۳۰ بهمن ۱۳۹۸، ۸:۵۵
کد خبرنگار: 1014
کد خبر: 83680319
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

صنعت ماشین های کشاورزی نیازمند سهمیه فولاد است

کرج - ایرنا - معاون وزیر جهاد کشاورزی و رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی گفت: اختصاص سهمیه فولاد برای ماشین های کشاورزی از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت لازم و ضروری است.

دکتر کامبیز عباسی روز چهارشنبه در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا در کرج  افزود: خوشبختانه در حوزه مکانیزاسیون کشاورزی از سال ۱۳۹۲ تا امروز سرمایه گذاری مناسبی در کشور صورت گرفته است به طوریکه سالانه میانگین بین  یک هزارو 200  تا  یک هزار و 500  میلیارد تومان سرمایه گذاری در این حوزه اتفاق می افتد.

وی اظهار داشت: در این سال ها تعداد زیادی ماشین ها و ادوات کشاورزی در اختیار کشاورزان قرار گرفته که نتیجه آن رشد بی سابقه ضریب مکانیزاسیون در اراضی کشاورزی سراسر کشور می باشد به طوریکه ۵۰ درصد رشد داشته است.

 ضریب مکانیزاسیون کشاورزی در ابتدای دولت حدود ۱.۲ اسب بخار بر هکتار بود که اکنون این عدد به ۱.۸ اسب بخار بر هکتار رسیده است.

عباسی افزود: واگذاری بیش از ۱۳۰ هزار دستگاه تراکتور و ۲۸۰ هزار دستگاه انواع ادوات و تجهیزات کشاورزی و بیش از 2 هزارو 500  دستگاه انواع کمباین غلات و بیش از پنج الی ۶ هزار دستگاه انواع کمباین برنج از جمله این دستاوردها است.

وی با بیان اینکه در حوزه تمام ماشین های ادوات کشاورزی تزریق و سرمایه گذاری مناسبی در حوزه مکانیزاسیون داشتیم، تصریح کرد: خوشبختانه در وضعیت تولید محصولات کشاورزی هم از یک رشد مناسبی برخوردار شد کما اینکه معتقد هستیم ۳۵ درصد از افزایش تولید محصولات کشاورزی به دلیل وجود مکانیزاسیون مناسب در این عرصه بود که کشاورزان ما به ویژه در حوزه هایی که کار کشاورزی خیلی سخت است به خصوص در حوزه مکانیزاسیون برنج که یک رشد هفت برابری را داشتیم.

مکانیزه شدن ۷۰ درصد شالیزارهای کشور

معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد:‌در ابتدای دولت ۱۰ تا ۱۲ درصد مزارع شالیزاری کشور مکانیزه بود که اکنون به حدود ۷۰ درصد رسیده و حتی در برداشت برنج در برخی از استان های شمالی مثل استان مازندران ۸۰ تا ۹۰ درصد مکانیزه است.

وی با بیان اینکه در حوزه سرمایه گذاری و توسعه مکانیزاسیون خیلی توفیقات بزرگ و مناسبی را در دولت داشتیم، گفت: در حوزه صنعت ماشین های کشاورزی توقع ما از وزارت صنعت، معدن و تجارت این است که به نیازهای حوزه تولید ماشین های کشاورزی توجه جدی تری بشود.

عباسی تاکید کرد  که در منشور بخش صنعت کشور باید جایگاه صنعت ماشین های کشاورزی دیده شود زیرا همه ی صنعت، موتورسیکلت و خودرو و تمام صنایع  به روز نیست و این صنعتی است که امنیت صنعت غذایی کشور را بر عهده دارد و باید در آن منشور دیده شود.

وی با اشاره به اینکه در حوزه تامین فولاد، تامین لاستیک، تامین اجزاء‌ و قطعات ماشین های کشاورزی مشکلاتی را داریم، تصریح کرد: از حوزه صنعت کشور می خواهیم فولاد که یک عامل و فاکتور بسیار مهم در هزینه تولید ماشین های کشاورزی است و از طرفی به صورت عمده ماشین های کشاورزی و کارخانه های  آن جزو صنایع کوچک هستند که برای این ها سهمیه فولاد با قیمت مناسب و قیمت مصوب قرار دهند زیرا این صنایع قادر به تهیه فولاد از بورس نیستند و باید فولاد را با قیمت چندبرابری تهیه کنند که به صورت قطع در هزینه تولیدشان اثرگذار است.

وی با تاکید بر اینکه خواهش ما این است که سهمیه مناسبی را برای فولاد این ها قرار دهند، افزود: در حوزه لاستیک ماشین های کشاورزی نیز مشکلاتی وجود دارد که از صنایع لاستیک سازی کشور می خواهیم به سمت تولید لاستیک های ماشین های کشاورزی بیشتر سوق پیدا کنند.

رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون ماشین های کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی بیان داشت: برخی کارخانه ها  به این سمت رفته اند ولی هنوز نیازهای کشور را پوشش نمی دهد زیرا بخشی از نیازهای لاستیک در حوزه ماشین های کشاورزی به واردات است.

وی اظهار امیدواری کرد تامین و تسهیل گری لازم در حوزه صنعت اتفاق بیافتد چون تمام این اتفاقات در حوزه صنعت برای این بخش می افتد و نیاز است تا ارز مناسب را برای این ها تامین و تخصیص دهند و ثبت سفارشات آن ها عملیاتی شود .

وی گفت: در حوزه سوخت هم از حوزه نفت تقاضامندیم که زیرساخت های توزیع سوخت را در کشور برای بخش کشاورزی مهیا کنند زیرا درروستاها و مراکز خدمات حوزه جایگاه سوخت کشاورزی فروشندگی سوخت داریم و جایگاه سوخت نداریم.

عباسی اضافه کرد: این فروشندگی ها امکاناتشان ناچیز است و به صورت مداوم همیشه خدمات دهی نمی توانند بکنند و شرایط تحویل سوخت به کشاورزان در این جایگاه های فروشندگی مناسب نیست.

وی افزود:‌امیدواریم ایجاد این زیرساخت ها در  کشور آغاز شود که نخستین مرحله آن توزیع کارت سوخت است؛ توزیع کارت های بانکی برای کشاورزی بعد از چند دهه آغاز شده و امیدواریم این روند کار به کل کشور تسری پیدا کند.

معاون وزیر جهاد کشاورزی یادآور شد: با توجه به اینکه ۲۷۰ هزار دستگاه تراکتور و کمباین صاحب پلاک راهنمایی و رانندگی هستند و می توانند مجهز به کارت سوخت شوند و این اتفاق هر چه سریعتر بیافتد.

وی در خصوص پهبادهای کشاورزی با بیان اینکه خوشبختانه در این حوزه کار به نحو مطلوبی در حال توسعه است، گفت:‌ ۵۶ مدل پهبادهای کشاورزی با کاربری در این حوزه توسط مرکز توسعه مکانیزاسیون شناسایی شده و بر روی سایت مرکز هست.

عباسی افزود:‌ متقاضیان پهبادهای کشاورزی مشکلاتی را برای تسهیلات بانکی داشتند که خوشبختانه با بانک کشاورزی رایزنی کامل صورت گرفته و اکنون این افراد می توانند ۸۰ درصد قیمت این پهبادها را تسهیلات دریافت کنند و ۲۰ درصد آن نیز آورده شخصی است.

وی اضافه کرد: با حوزه سازمان فضایی و هواپیمایی کشور هماهنگی های لازم برای آموزش و پلاک دار شدن این پهبادها صورت گرفته است.

وی خاطرنشان کرد: فضای پهباد در کشور ما به سمت خوبی پیش می رود و امیدوار هستیم این روند در تمام عملیات ها علاوه بر سمپاشی در حوزه مرتع، گیاهان دارویی، کوددهی و رصد و پایش مزارع توسعه پیدا کند.

رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی گفت: اکنون در فضای فعلی کشور بعضی از تامین کنندگان این پهبادها موفق به تولید داخلی این دستگاه شده اند و در مواردی بیش از ۵۰ درصد این پهبادها تولید داخل است و شرکت های دانش بنیان ما به این سمت آمده و ایده ای جز حمایت نداریم و امیدوار هستیم این تکنولوژی نوین در عرصه عملیات کشاورزی بیشتر نفوذ پیدا کند.

اکنون در سراسر کشور نزدیک به ۸۰ تا ۱۰۰ دستگاه پهباد در اختیار کشاورزان قرار گرفته است.

مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی در محوطه معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی در جاده محمدشهر کرج واقع شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha