۲۰ بهمن ۱۳۹۸، ۱۷:۵۹
کد خبر: 83667961
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

ساخت حسگر انعطاف‌پذیر برای اندازه‌گیری علایم حیاتی

تهران- ایرنا- محققان دانشگاه توکیو با ترکیب مدارهای بازخوانی متشکل از ترانزیستورهای فیلم نازک پلی کریستالی دمای پایین (LTPS-TFT) و دیودهای نوری ارگانیک، حسگر انعطاف‌پذیری را ساختند که قابلیت اندازه‌گیری علایم حیاتی اشخاص و استفاده از این اطلاعات را به منظور اعتبارسنجی بیرومتریک دارد.

به گزارش پایگاه خبری ساینس دیلی، این نوع حسگرهای انعطاف‌پذیر در سال‌های اخیر در ساخت تجهیزات الکترونیکی پوشیدنی مانند ساعت‌های هوشمند و ردگیرهای سلامتی و همچنین سیستم‌های اعتبارسنجی زیستی کاربرد زیادی داشته‌اند.

این حسگر جدید دانشگاه توکیو در واقع یک ابزار تصویربرداری الکترونیکی و انعطاف‌پذیر است که مستقیما با پوست کاربر در تماس قرار می‌گیرد و قادر است علایم حیاتی و سایر اطلاعات زیستی وی را با سرعت ۵۰۸ پیکسل در اینچ و با سرعت ۴۱ فریم بر ثانیه بازخوانی کند.

این حسگر توانایی تصویربرداری از اثر انگشت و رگ‌های خونی کاربر را دارد. همچنین قادر است موج پالسی را که در واقع موج حاصل از افزایش فشار خون ناشی از انقباض بطن قلب است، اندازه‌گیری کرده و اختلالات ایجاد شده در آن را حس کند، موج پالسی یکی از علایم حیاتی مهم است که در معاینات دوره‌ای بیماران اندازه‌گیری می‌شود، این قابلیت امکان طراحی و ساخت تجهیزات الکترونیکی پیشرفته‌تر با قابلیت‌های جدیدتر را فراهم می‌کند. همچنین امکان نظارت بلند پزشکان بر وضعیت موج پالسی بیماران را در اختیار قرار می دهد.

اکنون محققان در تلاشند تا حسگر جدید خود را با تجهیزات الکترونیکی موجود در بازار مانند ساعت‌های هوشمند،‌ یکپارچه کنند و کاربردهای جدیدی را در حوزه پزشکی برای این حسگرها بیابند.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Nature Electronics منتشر شده است.

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha