کامیار داهیم روز یکشنبه در گفتوگو با ایرنا با اشاره به ابلاغ دستورالعملهای ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز و بخشنامههای ابلاغی در زمینه ممنوعیت بارگیری، حمل و تردد و کشتار دامهای فاقد پلاک، افزود: تمامی بهرهبرداران اعم از دامداران، دامپروران، چوبداران، صاحبان کشتارگاههای دام باید از حملِ هرگونه دامهای فاقد پلاک پرهیز کنند.
وی گفت: پیرو این قانون از تاریخ ۱۵ دی ۱۳۹۸ ممنوعیت حمل دامهای فاقد پلاک بین استانها اجرا میشود و در صورت مشاهده حمل دامهای فاقد پلاک، برابر قانون با افراد متخلف برخورد قضایی میشود.
وی اظهار داشت: بر اساس ماده ۱۸ قانون نظام دامپزشکی کشور، وزارت جهاد کشاورزی موظف به صدور شناسنامه یا همان پلاک ۱۶ رقمی برای شناسایی دامهاست و این طرح ابتدا در مناطق مرزی اجباری شد.
داهیم اظهار داشت: برابر اعلام جهاد کشاورزی استان، دامدارانی که قصد حمل دام را در سطح استان و بین استانها دارند قبل از حمل باید با مراجعه به نمایندگی تشکلهای صنفی شامل اتحادیه دامداران، اتحادیه دامپروی یا نمایندگیهای دامپزشکی سطح استان نسبت به دریافت پلاک ۱۶ رقمی اقدام کنند.
طرح پلاک کوبی دامهای سبک و سنگین در استان توسط معاونت تولیدات بهبود دامی و با همکاری تشکلهای کشاورزی ادامه دارد و تاکنون بیش از ۱۹۱ هزار راس دام سبک و سنگین پلاک ۱۶ رقمی دریافت کردهاند.
پیشبینی میشود تا پایان سال جاری تمام دامهای موجود در استان از این پلاکها برخوردار شوند؛ هر راس دام در این طرح یک شناسه یا کد ملی ۱۶ رقمی اختصاصی دریافت میکند.
حدود ۹ میلیون راس دام سبک و سنگین و مرغ و ماکیان در آذربایجانغربی وجود دارد.
نظر شما