به گزارش روز سه شنبه وزارت علوم، در دومین روز از برگزاری کنفرانس ملی توسعه سرمایه انسانی از دانشگاهها و سازمانهای برتر در حوزه یادگیری و توسعه سرمایههای انسانی تقدیر شد.
در این آیین که ظهر امروز با حضور محمدتقی نظر پور معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و اباصلت خراسانی رییس این کنفرانس در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد از پنج دانشگاه برتر، چهار سازمان و هفت منطقه برتر شهرداری تهران قدردانی شد.
دانشگاههای شهید بهشتی، فردوسی مشهد، شهید باهنر کرمان، یزد و شیراز به عنوان دانشگاههای سرآمد کشور در حوزه یادگیری و توسعه سرمایههای انسانی مورد تقدیر قرار گرفتند.
همچنین از سازمان صدا و سیما، صندوق بازنشستگی کشوری، مجتمع فنی تهران و اداره کل آموزش و برنامهریزی شهرداری تهران به عنوان سازمانهای برتر هفتمین دوره تعالی آموزش و توسعه منابع انسانی و از شهرداریهای مناطق یک، سه، چهار، هشت، ۱۳، ۱۴ و۱۶ تهران نیز به عنوان شهرداریهای برتر در زمینه توسعه سرمایه های انسانی تقدیر شد.
توانستیم دانشگاه ها را به بدنه اقتصاد گره بزنیم
ابراهیم صالحی عمران رییس دانشگاه فنی و حرفه ای در این کنفرانس اظهار داشت: مجمع جهانی اقتصاد از سال ۲۰۱۳ گزارش شاخص سرمایه انسانی(HCI) را منتشر میکند و این رتبهبندی برای ۱۳۰ کشور در مقیاس صفر (بدترین) تا 100 (بهترین) و در چهار زیر شاخص «ظرفیت»، «بهکارگیری»، «توسعه» و «دانش فنی» ارائه شده است.
وی افزود: بر اساس این شاخص، جهان در سال ۲۰۱۷ تنها ۶۲ درصد از سرمایه انسانی خود را توسعه داده است و ایران در فهرست «شاخص سرمایه انسانی ۲۰۱۷» با تصاحب امتیاز ۹۷/ ۵۴ در رتبه ۱۰۴ از میان ۱۳۰ کشور ایستاد.
رییس دانشگاه فنی و حرفه ای با یادآوری اینکه اقتصاد ایران در رتبهبندی زیرشاخص «بهکارگیری» از میان ۱۳۰ کشور در جایگاه ۱۲۸ قرار گرفته است، گفت: بدترین عملکرد ایران در متغیر «نرخ مشارکت نیروی کار» بین سنین ۲۵ تا ۵۴ به ثبت رسید که جزء متغیرهای زیرشاخص «بهکارگیری» است.
صالحی عمران، نقطه ضعف ایران در شاخص سرمایه انسانی، معیار مشارکت افراد ۲۴ تا ۵۴ ساله (افراد در سن اشتغال و اغلب با تحصیلات دانشگاهی) در اقتصاد است.
وی با تأکید بر آمارها خاطر نشان کرد: دانشگاهها را توسعه دادیم ولی نتوانستهایم آن را به بدنه اقتصاد گره زده و با بازار کار همراه کنیم.
رییس دانشگاه فنی و حرفه ای در پاسخ به این سوال که چرا بین آموزش و اشتغال در ایران ارتباط چندانی وجود ندارد و چه باید کرد؟ گفت: راهکارهای برون رفت از شرایط فعلی، یک بخش در خارج از نظام آموزشی از جمله نظام فرهنگی و اجتماعی، تولید ناخالص ملی و رشد اقتصادی و بخش دیگر شناخت نظام تولید، بازار کار و اشتغال و اصلاحات آموزشی ایجاد پیوند میان بازار کار و آموزش است.
کنفرانس ملی توسعه سرمایه انسانی از روز گذشته - دوشنبه - هفتم بهمن ماه به مدت ۲ روز در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد.
نظر شما