حسن جعفری روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: در مجموع از ۱۰۵۴ داوطلب نامزدی نمایندگی مجلس در این استان ۶۴ درصد تایید صلاحیت شدند.
پیش از این هیات نظارت بر انتخابات استان خراسان رضوی اعلام کرده بود ۳۸۷ داوطلب ردصلاحیت شده شکایات خود را به دبیرخانه هیأت نظارت انتخابات استان تحویل و رسید دریافت کردهاند.
براساس اعلام ستاد انتخابات خراسان رضوی در آذر ماه امسال، هزار و ۱۱۴ نفر برای نامزدی نمایندگی مجلس در این استان ثبتنام کرده بودند که از این تعداد ۴۸ نفر پس از بررسی هیاتهای اجرایی در ۱۲ حوزه انتخاباتی خراسان رضوی رد صلاحیت شدند.
به این ترتیب تاکنون ۴۹۷ داوطلب نامزدی انتخابات مجلس یازدهم در خراسان رضوی طی نخستین مرحله بررسی صلاحیتها از سوی شورای نگهبان تایید صلاحیت شدند و در ادامه روند این رسیدگی، پس از بررسی شکایات داوطلبان رد صلاحیت شده، ۱۷۷ داوطلب دیگر به جمع افراد تایید صلاحیت شده در خراسان رضوی پیوستند.
بر این اساس تاکنون در مجموع از هزار و ۵۴ داوطلب نامزدی انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در استان خراسان رضوی ۶۴ درصد داوطلبان تایید صلاحیت شدند.
۱۸ نفر از مجموع ۲۹۰ نماینده مجلس شورای اسلامی را نمایندگان خراسان رضوی در خانه ملت تشکیل میدهند.
علاوه بر انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی که روز دوم اسفند ماه آتی بطور همزمان در سراسر کشور برگزار میشود، خراسان رضوی در همان روز انتخابات میاندورهای مجلس خبرگان رهبری را نیز برای انتخاب یک نماینده باقیمانده این استان در آن مجلس برگزار میکند.
استان شش میلیون و ۴۰۰ هزار نفری خراسان رضوی ۱۲حوزه انتخاباتی دارد.
"حوزه مشهد و کلات" با پنج نماینده در مجلس شورای اسلامی، بزرگترین حوزه انتخاباتی از نظر شمار جمعیت و تعداد نمایندگان در میان ۱۲ حوزه انتخاباتی خراسان رضوی محسوب میشود.
حوزه مشهد شامل بخش مرکزی این شهرستان و شهرستان کلات با پنج نماینده، حوزه نیشابور شامل شهرستانهای فیروزه و نیشابور با دو نماینده، حوزه انتخاباتی سبزوار شامل شهرستانهای جوین، جغتای، خوشاب، داورزن و سبزوار با دو نماینده، حوزه انتخاباتی درگز منحصر به همین شهرستان با یک نماینده، حوزه قوچان شامل شهرستانهای فاروج و قوچان با یک نماینده، حوزه فریمان شامل شهرستانهای سرخس و فریمان و بخشهای احمدآباد و رضویه شهرستان مشهد با یک نماینده، حوزه کاشمر شامل شهرستانهای بردسکن، خلیلآباد و کاشمر با یک نماینده، حوزه تربتحیدریه شامل شهرستانهای زاوه، مهولات و تربتحیدریه با یک نماینده، حوزه انتخاباتی گناباد شامل شهرستانهای بجستان و گناباد با یک نماینده، حوزه خواف شامل شهرستانهای رشتخوار و خواف با یک نماینده، حوزه تربتجام شامل شهرستانهای تایباد، باخرز، صالحآباد و تربتجام با یک نماینده و بالاخره حوزه انتخاباتی چناران شامل شهرستانهای بینالود (طرقبهشاندیر) و چناران با یک نماینده در مجلس شورای اسلامی، ۱۲ حوزه انتخاباتی خراسان رضوی را تشکیل میدهند.
انتخابات میاندورهای مجلس خبرگان رهبری نیز برای انتخاب یک نماینده خراسان رضوی در آن مجلس امسال برگزار میشود. مرحوم آیتالله سیدمحمود شاهرودی نماینده مردم خراسان رضوی در خبرگان رهبری پارسال درگذشت. شش نفر از ۸۸ نماینده مجلس خبرگان رهبری، نمایندگان مردم استان خراسان رضوی در جمع خبرگان هستند.
نظر شما