۲۸ بهمن ۱۳۹۸، ۱۱:۴۰
کد خبرنگار: 750
کد خبر: 83677471
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

آب شور کام مردم رضا آباد بیارجمند را تلخ کرده است

۲۸ بهمن ۱۳۹۸، ۱۱:۴۰
کد خبر: 83677471
آب شور کام مردم رضا آباد بیارجمند را تلخ کرده است

شاهرود - ایرنا - خرابی ۶ ماهه دستگاه تصفیه آب روستای رضا آباد بیارجمند، کام مردم این روستای کویری را تلخ کرده است.

قصه مشکلات آب آشامیدنی این روستا سر دراز دارد، هر از چندگاه این مشکل به نوعی مردم را می آزارد، روزی از کمی فشار، زمانی از خرابی لوله های شبکه و گاهی نیز سوختن پمپ آب و اکنون هم خرابی دستگاه تصفیه آب، برای مردم این منطقه داستان شده است.

 آب چاه های این منطقه عمدتا شور است، چاهی هم که آب آشامیدنی مردم روستای رضا آباد را تامین می کند از همین نوع است، برای همین استفاده از دستگاه تصفیه آب برای کاستن از میزان شوری ضروری است.

مردم رضا آباد می گویند از ۶ ماه پیش این دستگاه خراب شده و آب لوله کشی روستا قابل استفاده نیست ، مردم هم بناچار آب آشامیدنی خود را با طی مسافت های زیاد از روستاهای همجوار تهیه می کنند.

 این تصفیه خانه توسط یک خیر در چند سال پیش ایجاد شده است.خرابی پمپ هر از چندگاهی موجب قطعی کامل آب شده و دغدغه های اهالی این روستا را دو چندان می کند.

به گفته مردم  مدتی است که فیلترهای این دستگاه تصفیه آب تعویض نگردیده و آب دریافتی مزه بدی می دهد به طوری که کودکان از خوردن آن امتناع می کنند.

محمد اسماعیل حسین پور رییس اداره آبفار شاهرود هم در این باره می گوید: خدمات دهی این دستگاه بر عهده شورای روستاست. این دستگاه در چهار سال قبل توسط خیری اهداء شده، اکنون بعد از چند سال کار به خرج افتاده که هزینه بالایی برای نگهداری مورد نیاز است.

کارشناسان برای تعمیر و تعویض فیلترهای آن دستکم مبلغ ۱۵۰ میلیون ریال برآورد کرده‌ اند اما به گفته رییس آبفار شهرستان شاهرود  ردیف اعتباری برای این گونه موارد دیده نشده و باید از طریق خیران این مشکل حل شود.

رییس شورا در این باره می گوید: مبلغ ناچیزی در حدود یک میلیون ریال ماهانه برای خاموش و روشن کردن دستگاه تصفیه آب به فردی داده می شود که این وجه از سوی اهالی جمع آوری شده و کفاف تعمیر و نگهداری و تعویض فیلتر را نمی دهد.

به گفته علی پارسا، اکنون آب خروجی از این دستگاه کیفیت نداشته و تعویض فیلترهای آن ضروری است.

وی می گوید: هر ۲ هفته یکبار توسط کارشناسان خانه بهداشت از این آب نمونه گیری می کنند و تاکنون اظهار داشتند که آب شرب مشکلی ندارد.

پارسا می گوید: مشکلات آب این روستای موجب شده آمار حضور گردشگران نسبت به سال های گذشته کاهش چشمگیری پیدا کند.

یکی  از منابع درآمد مردم این روستا جذب گردشگر است، از دو دهه گذشته که خشکسالی موجب کاهش کشاورزی و باغداری شده، گردشگری رونق گرفته است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شاهرود در این باره می گوید: در نوبت های مختلف بار میکروبی و آلودگی آب این روستا سنجیده شده و اطلاع رسانی می شود.

به گفته احسان بینش، هر چند روز یکبار آب کلر سنجی شده و اکنون آب این تصفیه خانه هیچ مشکلی برای شرب ندارد.

وی تاکید کرد: آب لوله کشی روستا هم برای آشامیدن مشکلی نداشته و هر چند روز یکبار کلر سنجی شده و میزان بار میکروبی آن اندازه گیری می شود.

برغم اظهار نظر این مقام دانشگاه علوم پزشکی شاهرود ، هنوز هم برخی از اهالی روستای رضاآباد بر تاثیر نامطلوب آب آشامیدنی روستا تاکید دارند.

 اهالی این روستا از تلخی و شوری آب می گویند و مسوولان هم با بیان اینکه ردیف بودجه ای برای تعویض فیلترهای این تصفیه خانه که توسط خیری به این روستا اهداء شده، ندارند به قول معروف توپ را به زمین خیران انداخته و از آنان کمک می خواهند.

حال باید دید مسوولان بالادستی و خیران شهرستان برای رفع این مشکل چه کار می کنند تا مردم زحمتکش و رنج دیده این روستا از کمترین خدمات رفاهی خود بهره مند شوند.

این موضوع گزارش برای چندمین بار است که توسط خبرنگار ایرنا دفتر شاهرود پیگیری شده اما تاکنون مسوولان امر برای رفع این مشکل اقدامی نکرده اند.

روستای عشایر نشین رضا آباد از توابع بخش بیارجمند شهرستان شاهرود در ۲۵۰ کیلومتری جنوب شرقی شاهرود و ۱۲۳ کیلومتری جنوب شرقی بیارجمند در شمال منطقه پارک وحش خارتوران واقع شده است.مهم ترین جاذبه گردشگری این منطقه تپه های ماسه ای، سیاه چادرهای عشایری و دست بافته های زنان است.

رضاآباد کویری و عشایرنشین با جمعیت بیش از یکصد خانوار دارای اقامتگاه‌های بوم‌گردی و سیاه‌چادرهای عشایری است که سالانه میزبان علاقه مندان و گردشگران بسیاری است.

شهر بیارجمند، مرکز بخش بیارجمند، در ۱۱۰ کیلومتری جنوب شرق شاهرود قرار گرفته و تا سمنان ۳۱۰ کیلومتر فاصله داشته و این بخش با بیش از ۱۰ هزار نفر جمعیت ۴۲ روستا دارد.

شهرستان شاهرود با حدود ۲۲۰ هزار تن جمعیت و ۵۳ هزار کیلومتر مربع مساحت پنج نقطه شهری و ۵۰ روستا دارد.

اخبار مرتبط