تدوین برنامه عملیاتی پیشگیری و کاهش اثرات حوادث برف وسیلاب

تهران - ایرنا - معاون عملیات سازمان امداد و نجات از تدوین برنامه عملیاتی یا اکشن پلان (Action Plan) برای پیشگیری، کاهش اثرات، آمادگی و پاسخ قبل از حوادث احتمالی برف شدید و سیلاب چند روز آینده در هفت استان غرب و شمال غرب خبر داد.

حامد سجادی روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی ایرنا با بیان اینکه طبق اعلام سازمان هواشناسی کشور سامانه بارشی جدیدی از بعدازظهر چهارشنبه ۳۰ بهمن ۹۸ از شمال غرب وارد کشور می‌شود و موجب بارش برف و باران در دامنه‌های زاگرس مرکزی و شمال غرب کشور خواهد شد، افزود: این سازمان براساس آیین نامه امداد و نجات و کارکردهای برنامه پاسخگویی جمعیت هلال احمر در چهار سطح حادثه محلی، سانحه استانی، سانحه منطقه ای و سانحه ملی اقدام به تدوین این برنامه عملیاتی با هدف ارایه کارکردهای مناسب، موثر و به موقع جمعیت هلال احمر در مرحله پاسخگویی فوری به هموطنان شهرستان های که احتمال خطر پذیری یا خطر در آنها در استان های آذربایجان شرقی و غربی، اردبیل، کردستان، گیلان، مازندران و گلستان وجود دارد، کرده است.

وی ادامه داد: در این طرح عملیاتی بالگردهای هلال احمر برای امدادرسانی در هفت استان یادشده مستقر خواهند شد و هفت فروند بالگرد دیگر نیز در هفت استان معین به عنوان پشتیبان عملیات امداد و نجات در حالت آماده باش ۱۰۰ درصدی قرار خواهند داشت.

معاون عملیات سازمان امداد و نجات توضیح داد: این برنامه عملیاتی در راستای برنامه پاسخگویی به سوانح یا به تعریف بین المللی عملیات اضطراری (Emergency operation plan) در حقیقت، یک سند راهبردی مکتوب است که با عنایت به وظایف جمعیت هلال احمر در پاسخ به سوانح، به تبیین کارکرد و وظیفه بخش‌های مختلف این جمعیت در فاز پاسخگویی می ‌پردازد؛ تدوین شده است.
سجادی یادآور شد: در این سند که به‌ عنوان برنامه پاسخگویی جمعیت در سوانح از آن نام برده می ‌شود، فعالیت‌های اصلی تخصصی (کارکرد) فاز پاسخگویی جمعیت هلال احمر با تعیین واحدهای مسئول، همکار و پشتیبان برای ارایه یک پاسخ مناسب تشریح شده و اجرای موثر و به موقع هر کارکرد مستلزم تدوین و اجرای دستورالعمل ‌ها و شیوه‌ نامه‌های مرتبط است که نیاز به تدوین و ابلاغ آنها در این سند پیش‌بینی شده است و درواقع برنامه پاسخگویی با تدوین آنها تکمیل می‌شود.

وی از هموطنان خواست در صورت قرار گرفتن در شرایط اضطراری عمومی یا پیچیده انواع حوادث و سوانح طبیعی، غیرطبیعی و انسان ساخت با شماره اضطراری ملی ۱۱۲ تماس بگیرند.

این مقام مسوول در سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر اضافه کرد: تلفن گویای ندای امداد با شماره ۱۱۲ در هر کجا که پوشش تلفن همراه وجود داشته باشد، بدون نیاز به سیم کارت در دسترس است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha