۸ بهمن ۱۳۹۸، ۱۷:۰۳
کد خبرنگار: 1449
کد خبر: 83651992
T T
۲ نفر

برچسب‌ها

منبت ملایر ثبت جهانی شد

۸ بهمن ۱۳۹۸، ۱۷:۰۳
کد خبر: 83651992
منبت ملایر ثبت جهانی شد

همدان- ایرنا- رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ملایر گفت: هنر دست منبت ملایر بر اساس تصمیم شورای جهانی صنایع دستی در فهرست صنایع دستی جهان به ثبت رسید.

ابراهیم جلیلی روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: طبق اعلام وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، شورای جهانی صنایع دستی به تازگی سه شهر و یک روستای ایران را در فهرست شهرها و روستاهای جهانی صنایع دستی ثبت کرد.

وی افزود: منبت ملایر از استان همدان یکی از این سه شهر است که در فهرست شهرهای جهانی قرار گرفت.

جلیلی ادامه داد: بر اساس این گزارش شیراز از استان فارس به عنوان شهر جهانی صنایع دستی، زنجان به عنوان شهر جهانی ملیله، ملایر از استان همدان با عنوان شهر جهانی مبلمان منبت و روستای قاسم آباد از استان گیلان به عنوان روستای جهانی چادرشب بافی در فهرست شهرها و روستاهای جهانی صنایع دستی قرار گرفتند.

وی بیان کرد: اوایل دی ماه امسال بازرسان شورای جهانی صنایع دستی برای بررسی و ارزیابی پرونده ثبت جهانی منبت ملایر، وارد این شهر شدند.

رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ملایر افزود: در این بازدید یک روزه هیاتی متشکل از دکتر «غاده هیجاوی» رییس منطقه آسیا و اقیانوسیه شورای جهانی صنایع دستی، «کِوین موری» معاون منطقه آسیا و اقیانوسیه در شورای جهانی صنایع دستی و «ویدا توحدی» مسوول ثبت شهرهای ملی و جهانی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برای پیگیری پرونده ثبت جهانی منبت به ملایر سفر کردند.

جلیلی گفت: بازرسان شورای جهانی صنایع دستی از شهرک صنعتی مبلمان حاجی آباد، واحدهای نمایشگاهی، بازار مبل، چند واحد کارگاهی در سطح شهر، مرکز نوآوری مبل و منبت دانشگاه آزاد اسلامی، مرکز تحقیقات و توسعه مبل و منبت دانشگاه ملی ملایر، واحدهای نمایشگاهی کوچه کارخانه قند، بلوار شهید بهشتی، مرکز فنی و حرفه ای آموزش خواهران و منبت کاری های سطح شهر بازدید کردند.

ملایر در اردیبهشت سال ۹۶ به عنوان شهر ملی منبت ثبت شد و پس از آن پرونده ثبت جهانی آن در دستور کار قرار گرفت.

ملایر بیش از پنج هزار کارگاه تولید مبل و منبت، ۹ هزار استادکار و منبت کار و بیش از ۲۰ هزار هنرمند فعال در این رشته دارد.

ایران با ثبت ۱۱ شهر و سه روستای جهانی، با مجموع ۱۴ عنوان شهر و روستای جهانی صنایع‌دستی، مقام نخست را در میان کشورهای جهان دارد.

پیش‌تر تبریز برای فرش، اصفهان برای صنایع‌دستی خلاق، مشهد برای گوهرسنگ‌ها، لالجین همدان برای سفال، مریوان کردستان برای کلاش‌بافی(گیوه)، سیرجان کرمان برای گلیم شیریکی پیچ، آباده در حوزه منبت، میبد یزد در رشته زیلوبافی، روستاهای خراشاد خراسان جنوبی در حوزه حوله‌بافی و کلپورگان سیستان و بلوچستان برای سفالگری هفت هزار ساله‌ در فهرست شورای جهانی صنایع‌دستی به ثبت رسیده‌اند.

اکنون شیراز، زنجان، قاسم آباد و ملایر به این شهرها اضافه شدند که این برای اولین بار است که شورای جهانی صنایع‌دستی چهار پرونده از ایران را به طور هم‌زمان مورد بررسی قرار داده است.

کشور چین با ثبت ۶ شهر و روستای جهانی صنایع‌دستی مقام دوم را به خود اختصاص داده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha