به گزارش ایرنا «هوا چون اینگ» روز پنجشنبه در یک کنفرانس خبری در پکن افزود: چین ناخرسندی و مخالفت قاطعانه خود را از این اقدام آمریکا اعلام کرده است.
سخنگوی وزارت خارجه چین با اشاره به دستاوردهای بزرگ تبت در بیش از ۶۰ سال گذشته گفت: مساله تبت قومی یا مذهبی یا مربوط به حقوق بشر نیست بلکه مساله ای مرتبط با حق حاکمیت و تمامیت ارضی چین است.
او تصریح کرد: چین از آمریکا می خواهد با اصلاح فوری اشتباه خود، به مداخله در امور داخلی چین با سوء استفاده از مساله تبت خاتمه دهد.
تصویب این قانون در حالی است که دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا سال گذشته نیز دو لایحه مصوب کنگره در حمایت از معترضان هنگکنگ را امضا و آنها را به قانون تبدیل کرد.
قانون اول، وزارت خارجه آمریکا را ملزم میدارد که هر سال یک بار اعلام کند که آیا هنگکنگ برای داشتن رابطه تجاری با واشنگتن به اندازه کافی از خودمختاری برخوردار است یا خیر؟ براساس این قانون، تعرفههای تجاری که علیه چین اعمال شده، شامل حال هنگکنگ نمیشود.
این قانون همچنین زمینه را برای تحریم کسانی که به زعم واشنگتن حقوق بشر را در هنگکنگ نقض میکنند، آماده کرده است قانون دوم نیز فروش تجهیزات نظامی همچون گاز اشکآور و گلوله پلاستیکی به پلیس هنگکنگ را ممنوع میکند.
تصویب این قانون در مجلس نمایندگان آمریکا بلافاصله خشم چین را به دنبال داشت پکن تهدید به اقدام متقابل علیه واشنگتن کرد.
آمریکا بعد از این قانون هم، از طریق تصویب لایحه به اصطلاح «حقوق بشر و دموکراسی سال ۲۰۱۹ هنگ کنگ» در امور هنگ کنگ دخالت کرده بود که مورد اعتراض پکن قرار گرفت.
واشنگتن همچنین در سال گذشته «لایحه سیاست حقوق بشر اویغورها در سال ۲۰۱۹ » را در کنگره آمریکا تصویب کرد به موجب این قانون، مقامهای چینی به دلیل نقض حقوق بشر مسلمانهای اویغور تحریم میشوند.
نظر شما