رییس اداره محیط زیست خوی روز جمعه در خصوص آخرین وضعیت زمستانگذرانی پرندگان در این تالابها اظهار داشت: انواع پرندگان از جمله اردک سرسبز، سرخابی، آنقورد، حواصیل، دم جنبانک، غاز، مرغ ماهیخوار، لکلک و چشیم در این تالابها زیست میکنند.
جبرئیل قلیپور، اضافه کرد: مهاجرت پرندگان آبزی و کنارآبزی از جمله از انواع مرغابیسانان و درناسانان از سیبری به تالابهای این شهرستان با هدف زمستانگذرانی در فصل پاییز شروع میشود.
وی تالاب «کلوانس» را یک تالاب دائمی عنوان کرد و اظهار داشت: این تالاب زیستگاه آبی امنی برای پرندگان مهاجر و دیگر آبزیان میباشد و نیازمند توجه بیشتر است.
وی احیای تالابهای موجود همانند تالاب «قریس» را جزو برنامههای سازمان محیط زیست ذکر کرد و افزود: این تالاب دارای خاک «پیت» است و احیای آن به اعتبار و یکهزار و ۵۰۰ متر لولهکشی آب نیاز دارد.
خوی به لحاظ برخورداری از شرایط خاص توپوگرافی، تنوع زیستگاهی کمنظیری از تالابها، دشتها و مناطق کوهستانی را در خود جای دادهاست؛ در این شهرستان انواع گونههای پرنده، پستانداران و تنوع بالایی از گیاهان و سایر جانداران در زیستگاههای رودخانهای و تالابی زیست میکنند.
نظر شما