۱۹ بهمن ۱۳۹۸، ۱۴:۵۴
کد خبر: 83665775
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

کارگاه‌های بهینه سازی مصرف انرژی برگزار می‌شود

۱۹ بهمن ۱۳۹۸، ۱۴:۵۴
کد خبر: 83665775
کارگاه‌های بهینه سازی مصرف انرژی برگزار می‌شود

تهران- ایرنا- پروژه بهینه‌سازی انرژی و محیط زیست در ساختمان (EEEB) با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در راستای اصلاح سیاست‌ها و تحول بازار برای افزایش کارایی انرژی در بخش ساختمان ایجاد شده که در این زمینه برگزاری کارگاه‌های آموزشی یکی از ابزارهای این پروژه، برای فرهنگ سازی این حوزه است.

به گزارش معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، استفاده بهینه از انرژی تضمین کننده استمرار حیات و توسعه پایدار جامعه است. منظور از بهینه‌سازی مصرف انرژی، انتخاب الگوها و بکارگیری روش‌هایی در مصرف انرژی است که از منظر اقتصاد ملی مطلوب باشد و دوام انرژی را تضمین کند.

با توجه به اینکه فرهنگ‌سازی و اطلاع‌رسانی به عموم مردم یکی از نکات کلیدی در مصرف درست انرژی است، پروژه بهینه‌سازی انرژی و محیط زیست در ساختمان (EEEB) با همکاری پژوهشکده علوم و فناوری شریف درجهت آموزش و فرهنگ‌سازی، پانزده کارگاه در پنج حوزه «انرژی حرارتی و تجهیزات و سیستم‌های گرمایشی»، «انرژی الکتریکی و تجهیزات الکتریکی»، «استفاده از انرژی خورشیدی در ساختمان»، «سیستم‌های کنترل و هوشمندسازی و فناوری‌های پیشرفته در ساختمان است» در فرهنگسراهای سطح شهر تهران برگزار می‌کند.

علی وطنی مشاور معاون علمی وفناوری رییس جمهور و مجری ملی پروژه بهینه سازی انرژی و محیط زیست در ساختمان در مراسم افتتاحیه کارگاه‌های مدیریت و بهینه‌سازی مصرف انرژی در ساختمان، با اشاره به اهمیت آموزش و فرهنگ‌سازی گفت:‌ مجموعه ذخایر نفت و گاز ایران برترین در جهان و امانتی است که خداوند در اختیار ما قرار داده است، در هفته گذشته به علت برودت هوا، شاهد بیشترین مصرف گاز در طول تاریخ ایران بودیم. حال این سوال پیش می‌آید که آیا ما همه انرژی را به‌درستی مصرف کرده‌ایم یا هدر داده‌ایم؟ اگر ما به یادگارهای پیشینیان افتخار می‌کنیم باید خود نیز با کار نیک و خداپسندانه برای نسل‌های آینده یادگاری به جا گذاریم که آنان به ما افتخار کنند.

نسیم شکاری مدیر ملی پروژه بهینه سازی انرژی و محیط زیست در بخش ساختمان نیز، هدف اصلی این پروژه را شکل دادن بازار بهینه‌سازی انرژی و محیط زیست و بسط آن در ابعاد ملی عنوان کرد.

وی گفت: مهمترین اهداف کمی پروژه، کاهش ۲۰ تا ۲۵ درصدی شاخص مصرف انرژی در ساختمان‌های موجود و ۴۵ تا ۶۰درصد در ساختمان‌های در حال احداث است.

شکاری در ادامه افزود: در بخش دوم این پروژه، اجرای راهکارهای بهینه‌سازی را در قالب کسب وکار شرکت‌های خدمات انرژی در ۴۰۰ ساختمان به صورت پایلوت اجرا می‌کند. در راستای رسیدن به اهداف، قوانین مدون وجود دارد اما مشکل اصلی اجرایی کردن است که در این راستا هماهنگی بین بخشی میان قسمت‌های اجرایی و سیاستگذاران مهم است، باید به این نکته نیز اشاره کنم که در این حوزه تعداد شرکت‌های خدمات انرژی با تجربه قابل قبول کمتر از ده است که برای ایجاد بازار ملی کافی نیست. در بخش سوم، فرهنگ‌سازی و ترویج الگوی مصرف صحیح و بهینه، نقش اساسی در پیشبرد اهداف پروژه دارد که این رویداد نیز با همین هدف برگزار می‌شود.

در بخش پایانی برنامه، سرفصل‌های موضوعاتی که قرار است در فرهنگسراها ارایه شود تبیین شد. این سرفصل‌ها شامل پنج حوزه: «انرژی حرارتی و تجهیزات و سیستم‌های گرمایشی»، «انرژی الکتریکی و تجهیزات الکتریکی»، «استفاده از انرژی خورشیدی در ساختمان»، «سیستم‌های کنترل و هوشمندسازی و فناوری‌های پیشرفته در ساختمان» است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha