شور و شوق انتخابات در شهری با مشارکت ۹۰ درصدی

زاهدان - ایرنا - رقابت انتخاباتی در حوزه انتخابیه خاش به عنوان یکی از مناطق حساس استان سیستان و بلوچستان که سه شهرستان را شامل می شود و در چندین دوره از مشارکت ۹۰ درصدی بهره برده است اینک با شور و شوق و حساسیت و شرایط ویژه طایفه‌ای در حال انجام است.

کاندیداهای انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه خاش، میرجاوه، کورین و نصرت آباد و هواداران آنان از آغازین ساعات رسمی فعالیت تبلیغاتی تاکنون با شیوه های مختلفی در حال جلب نظر و آرای مردم هستند.
تشکیل کاروان‌ها، ستادها و نشست های روزانه و شبانه در نقاط مختلف و تلاش برای متقاعد کردن سران و بزرگان طوایف از مهمترین شیوه های تبلیغاتی نامزدها برای جذب آرای مردم است.
انتخابات مجلس در خاش همواره با شور و شکوه خاصی برگزار می شود بطوریکه در چندین دوره مردم این حوزه انتخابیه مشارکت بالای ۹۰ درصدی داشته اند.
شماری از شهروندان خاش در گفت و گو با خبرنگار ایرنا از ابراز تمایل برای حضور در انتخابات یازدهم مجلس شورای اسلامی خبر دادند و از عموم هموطنان درخواست کردند برای حفظ اقتدار ایران عزیز در انتخابات شرکت کنند.
محمد ریگی یکی از شهروندان خاشی بیان کرد: مجلس دارای اعتبار و جایگاه بالایی است و مردم این شهرستان در هر دوره از انتخابات مجلس ماهها قبل از روز رای گیری برای آن برنامه ریزی می کنند.

وی اظهار داشت: در این حوزه انتخابیه افرادی که در خود توانایی لازم برای نمایندگی مردم در مجلس را می بینند و در میان مردم از حسن شهرت برخوردارند از چند ماه یا یک سال قبل با مشورت بزرگان، علما و معتمدان طایفه خود برای حضور در این عرصه وارد میدان شده و در صورت موافقت بزرگان و ریش سفیدان فعالیت نامحسوس و غیررسمی خود را آغاز می کند.
این شهروند ادامه داد: چنانچه فردی شرایط لازم برای حضور در مجلس را نداشته باشد از سوی بزرگان و ریش سفیدان مجوز شرکت در عرصه رقابتی را دریافت نمی کند.
محمد قلندرزهی هم گفت: تبلیغات انتخاباتی در مهلت تعیین شده قانونی در خاش همیشه گرم و پرشور بوده و کاندیداها و طرفداران آنان با جنب و جوش زیادی برای جلب نظر رای دهندگان تلاش می کنند.
وی افزود: علاوه بر تشکیل ستادهای تبلیغاتی و راه اندازی کاروان ها و کارناوال های انتخاباتی، شرکت در جلسات فامیلی و قومی و نشست های خصوصی و عمومی با دعوت از بزرگان و ریش سفیدان و اعضای طایفه از جمله شیوه های تبلیغاتی نامزدها در خاش است.
قلندرزهی بیان کرد: هر کاندیدا با همیاری نزدیکان و دوستان، طرفداران، لیدرها و کاسبان حامی خود هزینه های زیادی برای تبلیغات و پذیرایی از مردم صرف می کند بگونه ای که این هزینه ها برای کاندیداهای دارای شرایط عادی و ویژه از ۵۰ میلیون تا بیش از سه میلیارد تومان متفاوت است.
این شهروند خاشی ادامه داد: در این حوزه انتخابیه هر کاندیدا با تشکیل کاروانی متشکل از علما و بزرگان و همراهی تعدادی از طرفداران نزدیک خود برای ادای احترام به بزرگان طوایف و مردم عازم هر شهر و روستا می شود.
محمد کردی از دیگر شهروندان خاش اظهار داشت: هم قسم شدن تعدادی از طوایف در حمایت از یک کاندیدا سبب گرم شدن تنور انتخابات و شور و هیجان در میان طوایف می شود.
وی اظهار داشت: انتخابات در این حوزه از دشواری و حساسیت زیادی برخوردار است که گاها تقابل میان بزرگان و توده های مردمی نیز در آن دیده می شود.
کردی گفت: انتخابات مجلس در خاش مثل انتخابات کوچکتر شوراها نیست زیرا برای به دست آوردن کرسی مجلس باید فردی توانمند با تجربه و دلسوز وارد عرصه شود تا مدافع حقوق مردم ایران باشد و امور شهرستانی را نیز نظارت کند.   
۴۳ داوطلب نمایندگی انتخابات مجلس یازدهم در حوزه انتخابیه خاش نام نویسی کرده که چهار نفر آنان زن بودند و در نهایت ۷ نفر شامل ۵ مرد و ۲ زن مجوز رقابت گرفتند.
هم اینک چهار کاندیدای مرد و ۲ کاندیدای زن در عرصه رقابتی مجلس در حوزه انتخابیه خاش حضور دارند که پیش بینی می شود تعداد دیگری از این کاندیداها نیز انصراف دهند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha