به فرانسه و اسپانیا رفت. او در پاریس با امانوئل مکرون دیدار کرد. گوایدو در سفر به اسپانیا با وزیر خارجه این کشور مذاکره کرد اما نخستوزیر اسپانیا او را به حضور نپذیرفت.
رهبر مخالفان دولت ونزوئلا همچنین در این تور اروپاییاش با بوریس جانسون نخستوزیر انگلیس نیز دیدار کرد.
این دیدارهای فشرده گوایدو که با حمایت آمریکا انجام شده، نشان میدهد که به طور جدی تلاش خود را برای جلب کمکهای اروپاییها باهدف کنار زدن نیکلاس مادورو از قدرت شدت بخشیده است.
رهبر مخالفان دولت ونزوئلا که پیش از این در سیاستهایش برای براندازی دولت مشروع کاراکاس ناکام بوده، این بار چشم به حمایتهای کشورهای دیگر بسته است.
او در حالی دیروز(دوشنبه) با مقامهای ارشد کانادا در اُتاوا دیدار کرد که « فرانسوآ فیلیپ شامپین » وزیر امور خارجه کانادا گفت، کشورش معتقد است باید به اقدامات برای حلوفصل تنشهای سیاسی در ونزوئلا جان تازهای بخشید.
این مقام کانادایی تصریح کرد، اُتاوا خواهان یک گذار صلحآمیز قدرت در ونزوئلا با هدایت مردم از طریق برگزاری یک انتخابات عادلانه و آزاد در سریعترین زمان ممکن تحت نظارت جامعه جهانی است.
خوان گوایدو در دیدار با وزیر امور خارجه کانادا گفت: این جنگ یک نفر در ونزوئلا نیست؛ جنگ همه ونزوئلاییهاست. ما حمایتهای آشکاری را از سوی کشورها دریافت میکنیم.
او همچنین با جاستین ترودو نخست وزیر کانادا دیدار کرد.
سفر گوایدو به کانادا در حالی انجام شد که دولت اُتاوا پیشتر تحریمهایی را علیه دولت مادورو اعمال کرده بود.
ونزوئلا در دو سال اخیر سختترین شرایط سیاسی و اقتصادی چند دهه گذشته خود را تجربه کرده است. این کشور که از زمان حضور دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در کاخ سفید با شدیدترین فشارها و تحریمهای واشنگتن مواجه شده، در دو سال گذشته توانسته در برابر این فشارها مقاومت کند.
شرایط نامساعد اقتصادی ونزوئلا زندگی را برای مردم این کشور سخت کرده و سبب مهاجرت بیش از چهار میلیون نفر از این کشور در سال ۲۰۱۹ شده است.
آمریکا پس از مراسم تحلیف مادورو برای دور دوم ریاست جمهوری، او را «غاصب قدرت» خواند و اعلام کرد که مادورو را به عنوان رئیس جمهوری ونزوئلا به رسمیت نمیشناسد.
پس از آن که گوایدو رئیس وقت مجلس ملی ونزوئلا در ۲۸ ژانویه (۸ بهمن ماه ۹۷) خود را رئیس جمهوری خودخوانده و موقت این کشور اعلام کرد، واشنگتن بلافاصله او را به رسمیت شناخت و بیش از ۵۰ کشور دیگر از واشنگتن پیروی کرده و خواستار برگزاری انتخابات دوباره شدند.
2023
نظر شما