مسابقه کَندِرکَشی وجَهله کَشی دربندرعباس برگزارشد

بندرعباس- ایرنا- به مناسبت چهل ویکمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و گرامیداشت دهه فجر، ششمین دوره مسابقه بومی محلی کندرکشی و جهله کشی در محله پشت شهر بندرعباس برگزارشد.

کندر در لهجه بندری نام چوبی است که از درخت کُنار ساخته می‌شود و به‌وسیله‌ی آن ۲ ظرف آب بر روی دوش حمل می‌شود.جهله نیز نام دیگر کوزه در لهجه بندری است.
مسوول برگزاری مسابقه کندرکشی وجهله کشی بندرعباس گفت: دراین مسابقه ۳۰ نفر از مردان محله پشت شهر به مسافت ۲ کیلومتر کندرکشی و۳۰ نفر از زنان به مسافت یک کیلومتر جهله کشی کردند.

عبدالطیف ضیایی افزود: در مسابقه کندرکشی «هاشم بهجتی‌پور»، «رضا حاتم سلیمی» و «اسحاق حسین‌زاده» به ترتیب اول تاسوم و درمسابقه جهله‌کشی نیز «آمنه حاجی‌زاده»، «خاتون طراحی» و «مریم آبدار» به ترتیب مقام‌های اول تا سوم را کسب کردند.

وی، هدف از برگزاری این آیین را حفظ سنت‌ها و آداب ورسوم محلی و پاسداشت آب وصرفه جویی درمصرف آن عنوان کرد.

جهلی کشی وکندرکشی آیین سنتی برای تامین آب

رییس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری بندرعباس نیز در این خصوص گفت: مسابقه بومی محلی جهله کشی و کندرکشی با هدف نشان دادن سنت قدیمی بندرعباس و مشقت‌ها و سختی‌های پدران و مادران ما در گذشته برای تامین آب موردنیاز خود درمنزل، برگزار شده است.

الیاس محسنی اضافه کرد: کندرکشی و جهله کشی از آیین‌های سنتی مردم بندرعباس است که در این آیین‌ها و سنت‌ها آداب اجتماعی قدیم مردم بندرعباس قرارگرفته است..

وی بیان داشت: شهر بندرعباس نیز براساس هویت تاریخی و مسائل طبیعی و جغرافیایی با کمبود آب روبه‌رو بوده و منابع آب محدودی داشته است که باتوجه به چنین شرایطی در گذشته مردم برای تامین آب به‌وسیله کندر و جهله نیاز آبی خود را تامین می‌کردند.

این مسوول ابرازکرد: زنده کردن این سنت باعث می‌شود ما از فرهنگ اصیل خود حفاظت کنیم و از طرف دیگر این عمل تاثیر به سزایی در اهمیت موضوع آب به‌عنوان مایه حیات دارد.

محسنی عنوان کرد: این رویداد ۲ پیام احیای بازی بومی ومحلی به‌عنوان یک سنت دیرینه مردم بندرعباس و همچنین  قدر آب را بیشتر بدانیم، دربردارد.

وی تصریح کرد: آب امروز به‌راحتی در دسترس شهروندان قراردارد و همه در مصرف بهینه آب مسوول هستیم و باتوجه به خشک‌سالی‌های موجود در سال‌های آینده با مشکلاتی مواجه خواهیم شد ولی با فرهنگ‌سازی صحیح می‌توانیم درجهت حفظ و نگه‌داشت این سرمایه حیاتی کوشا باشیم.

رییس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری بندرعباس یادآورشد: برگزارکنندگان این رویداد که از اهالی محله پشت شهر بندرعباس هستند اکنون حدود ۶ سال متوالی است که با حمایت سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری بندرعباس این آیین را گرامی داشته‌اند.

بیش از ۴۰۰ بازی بومی ومحلی درهرمزگان وجود دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha