خبرنگاران؛ شورآفرینان انتخابات، جویندگان شفافیت

قم - ایرنا - این روزها فضای انتخاباتی کشور و استان قم در حالی مسیر اوج خود را طی می‌کند که خبرنگاران نقش برجسته‌ای در افزایش شفافیت سیاسی و نیز شورآفرینی انتخاباتی آن دارند.

در میان اقشار مختلف جامعه، خبرنگاران به دلیل دسترسی به جدیدترین اخبار و اطلاعات و انعکاس آن به مردم، از جایگاه ویژه در ساخت افکار عمومی برخوردارند و به‌طور معمول مردم به صحبت‌هایی که از طریق خبرنگاران منتشر می‌شود، اعتماد می‌کنند.

به دلیل همین کارکرد مهم اجتماعی،‌ خبرنگاران عناصر اصلی پویایی رسانه‌ها هستند و می‌توانند در تشویق و یا نهی مردم برای حضور در عرصه‌های مختلف سیاسی،‌ فرهنگی، اقتصادی و سایر بخش‌ها، تأثیر بسزایی داشته باشند.

در ایران نیز خبرنگاران از چنین فرصتی برای هدایت جامعه به سمت نقطه سعادت برخوردارند و چهل و یک‌سال است که در راستای دعوت از مردم برای داشتن مشارکت فعال سیاسی در تعیین سرنوشت خود و شرکت در انتخابات به‌عنوان مهم‌ترین نماد مردم‌سالاری دینی در نظام اسلامی،  تلاش می‌کنند.

در استان قم نیز خبرنگاران، همواره ازجمله مؤثرترین افراد برای ایجاد شفافیت، رقابت سیاسی و انتخاباتی و نیز گرم کردن فضای انتخابات به شمار می‌آیند و در انتخابات پیش‌رو نیز از مدت‌ها قبل نهایت تلاش خود را برای دعوت از مردم و افزایش مشارکت عمومی در این حماسه ملی به کار بسته‌اند.

جایگاه خبرنگاران و اصحاب رسانه در برگزاری انتخاباتی باشکوه موضوعی بسیار مهم است که ابعادی از آن در گفت‌وگوی خبرنگار ایرنا با شماری از مسئولان استان قم موردتوجه قرارگرفته است.

اصحاب رسانه در جلب مشارکت حداکثری بیشترین نقش را دارند

در همین رابطه استاندار قم گفت: اصحاب رسانه در مسیر جلب مشارکت حداکثری بیشترین نقش را می‌توانند ایفا کنند.

بهرام سرمست بیان کرد: وظیفه و سیاست ما در مدیریت استان، حفظ بی‌طرفی و تحقق انتخاباتی پرشور و مطابق قانون است و در این زمینه با همکاری خبرنگاران و اصحاب رسانه از هیچ تلاشی فروگذار نمی‌کنیم.

وی با اشاره به جایگاه مهم اصحاب رسانه در نظارت بر نحوه اجرای قانون در زمان برگزاری انتخابات، افزود: اجرای مر قانون و پر کردن خلاهای احتمالی از طریق جایگاه قانونی به‌عنوان مدیریت استان و همچنین رایزنی‌ها و همفکری‌های دیگر در حال انجام است تا فضا هر چه‌بهتر برای انتخاباتی پرشور فراهم شود.

سرمست گفت: برخی انتظار دارند استانداری در یک‌طرف دعوا و انتخابات باشد اما مجموعه مدیریت استان مجری انتخابات است و در آن دخالت نمی‌کند.

وی افزود: حفظ امنیت، سلامت، بی‌طرفی و تلاش در مسیر مشارکت حداکثری هدف‌گذاری‌های استان در انتخابات آتی است.

استاندار قم همچنین بیان کرد:  اصحاب رسانه تخلفات انتخاباتی و تبلیغات زودهنگام نامزدها را به آن‌ها هشدار و به مسئولان اطلاع بدهند.

اصحاب رسانه درانتخابات مجلس نقش ممتازی دارند

رییس کل دادگستری قم نیز گفت: نقش اصحاب رسانه و فعالان عرصه نشر در تشخیص و انتخاب صحیح نمایندگان مجلس توسط مردم،‌ بسیار ممتاز و زیاد است.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین علی مظفری بیان کرد: اصحاب رسانه در این‌که مردم به‌درستی تشخیص دهند به چه کسانی باید رای دهند،‌ نقش تأثیرگذاری دارند.

وی با اشاره به این‌که اصحاب رسانه و فعالان عرصه نشر باید متوجه رسالت سنگین خود در برابر جامعه و مردم باشند، افزود: نخستین وظیفه این مجموعه اعتمادسازی است،‌ اخبار دروغ نباید از رسانه‌ها شنیده شود،‌ مردم باید به رسانه‌ها اعتماد کنند چراکه آنان به دنبال اخبار صحیح و درست هستند.

وی ادامه داد: افکار عمومی به دست اصحاب رسانه ساخته می‌شود،‌ فعالان عرصه علوم سیاسی اعتقاد دارند هیچ حکومتی نمی‌تواند در برابر افکار عمومی قرار گیرد و این نشان‌دهنده جایگاه رسانه‌ها در نوع تصمیم‌گیری مردم است.

مظفری گفت:‌ الان ۴۱ سال است که دشمنان در برابر انقلاب اسلامی قرار گرفتند، یک‌زمان افرادی در رسانه‌ها در برابر رژیم پهلوی فاسد مطلب می‌نوشتند که آن ارزش داشت، اما استفاده از قلم در برابر نظام اسلامی که ثمر خون هزاران شهید است چیز خوبی نیست و خیانت است.

وی بیان کرد:‌ امروز هم که مساله انتخابات را داریم، خیلی‌ها به‌اشتباه تلاش می‌کنند که حضور مردم در آن چشمگیر نباشد یا لااقل در انتخاب مردم تاثیر بگذارند تا انتخاب خوبی انجام نشود.

وی با اشاره به این‌که نتیجه یک انتخاب تا سال‌ها ادامه دارد،‌ افزود:‌ نماینده مجلس شورای اسلامی نقش بسیار مهمی در جامعه دارد و لازم است تا اصحاب رسانه و فعالان عرصه چاپ و نشر در انتشار هر مطلبی برای نامزدهای انتخابات مجلس شورای اسلامی رضای الهی را در دل داشته باشند.

رییس کل دادگستری قم گفت:‌ فعالان عرصه اطلاع‌رسانی و نشر باید در جریان برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی برای شناسایی نیروهای ارزشی و کارآمد تلاش کنند، چرا که ممکن است اثرات آن برای یک قرن باقی باشد.

وی بیان کرد:‌ حاصل کار اصحاب رسانه و فعالان حوزه نشر با مادیات قابل‌مقایسه نیست و مردم بر اساس فعالیت مفید آنان بهترین تشخیص را انجام می‌دهند.

بزرگنمایی مشکلات دربرابر دستاوردهای نظام خواست دشمن است

همچنین معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری قم با اشاره به جایگاه خبرنگاران در خنثی کردن جنگ نرم دشمنان،‌ گفت: بزرگنمایی مشکلات کوچک در برابر دستاوردهای بزرگ نظام اسلامی صحیح نیست و در مسیر خواست دشمن است.

بیژن سلیمان پور بیان کرد: حقیقت این است که دستاوردهای بسیار عظیم نظام جمهوری اسلامی درسایه مشکلات کوچک کم‌رنگ شده است.

وی افزود: امروز دشمن با استفاده از ظرفیت‌های رسانه‌ای خود در مسیری حرکت کرده که مرجع داوری برخی از جوانان ما در برابر انقلاب اسلامی‌شده است که برای مقابله با آن باید دستاوردهای نظام توسط اصحاب رسانه برای مردم و به‌خصوص جوانان بازگو شود.

وی ادامه داد: دستاوردهای انقلاب اسلامی به‌درستی برای مردم تبیین نشده است و بسیاری از افراد جامعه از مسائل و مشکلات قبل از انقلاب که امروز اصلا وجود ندارد،‌ مطلع نیستند.

سلیمان پور گفت: درهمه بخش‌ها ازجمله حوزه بهداشت و درمان پیشرفت‌ها قابل‌مقایسه با قبل نیست، امروز تقریبا همه نقاط کشور و به‌خصوص روستاها ازنظر برخورداری از امکانات زیرساختی موقعیت مطلوبی داشته و مردم به آب،‌ برق،‌ گاز،‌ جاده و سایر امکانات موردنیاز زندگی دسترسی دارند.

وی بیان کرد: امروز پیشرفته‌ترین تجهیزات نظامی و هوا و فضا باوجود سخت‌ترین تحریم‌ها در اختیار ماست، اکنون در حالی چهل و یکمین سال پیروزی انقلاب اسلامی را جشن می‌گیریم که در آمارهای مختلف رتبه‌های برتر را داریم.

وی ادامه داد: این صحیح نیست که کارهای بزرگ خود را به دلیل وجود مشکلات کوچک نادیده بگیریم و در مسیر خواست دشمن حرکت کنیم، در خانواده بزرگ انقلاب حتما باید آسیب‌شناسی صورت گیرد و ضعف‌ها شناسایی و با هرکسی که در جایگاه خود سستی دارد،‌ برخورد شود اما در برابر دشمن باید با استواری ایستادگی کنیم.

وی همچنین با اشاره به این‌که اصحاب رسانه و فعالان عرصه نشر در افزایش سطح مشارکت مردم در انتخابات نقش موثری دارد، ادامه داد: کاهش مشارکت خواست دشمن است، باید در کنار دستاوردها و پیروزی‌های نظام برای حل مشکلات کشور اقدام و در انتخابات اشخاصی را انتخاب کنیم که به دور از غوغا سالاری می‌توانند خواست مردم را دنبال کنند.

سلیمان پور گفت: انقلاب ما مبتنی بر عقل قرآنی و اندیشه اسلامی است و باید با تعقل و حکمت جلو رویم تا از مشکلات عبور کنیم.

وی با اشاره به این‌که باید فضای آرام و نظم و امنیت جامعه در زمان برگزاری انتخابات حفظ شود، ادامه داد: مردم ما با حفظ کرامت دیدگاه خود را در انتخابات بیان می‌کنند و این نشان بزرگی ملت ایران است.

معاون استاندار گفت:‌ فعالیت اصحاب رسانه و فعالان عرصه نشر در این زمینه اهمیت بسیاری دارند، این عین ثواب است که مردم را به سمت صندوق‌های رای تشویق و موجب عقب‌نشینی دشمن را فراهم کنیم.

وی بیان کرد: ما مجریان بی‌طرفیم و کوچک‌ترین طرفداری از نامزدی نخواهیم کرد اما فعالیت‌های انتخاباتی در جامعه با مشارکت اقشار مختلف مردم باید بسیار پرشور باشد.

اصحاب رسانه در شورآفرینی انتخابات نقش موثری دارند

فرماندار قم نیز در این رابطه گفت: اصحاب رسانه‌ در شورآفرینی بیشتر انتخابات نقش مؤثری دارند و می‌توانند سطح مشارکت عمومی در این حماسه ملی را افزایش دهند.

مرتضی حیدری بیان کرد: فعالیت‌های حوزه اجرایی انتخابات پیش رو در قم بر اساس زمان‌بندی‌های صورت گرفته،‌ انجام‌شده و اطلاعات آن توسط اصحاب رسانه در اختیار مردم قرارگرفته است.

وی ادامه داد: اقدامات مرتبط با انتخاب مکان‌های مناسب برای برگزاری انتخابات و شیوه پشتیبانی از آن‌ها به‌منظور برگزاری انتخابات پرشور با همکاری سایر نهادهای متولی نیز انجام‌شده است.

حیدری گفت: در انتخابات سال جاری با هوشیاری بالای مردم در مساله حمایت از نظام اسلامی، مانند دوره‌های گذشته شاهد شرکت باشکوه مردم در پای صندوق‌های رای خواهیم بود.

حیدری ادامه داد: خبرنگاران و اصحاب رسانه باید سطح مطالبات درست و منطقی مردم از نمایندگان مجلس شورای اسلامی را بر اساس سطح اختیارات آنان تبیین کنند تا مردم در زمان انتخابات با نگاهی دقیق به حوزه تکالیف و اختیارات نمایندگان مجلس به نامزدهای موردنظر خود رای دهند.

وی ادامه داد: تا زمان برگزاری انتخابات لحظه‌به‌لحظه بر شورونشاط سیاسی جامعه افزوده خواهد شد و مردم با هوشیاری کامل و به‌صورت حداکثری در انتخابات سال جاری شرکت خواهد کرد و بار دیگر جلوه‌ای درخشان از مردم‌سالاری در نظام اسلامی به نمایش درخواهد آمد.

انتخابات میان‌دوره‌ای پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری و یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی، دوم‌ اسفندماه سال جاری برگزار خواهد شد.

سه نماینده از حوزه انتخابیه قم راهی مجلس شورای اسلامی می‌شوند؛ همچنین این استان یک نماینده در مجلس خبرگان رهبری دارد.

در جریان برگزاری انتخابات ۶۶۹ شعبه اخذ رای در حوزه انتخابیه قم دایر می‌شود، همچنین بر اساس برآورد جمعیت قم، حدود ۸۰۰ هزار تن در این استان واجد شرایط رای دادن هستند.

گزارش: محمد جنابان

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha