سید مجتبی حسینی معاون هنری وزیر ارشاد همزمان با آغاز دوازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر در پیامی آورد: هنر، فضیلت انسان است که متولد میشود تا بار امانت را به درک و درد به جان بخرد و جویای گوهر گمشده باشد که آدمی اگر بخواهد سزاوار فتبارک الله احسن الخالقین باقی بماند، باید به تماشای خویش در آبگینه هنر، زلالتر شود. شادمانیِ اندوهناکی است این تولد که تلخ تلخ، جان هنرمند میخراشد تا جهان هنر، نوشین و نازنین باشد.
در این پیام که با إِنّ لِربِّکُم فی أیّامِ دَهرِکُم نَفَحاتٍ، فَتَعَرَّضُوا لَهُ لعَلَّهُ أن یُصِیبَکُم نفحةٌ مِنها فَلا تَشقَونَ بَعدَها أبدا، همانا از سوی پروردگار شما در طول عمرتان نسیمهایی میوزد، پس خود را در معرض آنها قرار دهید، باشد که نسیمی از آن نفحات به شما بوزد و زان پس هرگز به شقاوت نیفتید، آغاز شده میخوانیم: حماسهی باشکوهی است «رنجی» که به «گنج» و «دردی» که به «درود» بینجامد. «جمال» و «جلال» آدمی است هنر و بیدریغ در خوش حالی و بد احوالی مردمان دیروز و امروز، شریک بوده است که از جان برخاسته و بر جانها نشسته است. شرح شریف هنر در شیدایی روزگار «انقلاب» شنیدنی است. به یاد آوریم زمزمههایی که به لحن و لهجهی هنر «فریاد» شد و دستانی که به آرمان هنر، «داستان».
جشنوارههای فجر، ستایش ستمستیزانی است که به سِلاح هنر، صَلاح سرزمین خویش را رقم زدند. این روزها نیز که ناگریزان از خشم، به ورطهی وطن میاندیشند، تن از هنر، رویینه باید کرد و به شوق صلح، به بردباری از هفت خوان بگذریم که جان هنرمندان به تمامی به وصل اندیشیده است و در دریای تلاطمها و تشویشها به لنگر صبر، ساحل سامان بودهاند. رواست که خاصه بدین روزگار، ستایشگر همت و هوشیاری هنرمندانی باشیم که به هنگام سوگ و در هوای سور، مردم اندیشند.
در این پیام آمده است: جانمایه هنرهای تجسمی همخونی و همگونی با واقعیتهایی است که با انسان، معاصرت دارند و غلبه حضور قاطع حقیقت در نبض نقشها و رنگها و احجام متبلور است. جشنوارهی هنرهای تجسمی فجر، مأذنهی تألیف دانایی و تعمیم اندیشه است و فرصت مواجهات متمایزی است که به مدد همجهانی هنرمندان، نشاط و خرسندی مخاطبان را ممکن میکند.
حسینی در پاپان آورده است: همایشی هوشمندانه که تعهد شهروندی را پاس میدارد و پلی برای رفاقت با چشمها و چشمههایی است که به میهمانی دعوت شدهاند. مدحِ معرفتِ هنرمندان و شرحِ شفقت همکارانم در این روزگار از این قلم برنخواهد آمد و به ناگزیر، خداوندگار هنر را به سربلندی و رستگاری این مهربانان سوگند میدهم.
دوازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر از ۲۹ بهمن تا ۵ اسفند در موسسه فرهنگی هنری صبای فرهنگستان هنر با نمایش ۹۰۰ اثر در دو بخش طوبای زرین و چارسوی هنر آغاز به کار میکند.
این جشنواره با ۹۰۰ اثر تجسمی در بخشهای نقاشی، گرافیک، عکس، مجسمه، سرامیک، خوشنویسی، نگارگری، تصویرسازی، کارتون و کاریکاتور و هنرهای جدید افتتاح میشود و تا ۵ اسفند به کار خود ادامه خواهد داد.
بخشهای طوبای زرین، چارسوی هنر، چارخانه (ویژه شهرستانها) و بخش پژوهش، مفاخر و بزرگداشتها بخشهای جشنواره تجسمی فجر هستند. در بخش طوبای زرین ۴۴۸ اثر از ۳۳۸ هنرمند به رقابت با یکدیگر میپردازند. امسال برای نخستین بار آثار این بخش با نظر شرکت کنندگان در معرض فروش نیز گذاشته خواهد شد. بخش چارسوی هنر به حضور گالریهای تهران و شهرستان و نمایش و فروش آثار هنرمندان این گالریها اختصاص دارد. بخش چارخانه نیز به بخش گفتوگوی هنر عکاسی استانها اختصاص دارد.
دوازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر از روز ۲۹ بهمن تا ۵ اسفند در فرهنگستان هنر، موسسه صبا برگزار میشود.
نظر شما