۲۱ بهمن ۱۳۹۸، ۱۰:۵۶
کد خبرنگار: 2092
کد خبر: 83666912
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

معرفی ستارگان آسمان فقاهت در شاهرود

۲۱ بهمن ۱۳۹۸، ۱۰:۵۶
کد خبر: 83666912
معرفی ستارگان آسمان فقاهت در شاهرود

شاهرود- ایرنا- «ستارگان آسمان فقاهت» عنوان کتابی درباره زندگی عالمان  و مجتهدان دینی بزرگ شهرستان شاهرود در انتشارات میراث قلم تهران به چاپ رسیده است.

 کتاب «ستارگان آسمان فقاهت» را غلامرضا مولانا به رشته تحریر درآورده و سودابه مولانا نیز طراحی جلد آن را به انجام رسانده است، در شمارگان یکهزار نسخه و ۱۰۴ صفحه به چاپ رسیده که در جلد نخست آن بخش هایی کوتاه از زندگی و سرگذشت ۳۱ تن از عالمان دینی یکصد سال اخیر شهرستان شاهرود تحریر شده است.

مولانا در مقدمه کتاب آورده است: مطالب این کتاب از راه تحقیق از بازماندگان یا مکاتبه با اعضای خانواده  عالمان دینی این شهرستان به دست آمده است.

براساس گفته این نویسنده، از شرح حال برخی از این بزرگان اطلاع دقیقی در دست نیست و برخی دیگر از آنها که در قید حیات هستند راضی نشدند اطلاعاتی از زندگانی خود در اختیار بگذارند.

به گفته وی ، عالمان و بزرگان دینی که در این مجموعه معرفی شده اند و یا ذکر نامی از آنها نشده است مایه برکت و خیر در جامعه بوده و آشنایی با آنان می تواند سرچشمه معرفت و هدایت باشد.

درباره نویسنده

مولانا متولد ۱۳۲۶ در شهرستان شاهرود در خانواده ای مذهبی و اهل علم پا به این عالم خاکی گذاشت. او در مدارس شاهرود درس خواند و دیپلم گرفت. مولانا پیر غلام آل عبا (ع) ، مداح اهل بیت است و در مبارزات اول انقلاب تا سال ۱۳۵۷ و دوران دفاع مقدس حضور داشته است.

وی  در دوران  هشت سال دفاع مقدس مسوولیت ستاد بازسازی آبادان در استان خوزستان و بانه در استان کردستان را در بنیاد مسکن انقلاب اسلامی  برای بازسازی مناطق جنگی با همراهان خود برعهده داشت.

قسمتی از کتاب

بزرگ مرجع جهان تشیع حضرت آیت الله العظمی حاج سید محمود حسینی شاهرودی (ره)، این عالم جلیل القدر در سال ۱۲۹۳ هجری قمری در روستای آقا عبدالله پشت بسطام دیده به جهان گشود، پدر مکرم ایشان مرحوم آقا سید علی ، مردی متقی و متدین بودند.

جد این بزرگوار میر محمد تقی معروف به صاحب شمشیر از سادات معروف هزار جریب مازندران هستند که از آنجا به نیشابور مهاجرت و در قدمگاه اقامت گزیدند.

نسبت مرحوم آیت الله شاهرودی با ۳۳ واسطه به حسین اصغر فرزند امام زین العابدین (ع) می رسد و خواندن و نوشتن، مقداری عربی و قرآن را در زادگاهشان آموختند و پس از آن در بسطام از محضر درس فاضل بسطامی بهره بردند.

همچنین در مدرسه بید آباد شاهرود از محضر مرحوم مدرس و سایر اساتید این حوزه در شاهرود استفاده کرده و پس از آن عازم حوزه علمیه مشهد مقدس شدند.

اجتهاد معظم له در ۳۵ سالگی باعث شد آخوند ملا محمد کاظم خراسانی هروی از نجف اشرف ایشان را به آنجا دعوت کنند.

اخبار مرتبط