برگزیدگان جشنواره بین‌المللی خوشنویسی "یاس یاسین" در مشهد معرفی شدند

مشهد- ایرنا- همزمان با سالروز میلاد خجسته حضرت فاطمه زهرا (س) برگزیدگان نخستین دوره جشنواره بین‌المللی دوسالانه خوشنویسی "یاس یاسین" شنبه شب طی مراسمی در مشهد معرفی و مورد تقدیر قرار گرفتند.

رییس هیات مدیره موسسه فرهنگی، هنری "میراث یاس یاسین" در این مراسم گفت: فراخوان این جشنواره دوسالانه از سالروز میلاد حضرت فاطمه زهرا (س) سال گذشته منتشر شد و هنرمندان خوشنویس از ایران و ۱۶ کشور دیگر هشتم دی ماه امسال برای شرکت در این رویداد ثبت نام کردند.

مقداد صالحی افزود: ۲۵۲ اثر به این جشنواره ارسال شد که از این تعداد ۶۷ اثر مربوط به رشته کتابت نستعلیق، ۲۹ اثر مربوط به رشته کتابت نسخ، ۴۵ اثر مربوط به رشته قطعه نویسی ثلث، ۱۱۱ اثر مربوط به رشته قطعه نویسی نستعلیق بود. 

وی ادامه داد: آثار دریافت شده توسط دبیرخانه جشنواره "یاس یاسین" از کشورهای ایران، افغانستان، اندونزی، انگلستان، بحرین، بنگلادش، پاکستان، ترکیه، الجزایر، سوریه، عراق، عربستان، فلسطین، قزاقستان، لبنان، مالزی و هندوستان بود  که در نوع خود، کم­‌نظیر به شمار می‌رود.

وی گفت: محور این جشنواره کتابت خطبه فدکیه حضرت زهرا (س) بود تا بتوان آثار نفیسی از این بانوی گرامی در قالب نمایشگاه دائمی ارایه نمود.

صالحی افزود: آثار ارسال شده به این جشنواره از ۲۹ دی ماه تا دوم بهمن ماه توسط هیات داوران که از اساتید برجسته خوشنویسی از داخل و خارج کشور بودند، مورد بررسی قرار گرفت.

وی ادامه داد: پس از بررسی دقیق آثار با توجه به اینکه اثر انتخاب شده می‌بایست هم از نظر خلاقیت دارای ویژگی خاص و هم بدون غلط باشد، اثری در رشته نسخ و نستعلیق انتخاب نشد. 

وی گفت: با این حال به پاس احترام و بالا بودن سطح مسابقه همه جوایز جشنواره به طور کامل به برگزیدگان اهدا می‌شود، به نحوی که در چهار رشته یاد شده سه نفر به عنوان نفرات برتر و همچنین تعدادی نیز به عنوان افراد شایسته تقدیر از سوی هیات داوران انتخاب شدند و جایزه بین‌المللی نخستین دوره جشنواره "یاس یاسین" را از آن خود کردند.

صالحی افزود: با پیشنهاد حجت الاسلام ابوترابی فرد، امام جمعه موقت تهران قرار است آثار این جشنواره در موزه‌ حضرت زهرا (س) در منزل پدری ایشان که ۴۰۰ سال قدمت دارد و در شهر قزوین به عنوان پایتخت خوشنویسی ایران شناخته می‌شود، نگهداری شود.

امام جمعه موقت تهران نیز در این نشست گفت: شجره طیبه‌ای که در قرآن کریم به آن اشاره شده است، اصل آن نبی مکرم اسلام (ص) و فرع آن حضرت زهرا (س) است، این درخت زیر سایه حضرت علی (ع) بارور شده و میوه‌های آن ائمه اطهار (ع) هستند و برگ‌هایش را شیعیان تشکیل می‌دهند.

حجت الاسلام و المسلمین محمد حسن ابوترابی فرد اظهار امیدواری کرد موسسه فرهنگی، هنری میراث یاس یاسین در معرفی این شجره طیبه و بازخوانی معارف اهل بیت عصمت و طهارت (ع) و خطبه گران سنگ و پرمحتوای فدکیه،  گام‌های بلندی بردارد.

عضو کمیسیون فرهنگی، اجتماعی شورای شهر تهران نیز در این مراسم گفت: یکی از ویژگی‌های این جشنواره حضور همه اساتید بنام خوشنویسی ایران و گرد هم آمدن آنان حول محور نام مبارک حضرت زهرا (س) است.

احمد مسجدجامعی افزود: نام مبارک حضرت زهرا (س) می‌تواند بسیاری از نحله‌ها، اقوام، مذاهب و کشورها را دور یکدیگر جمع کرده و محبت آنان را نسبت به هم افزایش دهد.

در این مراسم از نفرات برتر و شایسته قدردانی شد. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha