وی به شبکه بیبیسی گفت که باید با اسکاتلند در شرایط دستیابی به استقلال و داشتن جایی در میز اتحادیه اروپا، با حس همدلی رفتار شود.
«نیکلا استرجن» سروزیر اسکاتلند برای پیوستن مجدد به اتحادیه اروپا تمایل نشان داده، مشروط بر اینکه اسکاتلند از بریتانیا جدا شود، این در حالی است که مخالفان وی گفته اند هیچ تضمینی برای ملحق شدن به این اتحادیه وجود ندارد.
در همین حال، «اسکا کلر» عضو پارلمان آلمان و یکی از روسای سبزهای اروپا گفت که وتوی عضویت اسکاتلند مستقل در اتحادیه اروپا، تصمیم احمقانه ۲۷ کشور عضو این اتحادیه خواهد بود.
از سویی، نتایج یک نظرسنجی نشان می دهد که ۵۱ درصد از مردم اسکاتلند با استقلال موافقند که برای اولین بار در یک دوره پنج ساله، اکثریت محسوب می شود.
دونالد توسک در حالی که در ابتدا تمایلی به اظهارنظر در مورد جایگاه اسکاتلند در اتحادیه اروپا نشان نداد و گفت که به حق حاکمیت بریتانیا احترام می گذارد، افزود: گاهی احساس می کنم که یک اسکاتلندی هستم، به ویژه بعد از برگزیت، اما همچنین به اهمیت تمامیت و حق حاکمیت در مباحث داخلی بریتانیا، واقفم و احساس می کنم که نقش من مداخله گری نیست.
توسک به رغم اشاره به استقبال از اسکاتلند در اتحادیه اروپا، گفت که ورود مجدد هر کشور به این اتحادیه، مراحل و شرایطی دارد. ۹۱۰۹
انگلیس روز جمعه پس از ۴۷ سال رسما به عضویت خود در اتحادیه اروپا پایان داد. یک روز پس از خروج رسمی انگلیس از این اتحادیه، مخالفان دولت بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس و جداییطلبان اسکاتلندی در شهر ادینبرو با نواختن ملودیهای محلی اسکاتلند، دست به تجمع اعتراضی زدند. در این حرکت اعتراضی معترضان پرچم اسکاتلند را که روی آن عبارت «آری به همه پرسی دوم» نوشته شده بود، به اهتزاز درآوردند.
سروزیر اسکاتلند و حامیان برگزاری همهپرسی مجدد در مورد حق تعیین سرنوشت اسکاتلند معتقدند که رأی انگلیسیها به خروج از اتحادیه اروپا، اوضاع را تغییر داده و این منطقه مایل است که در اتحادیه اروپا باقی بماند.
نظر شما