طلوع «خورشیدِ» مجیدی در آخرین روز جشنواره

تهران- ایرنا- دهمین و آخرین روز سی‌وهشتمین جشنواره فیلم فجر برای اهالی رسانه با نمایش فیلم‌های «خورشید» آخرین ساخته مجید مجیدی، «پسرکشی» از محمدهادی کریمی، «سینما شهرقصه» ساخته کیوان علی‌محمدی و یک مستند و یک فیلم کوتاه رقم می‌خورد.

«به تصویر کشیدن یک قصه عاشقانه-کمدی در دل تاریخ» تعریف کوتاه و ساده‌ای از تازه‌ترین فیلم سینمایی است که کیوان علی‌محمدی آن را بدون حضور همراه همیشگی‌اش امید بنکدار کارگردانی کرده است.

علی‌محمدی این بار ترجیح داد مانند برخی دیگر از فیلم‌های حاضر در جشنواره، داستانش را در سکوت خبری کامل به تصویر بکشد. به همین دلیل است که از جزئیات آن چیزی زیادی در دسترس نیست.

سینما شهر قصه از عشاق سینما صحبت می‌کند آن‌هایی که سینه چاک بازی و بازیگری‌ هستند. در کنار این مدل عشق، عشق از نوع دیگری هم دیده می‌شود. در این فیلم سینمایی که در نوبت اول (۱۳:۳۰) به نمایش در می‌آید حامد کمیلی، آناهیتا درگاهی، هدیه تهرانی و جمشید مشایخی به ایفای نقش پرداخته‌اند.

خورشید

مجید مجیدی امسال با فیلم خورشید راهی جشنواره شد. در نیمه‌های جشنواره بود که خبر رسید این فیلم به دلیل طولانی شدن مسائل فنی مربوط به فیلم به جشنواره نمی‌رسد و به همین دلیل از جدول نمایش بیرون رفته است. اما دو روز مانده به آخرین روز جشنواره، دوباره فیلم سینمایی خورشید به جدول برگشت.

از داستان و قصه فیلم سینمایی خورشید هم خبری در دسترس نیست؛ جز این که خورشید درباره کودکان کار است. علی نصیریان، جواد عزتی، طناز طباطبایی، سید مهدی موسوی فر، علی غابشی و صفر محمدی از بازیگران اصلی این فیلم سینمایی هستند.    

پسرکشی

پسرکشی جدیدترین ساخته محمدهادی‌کریمی است که اوایل جشنواره جایگزین فیلم سینمایی خورشید ساخته مجید مجیدی شد و در جدول قرار گرفت. زمانی که خورشید دوباره به جدول اکران برگشت، پسرکشی نیز به نوبت منتقل شد.    

از شاخصه‌های اصلی این فیلم «پر ستاره» بودنش است. ژاله صامتی، آرمان درویش، بهاره کیان‌افشار، گلوریا هاردی، لیلا زارع، نسیم ادبی، فرخ نعمتی، صحرا اسدالهی، لیلا اوتادی در این فیلم سینمایی عهده‌دار نقش‌های اصلی هستند.  

داستان این فیلم در دو دهه ۴۰ و ۷۰ می‌گذرد و داستان پیچیدگی‌های روابط خانواده ای را به تصویر می‌کشد که گاهی به مرز باریک قصه‌های معمایی می‌رسند. این خانواده به خاطر یک باور غلط، دهه‌ها دچار بحران هستند.

یک مستند یک فیلم کوتاه

آخرین سانس اکران کاخ جشنواره به اکران یک فیلم مستند و یک فیلم کوتاه اختصاص دارد. مستند پروژه ازدواج به کارگردانی حسام اسلامی و عطیه عطارزاده اولین نمایش ساعت ۲۲.۳۰ کاخ جشنواره است. فیلمی که درباره پیشنهاد ازدواج بیماران در یک مرکز نگهداری از بیماران اعصاب و روان است. پیشنهادی که با مخالفت‌ها و مشکلات زیادی روبرو می‌شود. موضوع عشق و ازدواج تنها نکته این فیلم نیست. از آن‌جایی که این مستند در مرکز اعصاب و روان ساخته شده، موارد علمی را نیز وارد قصه کرده است.

سوربُز

فیلم کوتاه سُور بز از زاویه دید یک کودک ۹ ساله روایت می‌شود که سعید زمانیان آن را کاگردانی کرده است. سور بز آخرین فیلمی است که در کاخ جشنواره سی و هشتم برای اهالی رسانه به اکران در می‌آید.

این فیلم کوتاه به وضوح نشان می‌دهد که بچه‌ها هیچ وقت هیچ چیز را فراموش نمی‌کنند. توماج دانش بهزادی، سپیده دستینه، یزدان کوکبی صبا بازیگران اصلی این فیلم سینمایی هستند.

سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر ۱۲ تا ۲۲ بهمن سال جاری همزمان با گرامیداشت چهل و یکمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی به دبیری ابراهیم داروغه‌زاده برگزار می‌شود. در این دوره جشنواره آمار نهایی فیلم‌های پذیرفته شده ۲۲ فیلم در بخش سودای سیمرغ، ۱۰ فیلم در بخش نگاه نو، ۱۰ فیلم در بخش فیلم کوتاه و ۱۰ فیلم در بخش مستند به نمایش در می‌آیند که بعضی آثار پذیرفته شده در بخش نگاه نو در بخش سودای سیمرغ نیز با دیگر آثار رقابت دارند.

این جشنواره شامل بخش های مختلف؛ از جمله مسابقه سینمای ایران یا سودای سیمرغ (فیلم های سینمایی داستانی/ پویانمایی فیلم‌های بلند داستانی که دارای پروانه ساخت یا نمایش از سازمان سینمایی باشند و تا قبل از بهمن ۱۳۹۸ اکران عمومی نشده و در هیچ‌یک از رویدادها و جشنواره‌های سینمایی داخلی و خارجی به نمایش در نیامده باشند)، نگاه نو (فیلم اول کارگردان: داستانی/ پویانمایی فیلمساز یا کارگردان اول، به هنرمندی اطلاق می‌شود که برای ساخت یا نمایش فیلم سینمایی خود برای نخستین بار، مجوزهای لازم و قانونی را از سازمان سینمایی کسب کرده باشد و پیش از این اثری از وی به عنوان فیلم سینمایی اکران یا در رویدادهای داخلی یا خارجی معرفی نشده باشد)، مستند بلند، کوتاه داستانی (با زمان نمایش حداقل ۳ و حداکثر ۱۵ دقیقه)، مسابقه تبلیغات سینمای ایران و مسابقه تجلی اراده ملی است.

جز پردیس ملت به عنوان کاخ اصلی جشنواره که محل نمایش فیلم ها برای اصحاب رسانه است، پردیس سینمایی آزادی، سینما استقلال، پردیس سینمایی ایران‌مال، پردیس سینمایی باغ کتاب، پردیس سینمایی تماشا، سینما جوان، پردیس سینمایی راگا، پردیس سینمایی زندگی، پردیس سینمایی فرهنگ، سینما فجر اسلامشهر (سالن اصلی)، پردیس سینمایی کوروش، پردیس سینمایی کیان، سینما ماندانا، پردیس سینمایی مگامال و موزه سینما در مناطق مختلف شهر تهران، سینماهای مردمی سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر خواهند بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha