۲۰ بهمن ۱۳۹۸، ۱۰:۰۲
کد خبر: 83666911
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

اخراج امریکا، توافق با چین و سهم خواهی احزاب چالش نخست وزیر جدید عراق

بغداد – ایرنا - «نبیل العزاوی» تحلیلگر سیاسی عراق گفت که پس از گذشت حوادث اخیر اعتراضی و دیدگاه های گروه های سیاسی در قبال مسائل مختلف کشور آزمون بزرگ و دشواری در مقابل علاوی نخست وزیر جدید قرار دارد.

وی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اعلام این مطلب افزود که اعتراضات جاری عراق با انحراف تظاهرات مسالمت آمیز که به اخلال و فلج شدن خدمات دولتی، بستن خیابان ها، راه ها به حوادث خونین منجر شده شرایط پیچیده و خطرناکی در کشور ایجاد کرده که مدیریت اوضاع و کار را برای نخست وزیر بسیار سخت خواهد کرد.
وی اظهار کرد که مدیریت و ساماندهی اوضاع عراق در این شرایط با همه چالش های موجود در حوزه های اجتماعی، سیاسی و اقتصادی ، ماموریت و آزمون دشواری پیش روی نخست وزیر جدید و کابینه او قرار خواهد داد.

العزاوی ادامه داد که یکی دیگر از چالش های عمده و دشوار در مقابل نخست وزیر چگونگی اقناع و راضی کردن جناح های سیاسی است چرا که برخی گروه های سیاسی بدون سهم خواهی یا تصدی پست ها و وزارت خانه ها اجازه پیشبرد کارها را نمی دهند.
این تحلیلگر سیاسی عراقی ادامه داد که فراکسیون های سیاسی کرد و سنی نیز اجازه نمی دهند که از تقسیم پست ها دست خالی بمانند، حال این پرسش مطرح می شود که علاوی چگونه می خواهد این همه امور را پیش ببرد که باید گفت بدون شک این کار آسانی برای او نخواهد بود.
وی توضیح داد که موضوع مهم دیگر در اجرای ماموریت های نخست وزیر جدید اجرای مصوبه پارلمان مبنی بر اخراج نیروهای آمریکایی از کشور است که علاوی باید آن را اجرایی کند.
العزاوی بیان کرد که ماموریت دیگر علاوی اجرای توافق نامه اقتصادی عراق و چین است که عادل عبدالمهدی در سفر به چین و انجام نشست های متعدد با چینی ها منعقد کرده بود؛ وی باید این توافق نامه مهم را اجرایی کند که عراق را از پیله و پوشش آمریکا خارج می کند.
وی اعلام کرد که آمریکایی ها مخالف جدی و سرسخت توافق نامه تجاری و اقتصادی با چین هستند و علاوی برای اجرایی آن به یقین با دشواری مواجه خواهد شد.
محمد توفیق علاوی شنبه هفته گذشته پس از دو ماه کشمکش و اختلاف نظر میان گروه ها و جناح های سیاسی عراق جایگزین عادل عبدالمهدی نخست مستعفی عراق شد.
وی از زمان معرفی یک ماه مهلت دارد اعضای کابینه خود را به پارلمان معرفی کند.
دولت وی مکلف است که در مدت شش ماه تا یکسال بسترهای انتخابات زودهنگام را فراهم کند.

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha