محمد علی طالبی روز چهارشنبه در آیین گشایش دوازدهمین نمایشگاه کتاب یزد افزود: برگزاری چنین نمایشگاه هایی از جمله مهمترین رویدادهای فرهنگی استان است که هر سال در چنین زمانی برای جلب توجه بیشتر مردم به مسائل فرهنگی و ترویج فرهنگ مطالعه کتاب و کتابخوانی برگزار میشود.
وی در ادامه از افتتاح نمایشگاه کتابخانه مرکزی یزد در نیمه اسفندماه خبر داد و اظهار داشت : طرح کتابخانه مرکزی استان بیش از ۲۰ سال که نیمه تمام مانده است ، امیدوارم این فضای فرهنگی پس از افتتاح بتواند در امور فرهنگی و اجتماعی استان نقش بسزایی داشته باشد.
طالبی خاطرنشان کرد: یزد امسال به عنوان پایتخت کتاب ایران معرفی شد، اقدامات خوبی هم انجام دادیم و تجربه خوبی هم آموختیم و دستاوردهای بسیار خوبی هم در این زمینه رقم خورده است.
استاندار یزد افزود: ، باید نگاه نقادانه هم در این زمینه داشته باشیم، نمی خواهیم درحد این عنوان بماند و آن را پایان یافته تلقی کنیم بلکه باید با الگوبرداری از فعالیت هایی که در طول سال های گذشته انجام شده است، برای آینده کتاب یزد هم برنامه ریزی مناسبی صورت گیرد.
وی اضافه کرد: نقاط قوت بسیاری خوبی در این زمینه وجود داشت که باید تقویت و گسترش یابد و نقاط ضعف و آسیبها هم باید مورد بررسی و کنکاش قرار گیرد.
استاندار یزد ادامه داد: یکی از مشکلاتی که در این موضوع وجود داشت، تمرکز توقع به چند دستگاه محدود بود و انتظار هم این بود که اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و چند دستگاه دیگر در این حوزه فعالیت کنند در صورتیکه بسیاری از سازمان های دیگر هم که می توانستند در این زمینه فعالیت داشته باشند همراهی نکردند.
وی اضافه کرد: گرچه اقدامات ارزشمندی هم توسط چند دستگاه صورت گرفته که قابل تقدیر است اما وقتی که عنوان پایتخت کتاب مطرح است تمام دستگاه های دولتی و نهادهای عمومی غیردولتی مسولیت دارند و باید از ظرفیت نهادهای مدنی استفاده شود.
طالبی افزود: باید با آسیب شناسی امور و با برنامه ریزی حوزه کتاب برای سال های آینده، چشم انداز آینده استان را که پایتخت کتاب جهان است، بتوانیم کسب کنیم.
دوازدهمین نمایشگاه کتاب یزد ، مطبوعات محلی و رسانه های یزد به عنوان یک رویدادمهم فرهنگی سال امروز با حضور نماینده ولی فقیه و امام جمعه ، استاندار و جمعی از مسوولان در محل نمایشگاه های دایمی مرکز استان گشایش یافت.
در این نمایشگاه ۷۰ هزار و ۶۸۸ عنوان کتاب با حضور ۶۵۶ ناشر و نمایندگی از سراسر کشور در ۲۶۰ غرفه در معرض دید علاقه مندان قرار گرفت و نمایشگاه به مدت یک هفته، صبح ها از ساعت ۹ تا ۱۳ و عصرها نیز از ساعت ۱۶:۳۰ الی ۲۱:۳۰ برای بازدید دایر است.
برای دوازدهمین دوره نمایشگاه کتاب یزد ۱۱ میلیارد ریال بن کارت یارانهای الکترونیکی خرید با تخفیف ۲۰ درصد در نظر گرفته شد که از طریق بانک عامل مستقر در نمایشگاه با ارائه کارت ملی بین بازدیدکنندگان توزیع می شود و بنهای توزیعشده تا سه هفته پس از اتمام نمایشگاه در کتابفروشی های منتخب شهر یزد ، اعتبار دارد.
در مدت برگزاری این رویداد فرهنگی، برنامه های جنبی از جمله نمایش تابلوهایی در خصوص بیانیه گام دوم انقلاب، معرفی کتاب تاثیرگذار من، اجرای سرود آوای کودکی تفت، رونمایی و معرفی کتاب های تازه نشر نوقلمان، شاهنامه خوانی، کارگاه خلاقیت مادر و کودک و ... در نظر گرفته شد.
هم اکنون در ۱۱۰ باب کتابخانه عمومی استان یزد ۲ میلیون و ۱۰ هزار نسخه کتاب با موضوع های مختلف موجود است.
استان یزد حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت دارد که ۸۷ درصد در ۲۱ شهر و بقیه در روستاها زندگی می کنند.
نظر شما