جعفر زربافتی روز شنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: با بهرهبرداری از این طرحها هزار و ۱۵۳ خانوار روستایی سیستان و بلوچستان از مزایای آنها بهرهمند شدند.
وی ادامه داد: ۳۸۱ نفر در سیستان و بلوچستان با افتتاح این طرحها مشغول بکار شدند.
مدیر آب و خاک و امور مهندسی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان عمده طرحهای افتتاح شده دهه فجر را اجرای چهار هزار و ۲۳۰ هکتار آبیاری تحت فشار، ۱۰۰ هکتار تجهیز و نوسازی، ۱۰ کیلومتر انتقال آب و مرمت و بازسازی ۶۵ رشته قنات ذکر کرد.
وی با اشاره به ویژگیهای آب و خاک در سیستان و بلوچستان بیان کرد: این استان دارای ویژگیهای اقلیمی خاص از جمله دارا بودن بیشترین میزان تبخیر سالانه کشور، بارندگی اندک، پراکنش نامناسب زمانی و مکانی بارندگی ها، دامنه زیاد تغییرات دما در شبانه روز، وزش بادهای موسمی و فصلی با شدت و تداوم زیاد از جمله بادهای ۱۲۰ روزه سیستان است که در بخش های وسیعی دچار کم آبی بوده و تداوم کم آبی ها به صورت دوره ای منجر به وقوع خشکسالی های سهمگین شده به طوری که علاوه بر تخریب زیر ساخت های بخش کشاورزی منجر به نابودی اکوسیستم طبیعی و نیز محیط زیست انسانی منطقه شده است.
زربافتی بیان کرد: از آنجایی که کشاورزی شغل و معیشت قالب مردم ساکن در این استان محسوب میشود، استفاده صحیح و بهینه از منابع پایه آب و خاک ضرورت انکار ناپذیر است به همین سبب در برنامه ریزیها اعم از ذخیره، انتقال، توزیع و مصرف آب در بخش کشاورزی باید کاملا هوشمندانه عمل شود.
وی ادامه داد: توجه جدی به مدرن سازی انواع روش های آبیاری سطحی موجود در مزارع با توجه به اندک بودن اعتبارات در بخش های تجهیز و نوسازی اراضی، منظور کردن اعتبار از محل ردیف شبکههای آبیاری و زهکشی برای اجرای طرح های زهکشی و اجرای شبکه های انتقال و توزیع آبیاری در سطح مزرعه و اجازه استفاده استان از اعتبارات سامانه های نوین آبیاری از جمله برخی پیشنهادات برای بهبود وضعیت آب و خاک این استان است.
نظر شما