سید عباس صالحی در آیین میلاد کوثر که در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اسلامی برگزار شد با بیان اینکه حضرت زهرا (س) دردانه هستی، شخصیتی بی نظیر در میان زنان گیتی است تصریح کرد: از ایشان با ویژگی های مختلفی می توان یاد کرد و در قرآن نیز یک سوره در وصف این شخصیت آمده است و سوره دیگری با چنین ویژگی نداریم.
وی افزود: سوره کوثر در توصیف حضرت زهرا (س) است که به غیر از معانی آن، کلمات اصلی این سوره در کل قرآن تکرار نشده است و در گیتی بی نظیر و بی تکرار است که این نگاه خالق به دردانه هستی است.
صالحی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران نیز با همین نگاه که محصول و مدیون نفس پاک امام خمینی (ره) بود در حیطه زنان اتفاقات قابل توجهی را رقم زد البته با ایده آل فاصله هایی داریم اما گام های گسترده ای را در چهل سال گذشته شاهد بوده ایم اما شتاب این حضور بی تردید محصول انقلاب و جمهوری اسلامی است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: زنان در مقطع انقلاب مشارکت شش درصدی در جامعه داشتند اما امروز حضوری ۴۴ درصدی دارند که این رشد سریع جز با تغییر کل نگاه جامعه در جمهوری اسلامی میسر نمی شد زیرا انقلاب به رسمیت شناختن حق تحصیل و اشتغال زنان در جامعه را گسترش داد و جریان انقلاب مسیر را هموار کرد.
به گفته وی در رشته پزشکی ۶۰۰ زن داشتیم که این میزان طی چهل سال گذشته به ۳۰ هزار رسیده است که اگر انقلاب نبود هم بر این عددهای کم باقی نمی ماند اما سرعت و شتابی که شاهد آن بودیم هم وجود نداشت.
صالحی افزود: ایجاد اعتماد و امنیت نسبی در جمهوری اسلامی جوامع را راضی کرد تا گام به گام پیش آیند که حاصل آن در حوزه های مختلف فرهنگ و هنر هم قابل مشاهده است که اتفاقات خوب برای زنان کم نیست.
تالیف کتاب از سوی ۲۰ هزار نویسنده زن در ۱۰ ماه امسال
وی با تاکید بر اینکه به قله در این زمینه نرسیده ایم، خاطرنشان کرد: در ۱۰ ماه نخست سال جاری حدود ۱۹ هزار و ۵۰۰ مولف زن داشتیم؛ اینکه این تعداد در ۱۰ ماه کتاب تولید کردند بسیار قابل توجه است و همینطور فعالیت پنج هزار زن در حوزه ترجمه.
وی با اشاره به سخنانی از مقام معظم رهبری تاکید کرد: ایشان فرموده اند که نگارش بانوان در حوزه دفاع مقدس لطیف تر و موثرتر است که شاهد این نوع نگاه در حوزه داستان نویسی نیز هستیم.
وی با بیان اینکه این شتاب انتظارات را نیز پدید می آورد اظهار داشت: باید مشکلات این حوزه را برطرف کنیم زیرا در دوره ای نیستیم که زنان بخش محدود باشند بلکه بخش قابل توجهی از زندگی اجتماعی را زنان تشکیل می دهند و به همین دلیل نیازمند نوعی بازسازی و ارتقا متناسب با تغییر و شتاب هستیم، زیرا در محیط پیرامونی اتفاقات گسترده ای در حوزه بانوان رخ داده است.
در شرایط سخت سال جاری هیچ برنامه ای حذف نشد
صالحی با اشاره به اینکه پیش از این مطرح شده بود که در سال جاری شرایط سختی را پشت سر خواهیم گذاشت خاطرنشان کرد: با همین نگاه هم مسیری که برای مدیریت مورد نظر بود در برنامه کلان دیده شد و تلاش کردیم در حد مقدور پیش برویم و با وجود اینکه درصد قابل توجهی از بودجه ابتدای سال برش خورد با انجام اولویت بندی به بحران در بین راه نخوردیم و تاکنون نیز کل بودجه تخصیصی شامل ۶۱ درصد در ردیف کمک ها و ۲۱ درصد از خزانه دریافت کرده ایم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به فشار اقتصادی و شرایط خاص کشور، سه نکته را متذکر شد و تصریح کرد: نخست باید در حوزه حقوق پایه و رفاهیات اختلال نباشد بلکه گشایش محدود را نیز داشته باشیم و این مهم نه تنها در وزارتخانه بلکه کارکنان موسسات وابسته را نیز شامل می شد تا در حساب هر خانواده اختلال ایجاد نکنیم.
وی در خصوص نکته دوم مورد توجه نیز تاکید کرد: در خصوص رویدادها و برنامه هایی که بر عهده این نهاد است اختلالی ایجاد نشد تا در نگاه بیرونی ضعیف به نظر نرسند که البته کار راحتی نبود.
وی افزود: هیچ برنامه مهم و غیر مهم حذف نشد نمایشگاه کتاب، نمایشگاه های خارجی، جشنواره های موسیقی، تئاتر، فیلم و تجسمی به خوبی برگزار شد و در تدارک نمایشگاه کتاب سال آینده در نیمه دوم فروردین ماه نیز هستیم که علی رغم کاهش شدید منابع برنامه ها با کاهش هزینه و افزایش کیفیت برگزار شدند.
صالحی خاطرنشان کرد: نکته سوم نیز ارتقاء مرجعیت و جایگاه ملی و حاکمیتی وزارت خانه بود که با توجه به برنامه ریزی های جدید محقق شده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: با وجود تلاش دشمنان برای ایجاد فضایی نامناسب و سخت تر شدن شرایط با همت ملت ایران، عنایت الهی روح پاک امام راحل، خون شهدا و همدلی، همکاری و همراهی توانستیم چراغ فرهنگ و هنر را روشن نگه داریم و این نگاه بدرقه ادامه راه هم خواهد بود.
نظر شما