محمدابراهیم زارعی روز پنجشنبه در در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در حوزه انتخابیه سنندج، کامیاران و دیواندره از روز اولی که ستاد انتخابات تشکیل و هیات نظارت نیز به عنوان ناظر در جلسات شرکت کرد، تاکید شد برای حضور سلایق مختلف در یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، هیاتهای اجرایی و نظارت در بررسی صلاحیت داوطلبان نظرات خود را بر اساس استعلام مراجع چهارگانه مشخص شده در قانون انجام دهند.
فرماندار سنندج سپس با اشاره به فرمایش امام راحل مبنی بر اینکه مجلس در راس امور است، اضافه کرد: برای داشتن چنین مجلسی باید اجازه ورود سلایق مختلف به آن با اتکا به آرای مردم داده شود تا مردم نیز با حضور پرشور خود آگاهانه انتخاب کنند.
قانون اساسی اجازه اظهار نظر به سلایق مختلف را داده است
وی یادآور شد: رد صلاحیت بر اساس اظهار نظر مغابر با قانون اساسی است چرا که این قانون به صراحت گفته که هر کسی آزاد است اظهار نظر کند مگر اینکه مغایر با اسلام باشد.
زارعی تاکید کرد: با نگاه به لیست افراد رد صلاحیت شده از سوی دفتر هیات نظارت شورای نگهبان در می یابیم که برای برخی از آنان این اتفاق نیفتاده و احتمال میرود که بر اساس سلایق و اظهار نظرهایشان رد صلاحیت شدهاند.
وی با تایید سخنان رییس جمهوری در همایش استانداران و فرمانداران مبنی بر لزوم مقابله با انتخابات انتصابی و فراهم کردن شرایط حضور پرشور مردم در این همایش سیاسی یادآور شد: اینکه از بین همه سلایق تنها یک گروه اجازه ورود به انتخابات داشته باشد و کسی هیچ انتقادی نکند، ایده و رویهای درست برای داشتن مجلسی مقتدر، مدیر و مدبر نیست.
رییس حوزه انتخابیه سنندج، کامیاران و دیواندره افزود: معتقدیم نمایندگان به عنوان وکلای مردم باید برنامههای دولت و تمام دستگاهها و نهادها را با توجه به اهداف متعالی نظام مقدس اسلامی مورد نقد و نظر قرار دهند که این رویه تنها در مجلسی اتفاق میافتد که سلایق مختلف در آن حضور داشته باشند.
زارعی تاکید کرد: اگر بخواهیم با راه دادن یک گروه برای تعریف کردن از گروهی دیگر مجلس تشکیل دهیم آن نتیجهای را که نظام مقدس اسلامی از یک مجلس مقتدر میخواهد را نمیتوان گرفت.
روند فعلی موجب کاهش مشارکت میشود
فرماندار سنندج گفت: براساس روالی که در پیش گرفته شده و با توجه به تعداد داوطلبان تایید و رد صلاحیت شده، نمیتوان انتظار حضور چشمگیر و پرشور مردم در انتخابات را داشته باشیم.
وی اضافه کرد: وقتی شما می بینید در شهر، استان و یا حوزه انتخابیه فقط گروه خاصی تایید صلاحیت شده و داوطلبان سلایق مختلف حذف شدهاند نباید انتظار حضور حداکثری از مردم در پای صندوق های رای داشت.
زارعی یادآور شد: در برخی مناطق که رای دادن براساس نظرات قومی، قبیله ای و عشیرهای است تعداد افرادی که برای انتخابات مجلس شرکت کردند هر کدام قادر به شرکت دادن بخشی از جامعه در این همایش بزرگ سیاسی بودند که با حذف برخی از آنان به خودی خود مشارکت پایین خواهد آمد.
وی اظهار داشت: در شرایط فعلی کشور به انتخابات پرشور با مشارکت بالا نیاز داریم و برگزاری انتخاباتی با حضور حداقلی به هیچ عنوان به نفع نظام و کشور و امنیت ملی نیست.
رییس جمهوری روز دوشنبه در همایش استانداران و فرمانداران سراسر کشور، بزرگترین خطر برای دموکراسی و حاکمیت ملی را تبدیل انتخابات به تشریفات دانست و گفت: باید پاسدار اسلام، نظام، جمهوریت، نظر و خواست عامه مردم باشیم.
حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی روز دوشنبه در همایش استانداران و فرمانداران سراسر کشور که در وزارت کشور برگزار شد گفت: شرایط امروز ما با همیشه متفاوت است ما در آستانه سی و هفتمین انتخابات ملی هستیم. از آن انتخابات اولی که در فروردین سال ۵۸ شروع شد که با همه پرسی و رفراندوم شروع شد؛ بعضیها از کلمه «رفراندوم» خوششان نمیآید اما پایه انتخابات ما از رفراندوم بود از همه پرسی شروع شده است. نظام ما روی رفراندوم است و پایه اصلی آن رفراندوم است و آن همه پرسی اول بود که تعیین کرد نظام ما جمهوری اسلامی است.
نظر شما