در ادامه این گزارش می خوانیم: فردا روز موعود است و صحنه تجلی شرکت مردم در تعیین سرنوشت خود. همه بحثها و جدلها و انتقادها و گلایهها و رایزنیها معطوف به انتخابات حالا به پایان رسیده است. ساعت ۸ صبح امروز زمان تبلیغات نامزدها هم به اتمام رسید و فردا از ساعت ۸ صبح در حوزههای رأیگیری باز میشود. قابل پیشبینی است که در ابتدای ساعات رأیگیری رهبر معظم انقلاب رأی خود را به صندوق میاندازند و مردم هم بعد از بررسیها و مشورتهای مختلف برای انتخاب کاندیداهای خود اقدام میکنند. در حقیقت فراز پایانی انتخابات فردا جمعه دوم اسفندماه رقم میخورد آنجا که به گفته رهبر معظم انقلاب هم دوستان و هم دشمنان ایران به آن چشم دوختهاند. بر همین اساس هم هست که شخصیتها و گروههای سیاسی در اظهار نظرها یا بیانیههای جداگانه مردم را به شرکت در انتخابات دعوت کردهاند. محور اساسی و مشترک بسیاری از این فراخوانها هم فارغ از گرایشهای سیاسی تأکید بر اهمیت مشارکت و تأثیرات آن بر آینده مردم و ایران است.
در این میان اصلاحطلبان هم اگر چه انتقادها و گلایههای بسیاری بابت عملکرد شورای نگهبان در بررسی صلاحیت نامزدها داشتند اما به نظر میرسد آنها هم ماجرا را پایان یافته میبینند یا اینکه گلایهها را برای بعد از برگزاری انتخابات گذاشتهاند. چنان که زهرا شجاعی از چهرههای شاخص اصلاحطلب و عضو شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان در گفتوگو با روزنامه «ایران» تأکید کرده که اصلاح طلبان با وجود انتقادات و گلایهها به خاطر کشور در انتخابات شرکت میکنند.
بهزاد نبوی از باسابقهترین فعالان سیاسی اصلاحطلب هم از مردم خواسته در انتخابات شرکت کنند تا از وارد شدن خسارات بیشتر به ایران جلوگیری شود. گذشته از بحثهای داخلی ارتباط کیفیت مشارکت در انتخابات با مناسبات بینالمللی ایران هم واجد اهمیت است.
حسن دانایی فرد، دیپلمات و سفیر پیشین ایران در عراق هم در گفتوگو با «ایران» تأکید کرده که انتخابات از انگارههای مهم قدرت ملی کشور است و مشارکت بالا پای صندوقهای رأی حتماً مانع از آن میشود که دشمنان و در رأس آنها امریکا بتوانند برنامههای ضد ایرانی خود را براحتی پیش ببرند؛ نکتهای که جمال عرف، رئیس ستاد انتخابات کشور هم در پاسخ به سؤال «ایران» به آن اشاره و تأکید کرده بود که مشارکت پایین تهدیدها علیه ایران را بیشتر میکند. حالا فارغ از همه اختلاف سلایق و گلایهها، صدای واحد در فضای سیاسی ایران یک جمله است: «برای ایران در انتخابات شرکت میکنیم».
اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهوری: مجلس شورای اسلامی یکی از ارکان مهم تصمیمگیری در نظام است و هرچه جایگاه آن قویتر باشد و نمایندگان آن با پشتوانه بالاتری از رأی مردم انتخاب شوند، قدرت اثرگذاریاش بیشتر است و میتواند برای حل مسائل کشور کارهای جدیتری انجام دهد. الان باید به این فکر کنیم که دوم اسفند باشکوه برگزار شود؛ جای گلهها و مسائلی وجود دارد که باید بعد از انتخابات به صورت جدی به آنها پرداخته شود، شاید به یکسری راهکارهایی هم دست یافتیم.
علی اکبر ناطق نوری عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام: در انتخابات پیش رو که قرار است افرادی صلاحیت خود را از رأی مردم کسب کرده تا به نمایندگی از آنان سخن گفته و مطالبهگری کنند، قهر کردن با صندوق رأی که از مهمترین ارکان رفتار مدنی و پیشفرض دموکراسی است، نه تنها نتیجهای مطلوب نخواهد داشت بلکه باعث پیشروی جریانهای افراطی داخل و خارج کشور و رشد نیروهای معاند منافع ملی و تمامیت ارضی ایران عزیز است. دراین شرایط حساس؛ تکیه بر عقلانیت و انتخاب نمایندگان شایسته، علاوه بر اینکه دست نااهلان را از تصدی امور کوتاه خواهدکرد، نشان دهنده انتقاد از تکرویها، تعصبها و جناحبندیهای پوچ است.
سرلشکر باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح: از آحاد مردم شریف، قهرمان، زمان شناس و مسئولیت آشنا، برای مشارکت گسترده و شگفتیساز در انتخابات مجلس شورای اسلامی و میاندورهای مجلس خبرگان رهبری دعوت و از خالق حکیم بی همتا طلب میکنیم، دلهای ملت عظیمالشأن ایران را به «انتخاب آگاهانه» و «اصلح» در این آوردگاه بزرگ تاریخی، هدایت و تشکیل مجلسی قوی، شجاع و امیدآفرین برای حل مشکلات اقتصادی و مدیریتی و پشتوانهساز برای ترویج گفتمان خدمت و قانونگذاری در راستای اهداف و آرمانهای انقلاب و پیشرفت کشور را مقدر فرماید.
علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی: ایران قوی بدون مجلس قوی آرزویی دست نیافتنی است. در نظام مردم سالار دینی مشارکت سیاسی تنها مسیر ایجاد مجلس قوی است. هر ایرانی که ایران قوی میخواهد، در انتخابات شرکت میکند.
محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه: ما این سعادت را داشتیم که بعد از انتخابات سال ۹۲ بتوانیم در صحنه مذاکره اقدامات مردم را در دنیا منعکس کنیم و توانستیم از حضور عظیم مردمی در فضای بینالمللی استفاده کنیم و امریکا را پای میز مذاکره بکشانیم. حتماً همه ترجیح دیگری داشتیم. شاید فکر میکردیم اگر افراد بیشتری تأیید صلاحیت میشدند، مردم حضور بیشتری در انتخابات و انتخاب بیشتری داشتند. اما امروز زمان آن بحث نیست. امروز زمان این است که به امریکاییها بگوییم سیاست فشار حداکثریتان شکست خورده است. نیاز داریم دوم اسفند از نظر کمیت مشارکت، بهترین مشارکت باشد.
امیر حاتمی، وزیر دفاع: انتخابات یکی از مصادیق حضور مردم در حمایت از نظام است. امنیت جمهوری اسلامی ایران متکی به مردم است. مردم عقبه راهبردی نیروهای مسلح کشور هستند. حضور مردم میتواند برای کشور در انتخابات امنیت آفرین باشد.
سید محمود علوی، وزیر اطلاعات: حضور مردم در انتخابات یک مسأله کمی نیست، بلکه حاوی پیامهای خاص خود است و هر چه حضور بیشتر باشد، این پیام را میدهد که اراده ایرانی تزلزل پذیر نیست و مردم با نظام پیوند دارند. اگر هم گلایههایی وجود دارد این گلایهها خود را پای صندوق نشان نمیدهد.
حسامالدین آشنا، مشاور رئیس جمهوری: هشدار: قهر با صندوق، قهر با دولت یا شورای نگهبان نیست بلکه در عمل یعنی افزایش تحریم و فشار حداکثری، افزایش احتمال هجوم نظامی، افزایش عملیات تخریبی منافقین، افزایش بودجه رسانههای مزدور، کاهش تابآوری ملی، کاهش قدرت چانهزنی سیاسی. نباید دشمن شاد شویم!
بیانیه مجلس خبرگان رهبری: درود بر امّت رشید و مسئولیت شناس و هوشیارِ ایران که با حضوری آگاهانه در انتخابات پیش رو، یکی دیگر از باشکوه ترین جلوههای تعهّد دینی و عزم ملّی را در روز دوم اسفند به نمایش خواهند گذارد و در مقابل دیدگان حیرتزده جهانیان، اراده پولادین خود را برای پایداری در مسیر انقلاب اسلامی و پاسداری از مبانی و ارزشهای آن به اثبات خواهند رساند ان شاءالله.
عبدالواحد موسوی لاری، عضو ارشد مجمع روحانیون: نظام ما متکی بر دو اصل اسلامیت و جمهوریت است. این دو مکمل همدیگر و جدایی ناپذیر هستند. با حضور قانونمند همه کسانی که داوطلب هستند و همه کسانی که می خواهند رأی دهند انتخابات پرشور می شود. مردم را دلسرد نکنیم و اجازه دهیم همه در این عرصه حضور داشته باشند.
سید صادق خرازی، دبیر کل حزب ندای ایرانیان: در این شرایط نباید صندوق رأی را رها کرد و با وجود همه بیمهریهایی که به اصلاحات شده، باید در انتخابات شرکت کرد.
آیتالله ممدوحی، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم: حضور در انتخابات، تکلیفی شرعی و انقلابی است و باید مردم نمایندگانی انتخاب کنند که در فکر حل مشکلات مردم و خدمت به کشور و نظام اسلامی باشند.
محمدحسن ابوترابی فرد، امام جمعه موقت تهران: یکی از عرصههای بسیار مهم و تأثیرگذار در افزایش اقتدار ملی حضور در انتخابات و انتخاب نمایندگان عالم، کارآمد و معتقد به مبانی نظام، اندیشه امام، راه امام و راه شهدا است. امیدوارم با این انتخاب بر اقتدار نظام و رهبری نظام بیفزاییم.
نظر شما