فردین مهرابیان روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: برای پیشگیری از بیماری های ویروسی از جمله کرونا نیازمند همکاری آحاد مردم و دستگاه های مختلف است.
وی خاطرنشان کرد: مسئولان و دست اندرکاران در حوزه های بهداشت و درمان برای پیشگیری از بیماری کرونا نهایت تلاش شان را به گار گرفته اند اما ضروریست تا مردم نیز موازین بهداشتی را رعایت کنند که این مهم موجب می شود تا مراجعه به بیمارستان ها کمتر و خدمات با کیفیت بیشتری به بیماران ارائه شود.
خودداری از حضور در مکان های عمومی
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان گیلان با بیان اینکه مردم از حضور در مکان های عمومی حتی الامکان خودداری کنند، خاطر نشان کرد: مادران باردار و افراد دچار بیماری مزمن ریوی در مکان های عمومی تردد نداشته باشند.
وی درباره استفاده از ماسک برای پیشگیری از بیماری کرونا نیز اظهار داشت: استفاده از ماسک برای افراد سالم کاربردی ندارد بنابراین رعایت نکات پیشگیرانه برای جلوگیری از انتقال ویروس کرونا بسیار اهمیت دارد.
مهرابیان، شست شوی مرتبط دست ها برای پیشگیری از انتقال ویروس کرونا را بسیار مهم عنوان و تاکید کرد: از دست دادن، در آغوش گرفتن و روبوسی باید خودداری کرد و هنگام عطسه و سرفه جلوی دهان را با دستمال گرفت.
وی بیان داشت: در صورت داشتن تب شدید، دردهای عضلانی شدید و تنگی نفس باید به پزشک مراجعه شود.
براساس اعلام مشاور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ویروس کرونا تاکنون ۲۸ مورد مبتلای قطعی در ایران داشته که ۵ نفر آنها جان خود را از دست دادهاند.
تاکنون ۶ نمونه از ویروس کرونا در جهان کشف شده و با این مورد تعداد آن به هفت مورد رسیده، این ویروس جزو خانواده بزرگی از ویروسها است که از ویروس سرماخوردگی معمولی تا عامل بیماری سارس را شامل میشود.
در معمولیترین حالت، این ویروس باعث سرماخوردگی میشود اما در مواردی باعث سندروم حاد تنفسی یا همان "سارس" میشود که نشانههای ابتلا به آن تب، سرفه و تنگی نفس است.
این ویروس که شیوع آن از اواخر دسامبر سال گذشته میلادی (دی ماه) در چین شروع شد، علاوه بر ۳۰ استان و منطقه چین، به شماری دیگر از کشورها از جمله آمریکا، استرالیا، تایلند، مالزی، کره جنوبی، ژاپن، کانادا، سوئد، اسپانیا، فرانسه و امارات متحده عربی نیز سرایت کرده است.
دوره نهفتگی نسبتا طولانی این بیماری تنفسی از چند روز تا دو هفته متغیر است و همین امر موجب میشود مبتلایان تا پیش از بروز علایمی چون تب و تنگی نفس به مراکز درمانی مراجعه نکنند.
این ویروس برخلاف ویروس سارس که در سال ۲۰۰۳ در چین شیوع پیدا کرد و پس از سرایت به ۲۶ کشور جهان ۸ هزار و ۱۰۰ نفر را مبتلا کرد، در دوره نهفتگی نیز از فرد به فرد قابل انتقال است، کارشناسان تهدید واقعی کرونا را در همین قابلیت شیوع و انتشار گسترده آن میبینند.
نظر شما