احمد حسین زادگان روز جمعه در گفت و گو با خبرنگاران افزود : با این حال باید تمام فرایند پیشگیرانه در مورد بیماری کرونا از سوی مراکز درمانی و پزشکی و مهم تر از همه خود مردم به صورت مدیریت شده رعایت شود.
نماینده عالی دولت در مازندران اظهار داشت : به هر حال احتمال بروز بیماری کرونا در استان مازندران همانند سایر نقاط جهان وجود دارد ، آنچه مهم است این که مردم باید مدیریت پیشگیرانه را در دستور کارشان قرار دهند و این اقدام می تواند هزینه های اقتصادی را در سبد هزینه ای مردم نیز کاهش دهد و با این فرایند باید تمام مردم و دستگاههای مسوول برنامه های پیشگیرانه را در دستور کار داشته باشند.
وی افزود : همچنین مسئولان مربوطه در دانشگاههای علوم پزشکی مازندران و بابل باید اطلاع رسانی بموقع و هماهنگی را نسبت به این بیماری و چگونگی پبشگیری از آن را در اختیار مردم قرار دهند و رسانه ها نیز از اخبار و شایعاتی بی موردی که می تواند مردم را نسبت به شیوع بیماری کرونا نگران کند نیز پرهیز کنند.
فعال شدن کمیته زیستی پدافند غیر عامل
استاندارمازندران گفت : در استان مازندران به منظور ایجاد هماهنگی بیشتر همسو با اجرای طرح های پیشگیرانه نسبت بیماری کرونا ، کمیته زیستی پدافند غیر عامل فعال شده است.
وی افزود : در این ارتباط وظایف دستگاههای مختلف نسبت به برنامه های پیشگیرانه تبیین شد و مهمترین بخش آن نیز اطلاع رسانی بود که در این ارتباط نیز برنامه ریزی شد تا اطلاع رسانی دقیقی به مردم صورت گیرد.
بر اساس آمار وزارت بهداشت ، تاکنون پنج نفر با نمونه مثبت بیماری کرونا در کشور شناسایی شدند که 2 نفرشان در شهر قم جان باختند .
دانشگاه علوم پزشکی بابل نیز دیروز 2 فرد مشکوکی را که از قم به مازندران آمدند به عنوان بیمار مشکوک کرونا شناسایی کرد که هم اکنون در بیمارستان آیت الله روحانی این شهر در قرنطینه و گذراندن مراحل نمونه گیری هستند.
کرونا " نام خانواده ای از ویروس ها است که ۵۵ سال پیش یعنی سال ۱۹۶۵ میلادی کشف شد. " کروناویروس " (Coronaviruses) از ویروس سرماخوردگی معمولی تا عامل بیماریهای شدیدتری همچون سارس و مرس را شامل میشود. تاکنون هفت کروناویروس انسانی کشف شدهاست که آخرین نوع آن همین ویروسی است که از شهر " ووهان" شیوع پیدا کرد.
ساختار ویروس های کرونا به گونه ای است که افرادی را که همزمان دارای بیماری دیگری باشند و یا کودکان مبتلا به بیماریهای قلبی را بیشتر در معرض خطر ابتلا قرار می دهد. با این که ویروس های کرونا بیشتر در حیوانات دیده میشوند، اما هفت نوع از آنها دستگاه تنفسی بدن انسان را تحت تأثیر قرار میدهد. تشخیص اینکه علت بیماری فردی ویروس کرونا باشد یا خیر کمی مشکل است، چرا که بسختی در آزمایشگاه رشد و نمو میکنند.
با توجه به نوع ویروس کرونا ، علایم آن می تواند از نشانههای سرماخوردگی عادی تا تب، سرفه، تنگی نفس و مشکلات حاد تنفسی باشد. همچنین بیمار ممکن است سرفههای چند روزه ظاهرا بدون دلیل نیز داشته باشد. کرونا بسته به نوع ویروس ، روشهای انتقال متقاوتی دارد ؛ در برخی از موارد روشهای انتقال بیماری از انسان به انسان شبیه بیماری آنفلوآنزا از طریق سرفه و عطسه است. با این حال احتمال انتقال بیماری در فضای باز بسیار محدود بوده و موارد انتقال انسان به انسان در مواردی رخ دادهاست که افراد به مدت طولانی در فضای بسته در کنار فرد بیمار بودهاند مانند افرادی که در بیمارستانها با بیماران در ارتباط هستند. هنوز مشخص نیست که این بیماری نخستین بار از طریق جانوران به انسان منتقل شدهاست یا از طریق سطوح آلوده به ویروس.
در مجموع دانشمندان تاکنون موفق شده اند زمان کمی پس از شیوع هر نوع ویروس کرونا راههای درمان آن را پیدا کنند.
نظر شما