مرحله اول مرکز جامع سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی دانشگاه علوم پزشکی تهران، با حمایت ستاد سلول های بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری طراحی و امروز با حضور جمعی از مسوولان به بهره برداری رسید.
مرکز جامع سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی دانشگاه علوم پزشکی تهران، دارای ۷ دپارتمان و آزمایشگاه مجهز است و تاکنون ۱۲ هسته فناور و شرکت نوپا و ۵ شتاب دهنده تخصصی در آن مستقر شده اند،
این مرکز با تامین زیر ساخت های مورد نیاز اساتید، دانشجویان، هسته های فناور و شرکت های نوپا و جلب مشارکت ۵ نفر از اساتید به نام ایرانی مقیم خارج از کشور، زمینه لازم برای توسعه بیش از ۵۰ محصول فناورانه و تجاری سازی آنها را فراهم کرده است.
برگزاری مستمر سمپوزیوم های آموزشی، جشنواره بین المللی سلول های بنیادی، آموزش دانشجویان در مقاطع تحصیلات تکمیلی، برگزاری فن بازار ها، تامین امکان مواجهه شرکت ها با سرمایه گذاران و تامین سرمایه گذار و فعال سازی ۵ شتاب دهنده از دیگر فعالیت های این مرکز بوده است.
طی ۵ سال گذشته با حمایت ستاد سلول های بنیادی معاونت علمی ریاست جمهوری تعدادی مرکز جامع سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی در سطح دانشگاه های علوم پزشکی کشور طراحی و راه اندازی شده است.
در این مراسم از محصولات بیش از ۱۰ شرکت نوپای مستقر در مرکز جامع سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی دانشگاه علوم پزشکی تهران بازدید به عمل آمد و از محصولات تجاری شده برخی شرکت ها نیز رونمایی شد.
مراکز جامع سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی دانشگاه های علوم پزشکی کشور، یکی از مهمترین ساختارهای دانشگاه های نسل سوم محسوب شده که در سه حوزه، آموزش، پژوهش و توسعه منابع انسانی، توسعه فناوری و تجاری سازی و توسعه خدمات بالینی سلولی فعالیت می کنند.
این مراکز با تامین زیر ساخت های آزمایشگاهی و پذیرش هسته های فناور و شرکت های نوپا متشکل از اساتید و دانشجویان، بستر لازم را برای تبدیل ایده ها و دانش به محصول را فراهم و با جلب مشارکت صاحبان سرمایه زمینه تجاری سازی دانش اساتید و دانشجویان را فراهم می آورند، این روند همان کریدور تبدیل ایده تا محصول و دانش به ثروت است.
مراکز جامع سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی به عنوان یکی از ساختارهای مهم تبدیل دانشگاه های نسل دوم به دانشگاه های نسل سوم کمک می کنند تا مراکز علمی ما علاوه بر دانش و دانش آموخته بر اساس نیاز جامعه و بازار به تولید فناوری مورد نیاز کشور و دانش آموخته کارآفرین هم بپردازند و عملا از یکسو نیاز جامعه را پاسخ داده و از محل فروش فناوری منتج از تحقیقات دانشگاهی درآمدی برای دانشگاه ها کسب کنند.
نظر شما