عباس پورمیدانی روز یکشنبه در گفتوگو با خبرنگاران بیان کرد: این طرحها در بخشهای آبوخاک، امور باغبانی، تولیدات دامی، صنایع تبدیلی و تکمیلی و کسبوکارهای نوین و همچنین شیلات و آبزیپروری با سرمایهگذاری بیش از ۷۳۰ میلیارد ریال با مشارکت بخش خصوصی، اعتبارات دولتی و تسهیلات بانکی افتتاح خواهد شد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهمیت تولید محصولات کشاورزی در امنیت غذایی مردم، افزود: رسالت اصلی بخش کشاورزی تامین غذای پایدار برای قشرهای مختلف مردم است که در همین زمینه سازمان جهاد کشاورزی استان قم به دستاوردهای قابلتوجهی دستیافته است.
وی ادامه داد: باوجوداینکه در قم کمتر از پنج درصد جمعیت کل استان در مناطق روستایی ساکن هستند و این استان تنها نیم درصد اراضی کل کشور را به خود اختصاص داده است، اما تولیدات کشاورزی قم در سال بیش از ۴۰۶ هزار تن است.
پورمیدانی با اشاره به اینکه وسعت مزارع و باغهای استان بیش از ۶۲ هزار هکتار است، گفت: قم در تولید محصولاتی همچون گندم، جو، یونجه، کلزا، پسته و بسیاری دیگر از محصولات زراعی و باغی جایگاه مناسبی دارد و اکنون وسعت گلخانههای استان به بیش از ۴۷ هکتار رسیده است.
وی بابیان اینکه وضعیت تولیدات دامی نیز در قم بسیار مطلوب و بیش از نیاز استان است، افزود: قم درزمینهٔ پرورش دام سبک و سنگین، تولید مرغ و تخممرغ، تولید شیر و محصولات لبنی، شیلات و عسل نیز استانی پیشرو به شمار میآید.
وی ادامه داد: استان قم دارای ۶ مجتمع دامی و سه مجتمع گلخانهای فعال است و درزمینهٔ صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی نیز تاکنون ۸۲ فقره جواز تاسیس صادرشده است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: این استان در حاشیه کویر قرارگرفته و به همین دلیل ازنظر دسترسی به منابع آبی با محدودیت مواجه است، لذا بهمنظور مدیریت مناسب منابع آبی در بخش کشاورزی طرح استفاده از سیستمهای نوین آبیاری در کنار تغییر الگوی کشت و توسعه کشتهای گلخانهای و گیاهی در قم درحال اجراست.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به پرداخت خسارت سیل ابتدای سال جاری به کشاورزان استان، گفت: از محل اعتبارات تسهیلاتی و همچنین اعتبارات زیربنایی، خسارت تمام بهرهبرداران آسیبدیده از سیل که بر اساس قانون نسبت به تکمیل مدارک خود اقدام کردهاند، برمبنای مبالغ تعیینشده پرداختشده است.
نظر شما