وی پس از این ملاقات که حدود دو ساعت به طول انجامید، محاکمه آسانژ در انگلیس را مهمترین محاکمه سیاسی در یک نسل خواند و متذکر شد؛ او بنا به دلایل سیاسی و اینکه حقیقت حوادث جنگ را افشا کرد محاکمه میشود.
مکدانل در گفت وگو با خبرنگاران ابراز امیدواری کرد که بنیانگذار ویکیلیکس بتواند دادگاه را برای عدم استرداد او به آمریکا متقاعد کند.
این سیاستمدار انگلیسی تصریح کرد که حق درخواست استرداد نباید برای اهداف سیاسی مورد استفاده قرار گیرد.
هفته گذشته نیز «جرمی کوربین» رهبر حزب کارگر انگلیس خواستار توقف استرداد آسانژ به آمریکا شد. او طی سخنانی در مجلس عوام هشدار داد که اقدام انگلیس «سنت خطرناکی علیه روزنامهنگاران ایجاد میکند».
کوربین از نخست وزیر انگلیس خواست که با گزارش پارلمان که به شورای اروپا فرستاده خواهد شد، موافقت کند. طبق آن گزارش، «باید با این استرداد مخالفت و به خاطر منافع همه، از حقوق روزنامهنگاران و افشاگران حمایت شود.»
بوریس جانسون در پاسخ وی گفت: «من از هیچ پرونده مشخصی اسم نمیبرم، اما بدیهی است که باید از حقوق روزنامهنگاران و افشاگران حمایت شود و این دولت از این رویکرد پیروی خواهد کرد.»
آسانژ ۴۸ ساله از آوریل (فروردین) گذشته تاکنون در زندان انگلیس تحت تدابیر امنیتی شدید بسر میبرد.
او در سال ۲۰۱۰ با استفاده از تارنمای ویکیلیکس، اسناد دیپلماتیک و نظامی طبقهبندی شده را درباره اقدامات آمریکا در بمباران عراق و افغانستان افشا کرد که برای دولت ایالات متحده شرمآور بود.
از آن زمان به بعد، آسانژ گرفتار پیگردهای قضایی بوده و اکنون با تلاش واشنگتن برای استرداد او از انگلیس به آمریکا مواجه است. اتهام او در آمریکا نقض قانون جاسوسی است که میتواند به صدور حبس ۱۷۵ سال در زندان آمریکا منجر شود.
ایمیلهای شورای ملی دمکرات که هک شده بود، در سال ۲۰۱۶ در آستانه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا توسط ویکیلیکس منتشر شد و نقش تعیینکنندهای در شکست هیلاری کلینتون نامزد حزب دمکرات داشت.
نظر شما