ابلاغ ضوابط جدید معماری و شهرسازی در حوزه مناسب‌سازی

تهران - ایرنا - رئیس دبیرخانه ستاد هماهنگی و پیگیری مناسب‌سازی گفت: کتاب ویرایش سوم ضوابط معماری و شهرسازی که در حوزه مناسب سازی بسیار مهم است از سوی وزارت راه و شهرسازی ابلاغ شد.

ابراهیم کاظمی مؤمن سرایی روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه این کتاب ملاک عمل مناسب سازی در کل کشور است، افزود: آخرین ویرایش این کتاب مربوط به سال ۷۸ بوده و ۱۰ سال از آن زمان گذشته است.

وی خاطرنشان کرد: شورای عالی شهرسازی و معماری ایران در چهارچوب مفاد قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت مصوب سیزدهم اردیبهشت سال ۹۷ مجلس شورای اسلامی و با تاکید بر رعایت مواد ۲، ۳، ۴ و ۵ این قانون، همچنین پیرو بند ۶ مصوبه مورخ ۲۲ آذر سال ۷۸ شورای عالی درباره ضوابط و مقررات شهرسازی و معماری برای افراد دارای معلولیت در جلسه بیستم آبان ماه سال ۹۸ خود، پیشنهاد وزارت راه و شهرسازی در ارتباط با بازنگری مصوبه یادشده و پیوست آن را تصویب کرد.

رئیس دبیرخانه ستاد هماهنگی و پیگیری مناسب سازی با تشریح مفاد پیوست و ضوابط ضمیمه مصوب گفت: براین اساس رعایت این مصوبه برای تمام مراجع تهیه، بررسی، تصویب، نظارت، صدور پروانه، اجرا در تمام طرح های توسعه و عمران شهری و روستایی الزامی است.

مؤمن سرایی افزود: در اجرای ماده ۴ قانون «تاسیس شورای عالی شهرسازی و معماری» و ماده ۴۲ آیین نامه «نحوه بررسی و تصویب طرح های توسعه و عمران محلی، ناحیه ای، منطقه ای و ملی»، اعضای سازمان نظام مهندسی ساختمان موظف به رعایت ضوابط پیوست در تمام زمینه های خدمات مهندسی از جمله طراحی، نظارت، اجرا، بهره برداری و نگهداری هستند. مسئولیت نظارت بر اجرای ضوابط پیوست و حسن انجام این مصوبه بر عهده سازمان های نظام مهندسی ساختمان است.

وی ادامه داد: دهیاری ها، شهرداری ها و سازمان مجری ساختمان ها و تاسیسات دولتی و عمومی موظف به رعایت ضوابط پیوست در تمام زمینه های خدمات مهندسی از جمله طراحی، نظارت، اجرا، بهره برداری و نگهداری هستند. مسئولیت نظارت عالیه بر اجرای ضوابط پیوست و حسن انجام این مصوبه برعهده وزارت راه و شهرسازی است.

رئیس دبیرخانه ستاد هماهنگی و پیگیری مناسب سازی اظهار داشت: همچنین مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی مکلف است با همکاری سازمان نظام مهندسی ساختمان و سایر دستگاه های مسئول جهت ترویج ضوابط مجموعه پیوست، ارتقای دانش حرفه ای و کسب مهارت فنی نسبت به ایجاد زمینه لازم برای برگزاری دوره های آموزشی تخصصی - حرفه ای برای جامعه مهندسی، دست اندرکاران موضوع، مهندسین مشاور و پیمانکاران و همچنین آموزش همگانی اقدام کند.

مؤمن سرایی افزود: براساس این ضوابط، دبیرخانه شورای عالی با همکاری سازمان بهزیستی باید اقدامات لازم را به منظور فرهنگ سازی و آگاهی عمومی در زمینه مناسب سازی محیط برای افراد دارای معلولیت و برابری فرصت ها برای حضور آنان در جامعه از طریق برنامه های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان تبلیغات اسلامی و سازمان صدا و سیما، گنجاندن برنامه های درسی مرتبط توسط وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت آموزش و پرورش و سایر سازمان ها و موسساتی که با امر آموزش نیروی انسانی در سطوح مختلف ارتباط دارند، انجام دهد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha