کارشکنی‌های آمریکا ارائه خدمات به پناهندگان را دشوار کرده است

اسلام آباد - ایرنا - رئیس هیات جمهوری اسلامی ایران در کنفرانس بین المللی پناهندگان در پاکستان گفت: تدابیر قهری و اقدامات غیر انسانی آمریکا، ارائه خدمات به پناهندگان را نسبت به گذشته دشوار کرده و این امر تاثیر مستقیمی بر معیشت و شرایط زندگی آنها گذاشته است.

«مهدی محمودی» مدیرکل اداره اتباع و امور مهاجرین وزارت کشور به عنوان نماینده جمهوری اسلامی ایران در کنفرانس پناهندگان که امروز (دوشنبه) به میزبانی دولت پاکستان در شهر اسلام آباد آغاز به کار کرد، اقدامات ایران در خصوص پناهندگان و چالش های پیش روی این موضوع را تشریح کرد.

وی گفت: جمهوری اسلامی ایران در طول ۴۰ سال گذشته، با امواج گسترده میلیون ها پناهنده و آواره از کشورهای همسایه مواجه بوده که در این مدت، با توجه به مشکلات اقتصادی، جنگ تحمیلی ۸ ساله، بازسازی کشور و تحریم های ظالمانه، این جمعیت عظیم انسانی را پذیرفته و علی رغم کمک های ناچیز بین المللی، فراتر از کنوانسیون و با اتکا به منابع داخلی، همانند شهروندان ایرانی و بدون هیچ تبعیضی خدمات متنوع آموزشی، معیشتی، بهداشتی و درمانی، حرفه آموزی و اشتغال را به آنان ارائه کرده است.

محمودی افزود: بهره مندی تمامی پناهندگان از خدمات بهداشتی اولیه، واکسیناسیون و مراقبت های مادر و کودک، بهداشت محیط و فردی به صورت رایگان، تحت پوشش قرار دادن کلیه پناهندگان در قالب بیمه سلامت ایرانیان، ارائه آموزش و مهارت های فنی و حرفه ای و توانمند سازی پناهندگان در بیش از ۲۰۰ رشته آموزشی، صدور مدارک شناسایی، پروانه موقت برای اشتغال قانونی، ثبت نام رایگان ۴۸۱ هزار و ۷۰۰ نفر از فرزندان لازم التعلیم پناهندگان و همچنین اتباع افغانستانی فاقد مدرک حسب فرمان مقام معظم رهبری در سال تحصیلی جاری در مدارس دولتی، گوشه ای از این خدمات است.

مدیرکل اداره اتباع و امور مهاجرین وزارت کشور گفت: میزبانی و حمایت از پناهندگان در چنین مدت طولانی نه تنها بار مالی عظیمی بر دوش جمهوری اسلامی ایران نهاده، بلکه بر وضعیت اقتصادی، اجتماعی، امنیتی و... هم تاثیرات خود را داشته است.

وی افزود: ما قدردان کمک های کشورهای اهدا کننده و همچنین تلاش های قابل توجه کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل جهت برآوردن نیازهای پناهندگان هستیم اما این کمک ها در مقایسه با هزینه های آنان بسیار ناچیز بوده و در شرایط کنونی با توجه به تدابیر قهری و اقدامات غیرقانونی و غیر انسانی آمریکا، ارائه خدمات به پناهندگان همچون گذشته به دلیل وضع تحریم های ناعادلانه و ظالمانه، به کندی صورت می پذیرد و تاثیر مستقیمی بر معیشت و شرایط زندگی پناهندگان داشته است، به طوریکه این مسئله باعث شده تا تمایل این افراد برای مهاجرت به دیگر کشورها به ویژه کشورهای اروپایی بیش از پیش افزایش یابد.

محمودی تاکید کرد: حمایت از پناهندگان یک مسئولیت بین المللی است و در حال حاضر سهم عمده مسئولیت و بارکاری صرفا بر عهده چند کشور از جمله جمهوری اسلامی ایران است اما وقت آن فرا رسیده که جامعه جهانی با مشارکت منصفانه و در اجرای اهداف تعریف شده در پیمان جهانی پناهندگان توازن ایجاد کند.

وی افزود: در این راستا، بازگشت داوطلبانه به کشور مبداء ارجع ترین راه حل برای رفع مشکل پناهندگی است و جمهوری اسلامی ایران از این راهکار قاطعانه حمایت می کند و آماده تامین منابع لازم جهت ایجاد زیرساخت های مورد نیاز برای اشتغال، معیشت، بهداشت و درمان و آموزش در افغانستان در بازگشت گسترده و انبوه پناهندگان افغانستانی به کشورشان است. 

رئیس هیات ایرانی در همایش بین المللی پناهندگان گفت: اسکان مجدد پناهندگان نیز از دیگر راهکارهای برجسته به شمار می رود. متاسفانه آمار عملکردی در مقایسه با آمار پناهندگان حاضر در جمهوری اسلامی ایران رقم ناچیزی است با این وجود به دلیل اینکه راه حل اسکان مجدد را تبلور مشارکت جهانی برای حل مسئله پناهندگی می دانیم، ضمن تقدیر از کشورهای ثالث در این خصوص، قویا خواستار بازنگری در نحوه گزینش پناهندگان و تعیین سهمیه سالانه قابل توجه برای اسکان مجدد پناهندگان ساکن در ایران هستیم. 

وی در پایان با تقدیر از میزبانی دولت جمهوری اسلامی پاکستان در برگزاری این اجلاس، افزود: برگزاری اینگونه نشست ها در برون رفت از حالت سنتی و دستیابی به راهکارهای عملی برای حل مشکلات پناهندگان، به ویژه پناهندگان افغانستانی در تعامل مثبت و سازنده بین کشورها تاثیرگذار و کمک کننده خواهد بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha