۱۳ بهمن ۱۳۹۸، ۱۲:۳۴
کد خبر: 83656827
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

افزایش ایران‌هراسی در آمریکای ترامپ

۱۳ بهمن ۱۳۹۸، ۱۲:۳۴
کد خبر: 83656827
افزایش ایران‌هراسی در آمریکای ترامپ

تهران- ایرنا- تارنمای خبری الجزیره در نوشتاری با بررسی نقش فزاینده تنش‌های میان آمریکا در بروز تبعیض در جامعه ایرانیان آمریکایی نوشت: گسترش ایران‌هراسی در آمریکای ترامپ، گریبان ایرانیان آمریکایی را گرفته و به تبعیض علیه آنها در این کشور منجر شده است.

در میان تنش های فزاینده میان تهران و واشنگتن، بسیاری از ایرانیان آمریکایی بیم آن دارندکه با افزایش تبعیض روبرو شوند، هرچند همین حالا هم بسیاری از آنها طعم تبعیض را در این کشور چشیده اند. در حقیقت پس از ترور سردار قاسم سلیمانی فرمانده ارشد ایرانی، ترس از افزایش "ایران هراسی" در میان تشدید تنش ها میان ایران و آمریکا، گریبان ایرانیان آمریکایی را گرفته است.

در اوایل ماه ژانویه (۱۳ دی ماه) و پس از ترور سردار سلیمانی، ایران در واکنش به این اقدام بیش از دهها موشک به سوی پایگاه های آمریکایی در عراق شلیک کرد. در پاسخ به این حملات، ایالات متحده اعلام کرد که تحریم های دیگری علیه ایران اعمال می کند و از همین رو تحریم هایی علیه ۸ مقام ایرانی که به گفته دولت ترامپ در فعالیت های بی ثبات کننده نقش دارند، وضع شد.

این موضوع سبب نگرانی ایرانیان آمریکایی در خصوص خانواده ها و دوستانشان شده است که در ایران ساکن هستند و گذشته از این بیم و هراس ها، ترس از افزایش تبعیض در جامعه آمریکایی میان ایرانیان ساکن ایالات متحده بالا گرفته است.   

«مونا صبوری» آمریکایی ایرانی تبار در این خصوص به الجزیره گفت: "گسترش ایران هراسی در رسانه های غربی منجر به نگاه حقارت بار به ما شده است. آمریکایی های ایرانی تبار در اینجا در نتیجه این تنش ها، از حقوق مشروع و انسانی خود محروم می شوند.

بلافاصله پس از ترور سردار سلیمانی، شهرهای آمریکا برای اقدام تلافی جویانه ایران در حالت آماده باش کامل بودند. اما مقامات شهرهایی همچون نیویورک در این خصوص علیرغم اعلان وزارت امنیت داخلی آمریکا، اظهار کردند که هیچ تهدید ویژه ای علیه ساکنان شان وجود ندارد، ضمن آنکه در مقابل هرگونه حملات احتمالی اعلام آمادگی کامل کردند.

«بیل دی بلازیو» شهردار نیویورک بلافاصله پس از حمله هواپیماهای بدون سرنشین به کاروان حامل سردار سلیمانی، در توییتی نوشت: ما باید در آینده هم در برابر این تهدید ایران هوشیار باشیم. "

همچنین در پی ترور فرمانده سپاه قدس توسط دولت ترامپ، منابع به رسانه های محلی گفتند که اجرای قانون گشت زنی در لس آنجلس افزایش یافته هرچند تهدید خاصی دیده نشده است.

بدون تردید این لفاظی ها و اقداماتی از این دست، اغلب به طور ناعادلانه سبب تبعیض علیه ایرانیان ساکن آمریکا می شود.

«لیلی تاج الدینی» یکی از فعالان ایرانی-آمریکایی در واشنگتن به الجزیره گفت: اقداماتی از این دست قصد دارد اینگونه نشان دهد که ایران یک کشور تروریستی و ایرانی ها تروریست هستند.

تاج الدینی ضمن آنکه تاکید کرد این دست لفاظی ها سبب گسترش ایران هراسی می شود، افزود: مقامات دولت آمریکا ادعا می کنند این اقدامات برای امن تر ساختن جامعه است، اما هنگامی که اعضای همان جامعه که ایرانی تبار هستند، هدف قرار می گیرند، این ایمن سازی دقیقا قرار است چگونه باشد؟  

درست پس از ترور سردار سلیمانی، گروه های بسیاری از ایرانیان آمریکایی گاهی تا ۱۰ ساعت در گذرگاه های مرزی به جرم تبارشان بازداشت شده و مورد بازجویی قرار می گرفتند. از جمله چندین دانشجوی ایرانی که برای ادامه تحصیل با در دست داشتن ویزای معتبر به ایالات متحده سفر کرده بودند.  

همزمان با این رویدادها، گزارش های بسیاری مبنی بر صدور بخشنامه برای بازداشت مسافران ایرانی تبار به گوش می رسید، هرچند اداره گمرک و حفاظت از مرزهای ایالات متحده (CBP) صدور چنین بخشنامه هایی را تکذیب کرد.

از سوی دیگر حوادثی از این دست سبب سر باز کردن زخم های کهنه و بروز ترس های تازه شده است؛ برای آمریکایی های ایرانی تبار که از پیش از انقلاب ساکن ایالات متحده هستند، تبعیض کنونی یادآور سال های ۱۹۷۹ و ۱۹۸۰ میلادی است.

«رضا اکبری» دانشجوی تحصیلات تکمیلی که متولد ایران است اما شهروندی آمریکا را دارد، در این خصوص داستان های بسیاری از پدربزرگ و مادربزرگش را به یاد می آورد.

اکبری در عین حال با بیان اینکه وضعیت کنونی بسیار بدتر از هنگامه گروگانگیری در سفارت آمریکا در تهران است، تاکید می کند نقش رسانه های اجتماعی عصر حاضر در به اشتراک گذاری اطلاعات نادرست علیه ایرانیان نباید نادیده گرفته شود.

براساس اعلام وزارت امور خارجه آمریکا، بین ۵۰۰ هزار تا یک میلیون نفر آمریکایی ایرانی تبار در ایالات متحده زندگی می کند و بیشترین تجمع آنها در ایالت کالیفرنیای جنوبی است.

نظرسنجی انجام شده توسط اتحادیه روابط عمومی آمریکایی‌های ایرانی‌تبار حاکی از آن است که بیش از ۵۰ درصد آمریکایی های ایرانی تبار مخالف هر نوع اقدام آمریکا علیه ایران هستند. این نظرسنجی پیش از آخرین تشدید تنش با ایران انجام شده است.

حدود ۶۶ درصد از پاسخ دهندگان به نظرسنجی، سیاست ترامپ در قبال ایران را ضعیف دانسته اند. این در حالی است که در یک نظرسنجی مشابه توسط همین اتحادیه در سال ۲۰۱۶، پاسخ دهندگان نحوه برخورد باراک اوباما رییس جمهوری پیشین آمریکا را با ایران خوب یا عالی ارزیابی کردند.

در همین حال، کارشناسانی همچون اکبری هشدار می دهند که سیاست گذاران باید بدانند که جامعه آمریکایی های ایرانی تبار بسیار بزرگ و با عقایدی متفاوت است  و به همین دلیل آنها باید بدانند که برخورد با چنین جامعه متنوعی با یک قانون منحصر به فرد به مشکلات بیشتر دامن می زند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha