۱۹ بهمن ۱۳۹۸، ۱۹:۴۴
کد خبرنگار: 1222
کد خبر: 83665768
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

۵۲ درصد اصناف خراسان شمالی معافیت مالیاتی دارند

۱۹ بهمن ۱۳۹۸، ۱۹:۴۴
کد خبر: 83665768
۵۲ درصد اصناف خراسان شمالی معافیت مالیاتی دارند

بجنورد- ایرنا- مدیرکل امور مالیاتی خراسان شمالی گفت: ۳۰ هزار واحد صنفی در این استان فعالیت می‌کنند که ۵۲ درصد آنها از معافیت مالیاتی داشته و یا مشمول مالیات نیستند.

یوسف یعقوبی روز شنبه در نشست خبری اداره کل امور اقتصادی و دارایی و دستگاه های تابعه اظهار داشت: این صنوف شامل گروه های مختلف مانند واحدهای صنفی اتاق اصناف، نظام پزشکی، مهندسی و پیمانکاران و همه اشخاص حقوقی که پرونده فعالیت دارند، هستند.

وی با بیان اینکه ۴۸ درصد صنوف استان مشمول مالیات هستند گفت: از این ۴۸درصد نیز ۳۸درصد مالیاتی کمتر از ۱۰ میلیون ریال پرداخت می کنند.

یعقوبی گفت: امسال ۲۶هزار و ۶۹۷ اظهار نامه مالیاتی به اداره کل امور مالیاتی وارد شد که نسبت به سال قبل هفت درصد رشد دارد و ۵۵درصد مودیان ما توافق این اداره کل را در مورد پرداخت مالیات از طریق اظهارنامه پذیرفته اند.

مدیرکل امور مالیاتی از بخشودگی پلکانی جرائم نیز خبر داد و اظهار داشت: هر مودی مالیاتی که از ابتدای مرداد تا مهر ماه مالیات معوقه خود را پرداخت می کرد از بخشودگی ۱۰۰ درصد جریمه ها برخوردار می شد و هشت هزار مودی نیز در این مدت با پرداخت اصل مالیات از معافیت ۱۰۰ درصدی پرداخت جرایم برخوردار شدند.

وی افزود: اگر مردم مالیات های معوقه خود را تا پایان سال پرداخت نکنند  از ابتدای سال ۹۹ جریمه های مالیاتی غیر قابل بخشش می شود و باید مالیات و اصل بدهی خود را پرداخت کنند.

وی به این موضوع نیز اشاره کرد که نخستین صنفی که مشمول اتصال صندوق های مکانیزه فروش خود به سامانه سازمان امور مالیاتی شده اند پزشکان هستند و اظهار داشت: اگر تا پایان بهمن ماه پزشکان برای اتصال صندوق های مکانیزه فروش خود اقدام نکنند، مشمول جریمه های مالیاتی می شوند.

یعقوبی گفت: ۱۵ گروه صنفی دیگر که شامل ۵۰ صنف هستند باید تا پایان دی ماه صندوق های مکانیزه خود را به سامانه سازمان امور مالیاتی متصل می کردند.

وی با بیان اینکه ۴۸ میلیارد ریال اوراق تسویه نوع اول به مودیان خراسان شمالی اختصاص یافته است اظهار داشت: استفاده مودیان مالیاتی از اوراق تسویه امسال به نسبت سال قبل دو برابر شده است.

 وی با بیان این که ۸۳ درصد از درآمدهای استان تاکنون محقق شده است اظهار داشت:  امسال ۲هزار و ۷۷۰ میلیارد ریال از در آمدهای مالیاتی استان وصول شده است که از این رقم هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال مالیات مستقیم و ۹۷۰ میلیارد ریال مالیات غیر مستقیم است.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان شمالی  نیز در این نشست با بیان اینکه جذب اسناد خزانه در خراسان شمالی باید افزایش پیدا کند اظهار داشت: از ۲۲۲ میلیارد تومان اسناد خزانه تخصیص یافته به دستگاه  ها که در سامانه ثبت شده فقط ۱۲درصد آن توسط دستگاه ها جذب شده است.

مجید درخشانی افزود: در ۶ ماه باقیمانده سال مالی دستگاه های استان برای جذب اسناد اقدام کنند و نگذارند این کار برای روزهای آخر باقی بماند.

وی با بیان این که دغدغه تجهیز منابع و خروج منابع بانک های خصوصی و موسسات مالی و اعتباری در استان وجود دارد اظهار داشت: ففقط ۳۰درصد از منابع این بنگاه های اقتصادی در خراسان شمالی هزینه می شود.

وی با بیان اینکه طرح گام نیز در خراسان شمالی اجرایی خواهد شد نیز اظهار داشت: این طرح برای تامین مواد اولیه و سرمایه در گردش واحد های در حال کار و تامین نقدینگی مورد نیاز واحدها  است و خرید مواد اولیه با تامین مالی و ارائه این واحد ها در بورس تضمین می شود و فشار بر بانک های دولتی را برای پرداخت سرمایه در گردش کاهش می یابد.

درخشانی از برگزاری همایش سرمایه گذاری در خرداد ماه سال ۹۹ نیز خبر داد و گفت: تمامی مسوولان استان و نهاد های اقتصادی پای کار هستند و خوراک همایش نیز با تدوین مجوزهای بی نام  فراهم شده است و سرمایه گذاران خارجی نیز در این همایش حضور خواهند داشت.

وی به این موضوع نیز اشاره کرد که شرایط حضور سرمایه گذاران خارجی با سرمایه گذاری و یا سپرده گذاری ارزی در کشور فراهم شده است و افزود: با سرمایه گذاری ۲۵۰ هزار دلاری خارجی در کشور، به سرمایه گذاران اقامت ۵ ساله داده خواهد شد.

در پایش فضای کسب و کار از ردیف های آخر بالاتر هستیم اما هنوز در بین استان هایی هستیم که این شاخص در آن ها کم است.

وی افزود: ما کمترین میزان رشد درآمدهای استانی را در بودجه ۹۹ داریم که خیلی از مودیان مالیاتی و تولید کنندگان و سرمایه گذاران می توانند از این فرصت استفاده کنند.  

رییس کمیسیون هماهنگی امور بانک های خراسان شمالی نیز در این نشست گفت: منابع بانک های دولتی  خراسان شمالی در پایان ۱۰ ماه امسال رشدی ۱۹درصدی داشت و به رقم ۶۶ هزار و ۴۵۴ میلیارد ریال رسید و مصارف بانک های دولتی هم با رشدی ۳۰درصدی به ۷۹ هزار و ۳۷۸ میلیارد ریال رسید.

علی ااصغر هدایتی افزود: نسبت مصارف به منابع بانک های دولتی استان به ۱۰۹ درصد رسید در حالی که سقف آن باید ۸۰درصد باشد و به همین دلیل بانک های استان مرتب توسط بانک مرکزی  با نرخ ۳۴ درصد جریمه می شوند و این یکی از زیان هایی است که بانک های استان با آن مواجهند.

وی با بیان این که در بانک هاییی که به طور کامل دولتی هستند در پایان دی ماه نسبت مصارف به منابع به ۱۱۹ در صد نیز رسید اظهار داشت: این میزان در برخی بانک ها مانند بانک کشاورزی و مسکن حتی به ۲۰۰ درصد نیز رسید.

وی به منابع و مصارف بانک های خصوصی و موسسات مالی و اعتبار نیز اشاره کرد و اظهار داشت: تا پایان آذرماه منایع بانک های خصوصی ۳۳ هزار میلیارد ریال و مصارف این بانک ها هم تقریبا ۱۰ هزار میلیارد ریال  اعلام شد.

هدایتی گفت: در این مدت نسبت منابع به مصارف بانک های خصوصی و موسسات مالی و اعتباری ۳۳درصد بود  که با نگاهی به آمار نتیجه می گیریم که این منابع در استان سرمایه گذاری نمی شود.

وی منابع ارزی استان را در سال جاری در حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار دلار اعلام کرد و گفت: جمع همه منابع ارزی خصوصی و دولتی استان در مجموع به سهمیلیون دلار می رسد.

هدایتی گفت: صنایعی در استان است که از همه زیرساخت های استان استفاده می کنند اما آمار به ما نشان می دهند که منابع  برخی از این صنایع به سیستم بانکی ما وارد نمی شود.

وی مطالبات غیرجاری سال قبل را خراسان شمالی را ۵هزار و ۹۰۷ میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: در  پایان دی ماه امسال  این عدد به ۴ هزار و ۷۰۹ میلیارد رسید و برای نخستین بار مطالبات ما ۱۹ درصد کاهش یافت.  

وی مطالبات بانک های خصوصی را ۷۰۰ میلیارد ریال اعلام کرد.

وی دربحث وام های ازدواج نیز گفت: محدودیتی در پرداخت وام ازدواج نداریم اما با اعلام افزایش سقف وام ازدواج برخی که در حال تشکیل پرونده بودند این کار را به سال آینده موکول کرده اند.

وی با بیان این که هم اکنون ۱۰ هزار و ۳۶ فقره تسهیلات به مبلغ پنج هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال به مزدوجان پرداخت شده است، گفت: سه هزار و ۷۴۳ پرونده در حال انتظار داریم و بخشی از این تعداد افرادی هستند که برای ضمانت دچار مشکل هستند.

 مردم خراسان شمالی در مجموع سال گذشته ۲ هزار و ۷۲۰ میلیارد ریال مالیات پرداخت کرده اند.

خراسان شمالی با دارا بودن ۸۶۳ هزار نفر جمعیت در برخی از شاخص های اقتصادی مانند بهبود فضای کسب و کار رتبه خوبی ندارد و به لحاظ شاخص درآمد نیز در قعر جدول قرار دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha