به گزارش روز یکشنبه روابط عمومی وزارت دادگستری، «ضاری جابر فرهود» معاون دادستان کل عراق و «کامل امین هاشم» مدیر کل حقوق بشر و همکاری های بین المللی وزارت دادگستری عراق، در راستای تعمیق همکاری های دوجانبه با «محمود عباسی» معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزیر دادگستری دیدار کردند.
در این دیدار، عباسی ضمن خیرمقدم برای تداوم همکاری های دوجانبه اظهار داشت: دو ملت ایران و عراق در طول سالیان گذشته بر اساس مولفه های فرهنگی، تمدنی و مذهبی مشترک، روابط دیرینه و تأثیرگذاری داشته اند که این روابط در زمینه حقوقی و قضایی گسترش چشمگیری داشته است.
وی ادامه داد: ملت و دولت ایران همواره در همه سختی ها از جمله مبارزه با تروریسم و گروهک های تروریستی مانند داعش در کنار ملت و دولت عراق بوده و هزینه گزافی نیز بابت این حمایت متحمل شده است که نمونه آن شهادت سردار شهید سپهبد قاسم سلیمانی و ابوالمهدی المهندس است.
معاون وزیر دادگستری خاطرنشان کرد: این جنایت بزرگ به مثابه عمل خطرناکی است که دولت آمریکا، در وضعیتی که شهید سلیمانی مهمان رسمی عراق به عنوان یک دولت دارای حاکمیت مستقل بود، مرتکب آن شده است.
عباسی تأکید کرد که ترور این دو شهید والا مقام از سوی ایران و عراق قابل پیگیری در مجامع بین المللی است.
وی همچنین درباره همکاری های دوجانبه حقوقی و قضایی افزود: موافقت نامه های چهارگانه حقوقی - قضایی بین دو کشور منعقد و لازم الاجرا شده و در سال های ۹۲ و ۹۳ نیز دو یادداشت تفاهم همکاری در زمینه انتقال محکومان و مسائل حقوقی و قضایی به امضا رسیده که اجرای موثر آنها مستلزم همفکری و تعامل بیشتر است.
معاون وزیر دادگستری درباره موافقت نامه انتقال محکومان بین دو کشور گفت: با توجه به روابط گسترده تجاری و مذهبی دو کشور و تردد شهروندان ایرانی و عراقی در مراسم مذهبی مانند اربعین، تعداد زندانیان ایرانی در زندان های آن کشور رو به افزایش بوده و بعضاً جرم برخی اتباع ایرانی در خاک عراق حمل قرص های روانگردان است که به لحاظ عدم آگاهی اتباع ایرانی نسبت به قوانین داخلی عراق، تحت تعقیب و پیگرد قضایی در آن کشور قرار گرفتهاند.
عباسی اضافه کرد: در این مورد با توجه به موافقتنامه انتقال محکومان بین دو کشور، امکان انتقال آنها و برخورداری از عفو و تخفیف مجازات برای محکومان ایرانی وجود دارد.
معاون وزیر دادگستری همچنین جهت توسعه روابط تجاری و حل اختلافات بین تجار دو کشور، تشکیل مرکزحکمیت، داوری و میانجیگری را پیشنهاد داد.
عباسی ابراز امیدواری کرد این مرکز در چارچوب کمیته مشترک حقوقی قضایی موضوع یادداشت تفاهم دو جانبه ایران و عراق ایجاد شود.
وی همچنین به دیدار روسای قوه قضائیه دو کشور برای همفکری و تسهیل تعاملات حقوقی و قضایی اشاره و برآن تأکید ویژه کرد و افزود: با تشکیل کمیته حقوقی قضایی مشترک تصمیمات مهمی أخذ و در دیدار روسای قوای قضاییه دو کشور مطرح شوند.
در این دیدار همچنین، «ضاری جابر فرهود» معاون دادستان کل عراق ضمن عرض تسلیت شهادت سپهبد سلیمانی گفت: قوه قضائیه عراق از همان ابتدای أمر تحقیقات خود را در خصوص ترورها آغاز کرده و پیشنهادات و اظهارات معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزیر دادگستری ایران در خصوص تشکیل کمیته مشترک قابل طرح و پیگیری است.
در ادامه «کامل امین هاشم» مدیر کل حقوق بشر و همکاری های بین المللی وزارت دادگستری عراق، ضمن اظهار خرسندی از حضور در جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: عمل دولت آمریکا در خصوص ترور سپهبد سلیمانی و ابومهدی المهندس، قابل طرح و پیگیری در محاکم اروپایی و شورای امنیت است. همچنین بر اساس قوانین داخلی آمریکا این عمل مجرمانه و قابل تعقیب محسوب میشود.
وی همچنین در خصوص پیشنهادات معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزیر دادگستری جمهوری اسلامی ایران، از تشکیل کمیته مشترک برای پیگیری حقوقی بین المللی ترور سپهبد سلیمانی و ابومهدی المهندس و کمیته حقوقی قضایی مشترک در چارچوب یادداشت تفاهم میان دو کشور و نیز مرکزحکمیت، داوری و میانجیگری مشترک استقبال کرد.
به گزارش ایرنا، سپهبد حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس جانشین شهید فرمانده نیروهای الحشد الشعبی و هشت تن دیگر از همراهان آنها ۱۳ دی ماه در مسیر فرودگاه بغداد به دستور دونالد ترامپ و با حمله پهپادی آمریکایی به شهادت رسیدند.
نظر شما